Jiří Volf^2 – Šumavu pamatuji naposledy s WRC

„Volfíky“ čeká víkendová Šumavská rallye Klatovy. Naposledy pilot startoval na této soutěži v roce 2003.

„Volfíky“ čeká víkendová Šumavská rallye Klatovy. Naposledy pilot startoval na této soutěži v roce 2003. Nářadím byl Seat Cordoba WRC. Jirkovi se v minulosti na Šumavě vždy dařilo. Bude tomu tak i letos? To jsme se dozvěděli od teamu v tiskové zprávě před rallye.

Na Valašské rallye jsi chtěl do top 10, nakonec vám tento plán utekl o desetiny, pokusíš se o to na Šumavě?: „Nemáme moc na výběr. Pokud se letos chceme zúčastnit bojů o přední příčky musíme tahat, ale i dojíždět soutěže. V autě problém není. Jistě jsou rezervy, nemáme velké brzdy (na Šumavu si je půjčíme) a můžeme ještě investovat do vozu. Cítím ale, že to je ve mně. Dosahované časy na sněhu v Rakousku a na Valašské rallye jen výjimečně stačily na top 5 a to se musí změnit, jinak tam nepatřím. Nechci tentokrát předvídat nějaké umístění. Šumava byla a bude náročná na techniku. Odpad vozů zde byl vždy velký a když jsem dojel, dobře jsem se umístil. Tomu podřídím i letošní rok. Teď je priorita dotažení finančních jednání na zajištění sezóny a kvalitní práce pro partnery teamu. Pochopitelně, že se budu snažit dovézt cenné body i ze Šumavy.“ konstatuje Jiří Volf – jezdec.

Proč vás nevidíme ve startovní listině na Šumavu?: „Také jsem se leknul, ale došlo k nějaké chybné komunikaci po mailech. Přihlášku Jirka Volf zaslal včas, ale nebyla doručena. Šumavský autoklub nám maximálně vyšel vstříc a po kontrole nás zařadil do startovního pole. Jedinou výjimkou bude vysoké startovní číslo 73. V pořadí bychom ale měli startovat mezi českou prioritní špičkou! Takže jde jen o formalitu.“ Vysvětluje situaci Jiří Volf – jezdec.

„Šumava bude náročná na výběr pneu a koncentraci v rychlých pasážích krásných rychlostních zkoušek. Vzhledem k tomu, že jsem na různých závodech už třetí týden a ještě minimálně další tři týdny budu, očekávám od Jirky co nejlepší výkon, aby se mi nepřestalo závodění líbit. Některé úseky jsou na nás až moc rychlé, což se nám moc nelíbí. Máme velkou motivaci. Je pro nás slíbená hodnotná odměna za dobrý výsledek od našeho kamaráda a vedoucího teamu mediasport.cz Karla Loudy.“ Dodává s úsměvem Jiří Volf – spolujezdec.

„Celý vůz prošel po Valašce kontrolou a doufáme, že bude stejně spolehlivý jako na zmíněné Valašce. Navíc bude Jirka startovat s velkými brzdami, které by ho mohly trošku zrychlit. Celý team udělá maximum pro to, aby auto jak Jirky, tak Honzy Jelínka bylo na Šumavě úspěšné a v pořádku v cíli.“ Komentuje Miroslav Jandík – APID příprava vozů. Po závodě opět přineseme podrobné vyhodnocení snažení teamu a zhodnotíme jak se „Volfíkům“ dařilo.

Komentářů celkem: 3
9. 4. 2008 20:44
0 0
Ehm, na uvodu v menu EWRC máte „Volíky“ čeká víkendová Šumavská rallye Klatovy.

Chybí tam f smajlík .. zde je to OK
9. 4. 2008 20:50
0 0
smajlíksmajlíksmajlík to je dobrej překlep
9. 4. 2008 22:07
0 0
Prý to byl problém automatických oprav, ale hezký překlep smajlík Jinak jsem ani netušil, že Jirka jel s Cordobou...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!