Štajf: Šumava bude rychlá a těžká

Z premiérového startu s vozem Subaru Impreza STI N12B na nedávné Valašské rally přivezl Rally Team Subaru ČR body za devátou příčku.

V pomyslném reprezentačním dresu Czech National Subaru Teamu se se startovním číslem 5 představí na nadcházející Rallye Šumava posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch. Nové barvy budou k vidění také na druhém voze. Jiří Vacek a Otto Slezák totiž představí svého nového reklamního partnera, společnost Halfords.


Foto: Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

Z premiérového startu s novým vozem Subaru Impreza STI N12B na nedávné Valašské rally přivezl Rally Team Subaru ČR body za devátou příčku. Teď ale zejména posádka Vojtěch Štajf – Jiří Černoch míří ještě o kousek výš. „Rallye Šumava je kromě Mezinárodního mistrovství ČR zařazena i do Evropského poháru – central, kde opět reprezentujeme. Loni jsme v jeho celoročním hodnocení byli třetí, naším cílem v Klatovech tedy budou zejména „evropské“ body. I proto se musíme oproti minulému podniku polepšit, do EP boduje prvních osm posádek v cíli,“ usmívá se čtyřiatřicetiletý pilot.

„Čeká nás ale skutečně náročný víkend. Přede dvěma týdny jsme se přesvědčili, že konkurence je v letošním šampionátu opravdu veliká, takže i devátá pozice byla cenná. Teď bychom měli mít vyléčeny i všechny dětské nemoci nového auta, a tak bychom rádi promluvili do pořadí o něco víc než na Valašsku. Jsme ale moc zvědavi, jak se nám na tradičně těžké soutěži bude dařit. Jarní podmínky budou znamenat úplně jinou „Šumavu“, než jsme byli zvyklí z minulých let. Pojede se nejspíš hodně rychle a bude to hodně o dobrém rozpisu i o tom pověstném soutěžáckém srdíčku. Hodně mohou rozhodovat třeba noční průjezdy těžkých testů na Vimpersku, tam to bude asi opravdu zajímavé…“


Foto: Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

Spolujezdec dodává: „Loni nás banální závada zastavila hned v úvodu, o to víc si soutěž chceme užít. Bude to opravdu odlišná „Šumava“ než v minulosti. Čeká nás hodně únavných přejezdů mezi erzetami, bylo to ale asi nutné s ohledem na zařazení Plzně do harmonogramu. Trochu lépe se ale dal vyřešit páteční úvod, kdy nás čeká po úvodním čínovském okruhu dlouhatánský přejezd na Vimpersko, kde projedeme servisní zónou bez možností výměny pneumatik. Budeme doufat, že se nějak radikálně nezmění počasí, ale to aprílové bývá nevyzpytatelné…“

Jedním z nejpříjemnějších překvapení loňské šumavské rally byl výkon Jiřího Vacka. Ten tehdy při svém druhém startu na mistrovské soutěži obsadil skvělou desátou příčku. Letos své Subaru Impreza STI N11 představí v nových barvách společnosti Halfords, na sedadlo spolujezdce usedne Otto Slezák. „Loni nám Šumava vyšla naprosto báječně, obhájit desátou příčku půjde ale asi v letošní našlapané konkurenci těžko. Teď to navíc bude moje letošní premiéra, a tak už se nemohu dočkat startu. Nerad bych si z klatovské soutěže pokazil loňský skvělý pocit. Proto bych určitě přinejmenším rád dovezl auto na cílovou rampu a i tím si připomněl loňský životní úspěch,“ říká pražský jezdec, na jehož voze bude zářit startovní číslo 31.


Foto: Dan Rozkol (www.motor-photo.com)

Rally Team Subaru ČR měly v jihozápadních Čechách premiérově reprezentovat dokonce tři vozy. Imprezu s číslem 42 však na startu neuvidíme. „Mám trochu potíže s krční páteří a lékař mi nedoporučil na Šumavě startovat. S těžkým srdcem jsem se nakonec rozhodl jej poslechnout, na příští soutěž v Českém Krumlově ale chci být fit,“ vysvětluje její pilot Josef Vyštejn. Rallye Šumava zahájí v pátek v 14:45 slavnostním startem, konečné pořadí bychom měli znát v sobotu 12. 4. v 17:30, kdy se první posádky vrátí na klatovské náměstí.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!