Sherlog Racing se probouzí ze zimního spánku

Sherlog racing se v sobotu představí na rally Vyškov

Poslední opravdovou domácí soutěží pro posádky Sherlog Racing týmu byla loňská rally ve Vsetíně, kde Josef Semerád s novým spolujezdcem Romanem Niemetzem oslavili titul Mistrů České republiky mezi produkčními vozy a titul vicemistrů v absolutním pořadí. Chvíli před koncem roku pak padlo rozhodnutí, že Sherlog Racing tým zkusí opět vyrazit do světa a zažít na vlastní kůži atmosféru soutěže, zařazené do kalendáře Mistrovství světa.

Švédská rally byla pro Josefa Semeráda společně s Bohoušem Ceplechou odměnou za zisk domácího titulu a posádka i tým si náročnost soutěže užili plnými doušky, kdy hned v úvodu šlo týmové Mitsubishi Lancer EVO IX nešťastně přes střechu. I přes nejrůznější problémy a zádrhele na zasněžených rychlostních zkouškách ve švédských lesích, si nakonec posádka Sherlog Racing týmu mohla potřást rukou na cílové rampě, a to bylo to nejdůležitější.


Foto: Martin Semerád

Nyní je veškerá příprava věnována blízké budoucnosti, kterou je pro Sherlog racing tým účast na XVII. Böttcher rally Vyškov. Josef Semerád opět usadí na místo spolujezdce Romana Niemetze a společně budou chtít bojovat o umístění na špičce mezi produkčními vozy, ale jak se na mistry sluší a patří, tak také v absolutní klasifikaci. Modrobílé Mitsubishi Lancer EVO IX prošlo od Švédské rally důkladnou opravou, kdy byly odstraněny viditelné šrámy na karoserii, a současně kompletní repasí tak, aby bylo plně připravené na boje na rallysprintovém kolbišti v roce 2008.

Pepa Semerád s Romanem Niemetzem ale nebudou zdaleka jedinou posádkou, která ponese v boji o body korouhev Sherlog Racing týmu. Mezi juniory v Poháru mládeže bude další zkušenosti získávat Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou s VW Polo ve skupině N1 a s dieselovou Škodou Fábií vyrazí Jarda Paděla se zkušeným Pavlem Ryšánkem a novou posádkou v barvách Sherlogu bude Jaroslav Hejzlar a Pavel Malý se Škodou Felicia KIT Car.

Posádkám Sherlog Racing týmu se v minulosti ve Vyškově obvykle dařilo a místní soutěž se dá zařadit mezi ty oblíbené. „Vyškovskou soutěž máme moc rádi. Historicky se nám tady docela daří a podařilo se nám zde i absolutně zvítězit. Pořadatelé jsou tady k nám přátelští a máme s nimi opravdu dobré vztahy. Hodně se už těšíme po tak dlouhé pauze zase do závodění. Oproti našim největším soupeřům ale na Vyškově nebudeme moc rozjetí, protože od Švédské rally přeci jen nějaký ten měsíc uplynul a navíc se jela za zcela jiných podmínek. Nějak se s tím ale popereme. S Romanem Niemetzem se budeme dál poznávat a na spolupráci se už těším. Sprinty jsou pro nás letos prioritou a zatím neplánujeme u nás doma další soutěže,“ říká Josef Semerád.

Ve Vyškově ale přijdou ke slovu i junioři Sherlog Racing týmu, kteří museli nedobrovolně ukončit sezónu po nezaviněné havárii na rally Jeseníky. Spolujezdec Bohouš Ceplecha se právě tento týden vrátil z lázní, kde byl na doléčení a týmové VW Polo 1,4 na tom je podobně. „Na autě se pracuje ještě v těchto dnech a prošlo kompletní opravou, kdy je většina částí na autě nových či repasovaných. Na výkon našich juniorů jsem taky moc zvědavý. Martin odjede ještě několik soutěží s Polem a jakmile mu bude osmnáct, posadím ho do EVO IX, aby získával návyky se čtyřkolkou,“ popisuje další růst syna Martina otec Josef Semerád.

Technické i rychlé, takové jsou tratě rychlostních zkoušek letošní rally Vyškov. Pro diváky je připraveno dostatek atraktivních diváckých míst a tak věříme, že přijdou fandit nejen všem posádkám Sherlog Racing týmu v hojném počtu. Pestré startovní pole XVII. Böttcher rally Vyškov, čítající více než 130 soutěžních vozů, odstartuje ze startovní rampy před Agrodomem v centru Vyškova v sobotu o půl deváté ráno a první posádka přejede cílovou rampu na témže místě v sobotu v 17:00.

Komentářů celkem: 5
16. 4. 2008 22:151
0 0
Přijde mi to jako docela rána přestup z N1 do N4. Ale Bujda tam jde taky, takže souboje budou zase.
16. 4. 2008 22:162
0 0
taky by se mi líbilo kdyby mě táta posadil do EVO 9smajlík
16. 4. 2008 23:433
0 0
subarak1:tak nějaksmajlíksmajlíkHodně štěstí klukůmsmajlík
Peugeot206WRC
17. 4. 2008 00:074
0 0
Speeder : jooo ale bujda jde do EVO 7 ale verim tomu ze se budou tahat...smajlík
20. 4. 2008 10:085
0 0
Přeji oboum hodně štěstí v letošní sezone.A ať mají doma co nejvíce poháru...smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!