21. 4. 2008 11:05 − 2819× − 6

Josef Šilha děkuje divákům

Nebýt diváků, nedojela by posádka Šilha – Brixi do cíle Botcher Rally Vyškov.

Nebýt diváků, nedojela by posádka Šilha – Brixi do cíle Botcher Rally Vyškov.

Peugeot 206 RC i celý tým byli připraveni skvěle a tak se těšili na start prvního letošního sprintu. Už první dvě rychlostní zkoušky napovídaly, že se kluci dobře vyspali a vše funguje jak má. Na první i druhé rychlostce zajeli druhý nejrychlejsí čas a na prvního Jaroslava Roubíčka ztráceli pouhých jedenáct vteřin. Před prvním servisem, ale Šilha s Brixím zabojovali a bravurně vyhráli třetí RZ, což jim vyneslo i průběžné první místo.

Před čtvrtou erzetou přestala posádce vozu 55 fungovat přístrojová deska, ale i přesto se Josef snažil zajíždět co nejlepší časy. To se povedlo a do druhého servisu dovezli svoji dvěstěšestku na prvním místě s těsným náskokem pěti setin před druhým Stromšíkem. Začalo pršet a po přezutí s mírnou nervozitou odjížděli ze servisu na start sedmé RZ . Přišel ale velký problém. Přestal fungovat ventilátor, začala se mlžit skla a co bylo nejhorší, v tom obrovském lijáku přestaly fungovat stěrače. „Vůbec netuším, čím to bylo, ale pak se to naštěstí z ničeho nic chytlo a naložil jsem Romanovi půl minuty,“ popisoval situaci Josef Šilha.

Do závěrečné rychlostky kluci vyjížděli s náskokem jednatřiceti vteřin a v servisní zóně se pomalu chystala oslava vítězství. Jenže zhruba v polovině RZ na rozmočené cestě plné zrádného bahna kluci havarovali. „Přišla levá čtyři, jeli jsme smykem, pak to zakoplo a zůstali jsme na boku. Chci moc poděkovat divákům, kteří tam byli a pohotově nás vrátili zpět na kola a my mohli dokončit závod. Je velká škoda, že jsme přišli o první místo, ale opravdu všem moc díky,“ vzkazuje Josef Šilha a Petr Brixí. Posádka vozu Peugeot 206 RC nakonec skončila na Vyškovském rallysprintu ve skupině N3 na krásném druhém místě.

Komentářů celkem: 6
21. 4. 2008 12:571
0 0
Jo hoši neni zač!! My jsme vam pomohly cely SmS Team!! Bude aj nejake foto co sem stihl nez vas prevratily Evžen s Mirllym...smajlík
21. 4. 2008 13:033
0 0
supr
21. 4. 2008 13:074
0 0
Už je nejvyšší čas vyměnit 206 za Clio!smajlíksmajlík
21. 4. 2008 15:155
0 0
Nemá te zač,jasně pomohli bychov všem letěli jsme i za Havlem který tam sjel a nemohl vyjet,ale nakonec se mu to povedlo i bez naši pomoci.smajlíksmajlík
21. 4. 2008 15:516
0 0
já taky pomahal tlačit smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!