22. 4. 2008 20:16 − 2634× − 3

Jelínek ve Vyškově pátý + onboard RZ2

Čtvrá příčka unikla posádce Autoline Rally Teamu na Böttcher Rally Vyškov jen těsně v poslední zkoušce.

Čtvrá příčka unikla posádce AUTOLINE Rally Teamu na Böttcher Rally Vyškov jen těsně v poslední zkoušce. Kompletní RZ2 v podáni Jana Jelínka z onboard kamery ve voze vám nabízíme na přiloženém videu.

Přesně týden od předčasně ukončené Rally Šumava se posádka Jan Jelínek – Miroslav Kotěna vydala na úvodní podnik českého šampionátu ve sprintrally – Böttcher Rally Vyškov. Závodní speciál Mitsubishi Lancer Evo IX se na startu objevil s číslem 14 poprvé oficiálně pod hlavičkou AUTOLINE Rally Teamu a do úvodních rychlostních zkoušek se zakousl s chutí.

"Auto už bylo po havárce na Šumavě v pořádku a úvod soutěže nám vyšel podle plánu. Jelo se v pohodě, na prvních třech erzetách jsme měli druhé a třetí časy – celkově tak s malou ztrátou třetí místo," popisuje průběh sobotního dopoledne Honza Jelínek. "Po servisu jsme ale něco málo ztratili a začal se na nás dotahovat Karel Trojan, se kterým jsme pak soupeřili v podstatě až do konce."

Na závěr druhé vložky tak zlínská posádka díky jednomu čtvrtému a dvěma šestým časům držela čtvrtou příčku průběžného pořadí. Znamenalo to ztrátu šesti vteřin na třetího Josefa Petáka a zároveň pětisekundový náskok na Karla Trojana. Do hry ale vstoupilo počasí a poměrně vydatný déšť, který nakonec zamíchal pořadím

"Na poslední dvě erzety nám začalo pršet, takže na řadu přišla změna obutí. Nechtěli jsme udělat chybu, protože to po smolné Šumavě a Valašce konečně vypadalo na slušný výsledek. Bohužel nám ale závěr nevyšel vůbec, ztratili jsme několik vteřin a čtvrté místo tak neudrželi," říká nakonec pátý jezdec konečného pořadí. "Je to škoda, ale na druhou stranu jsme letos konečně v cíli s dobrým výsledkem a máme v rámci sprintrally slušnou pozici do dalších bojů. Teď nás čeká zase velký mistrák a Krumlov, takže síly budeme soustředit hlavně tam."

Zde je k vidění onboard video z druhé rychlostní zkoušky vyškovské rally, kde zajela zlínská posádka druhý nejlepší čas:

Následujícím závodem AUTOLINE Rally Teamu tedy bude Rally Český Krumlov, která startuje hned na začátku května. A jaké jsou plány na další účast v MČR ve Sprintrally? "Další sprinty jsou zatím ještě v jednání, ale rádi bychom jich absolvovali co nejvíce. Loni jsme v nich skončili třetí, tak by to třeba letos mohlo dopadnout i lépe," dodává s úsměvem Jan Jelínek.

Komentářů celkem: 3
22. 4. 2008 20:371
0 0
pěkný onboard, letos jsem na dvojce nebyl, tak aspoň vidím atmošku. Jinak dobrá práce, chlapi! Jen tak dál smajlík
22. 4. 2008 22:412
0 0
Moc pěkné video! Klidně bych se svezl...
Jinak Myšák rulezz!!!smajlík
Koukola J
22. 4. 2008 23:003
0 0
Tak já jsem na dvojce byl, resp. na druhý průjezd a konečně jsem některé místo pochopil.Stál jsem tam s M.Liškou a něco jsme nechápali,díky tomuto onboardu už vím.Jinak pěkné.....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!