Pavel Valoušek na Šumavě opět jen bronzový

Pouhé dva týdny po smolné Valašské rally se vydali Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou na Mogul Šumava Rallye Klatovy.

Pouhé dva týdny po smolné Valašské rally se vydali Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou na Mogul Šumava Rallye Klatovy s jasným cílem dokázat, že patří do nejužší špičky českého šampionátu.

Hned od úvodního testu na Činovském okruhu se opakovala situace z předchozí soutěže, kdy si to trojice Kresta-Valoušek-Pech rozdávala ve vteřinovém souboji o vítězství, zatímco zbytek startovního pole nestíhal.

Tento stav vydržel jenom do třetí rychlostní zkoušky. „Při dopadu po jednom ze skoků se nám poškodilo auto. To se začalo chovat strašně nevyzpytatelně. Nejdřív to jen hodně vibrovalo, postupně se však situace zhoršovala,“ popsal situaci Pavel Valoušek. Kvůli tomu musel otrokovický pilot zpomalit a jeho největší soupeři mu pomalu začínali ujíždět. Přesto to i díky chybě Václava Pecha stačilo na druhou příčku po první etapě.

V nočním servise se povyměňovaly náhradní díly a posádku čekal, vzhledem k velkým časovým rozdílům, boj převážně o bonusové body za druhou etapu. Místo poklidného svezení se pro diváky však přišlo drama. „Bohužel nám hned na úvodní sobotní zkoušce vinou vadného materiálu praskla špéra v centrálním diferenciálu. Ta způsobovala i vibrace předchozí den. Auto se poté téměř nedalo ovládat, chovalo se strašně nevyzpytatelně. Jednou zatočilo, jednou ne. Bylo to hodně nebezpečné,“ popsal jízdu s nefunkčním vozem Valoušek.

Zásadním problémem nebyl jen vzniklý problém, ale také fakt, že se jej dlouho nedařilo identifikovat. „Pořád se nám nedařilo přijít na to, proč auto nefunguje. Zkoušeli jsme všechno možné, měnili jsme poloosy, zadní diferenciál, ale nepomáhalo to. Nakonec jsme museli vyměnit mezinápravový diferenciál, což dokázali mechanici v předposledním servisu za osmnáct a půl minuty. Vzhledem k tomu, že to dělali poprvé, je to velice dobrý čas a jen díky jejich skvělé práci jsme nechytili žádnou penalizaci,“ naznačil Pavel Valoušek.

V posledních dvou rychlostních zkouškách tak měli Valoušek s Hrůzou jediný cíl – probojovat se alespoň na bronzovou příčku před Vojtěcha Štajfa, což se jim nakonec podařilo hned na první zkoušce. Ve finále pak skončil Valoušek pouhých patnáct vteřin za druhým Karlem Trojanem.

„Bohužel, opět nás neopustila smůla. Vzhledem k problémům jsem si Šumavu moc neužil, po většinu závodu jsme neměli správně funkční auto a jízda byla utrpením. Nakonec jsme dojeli do cíle jako třetí a po průběhu závodu jsme s výsledkem spokojeni,“ zhodnotil v cíli Pavel Valoušek, který se tak udržel na stříbrné příčce českého šampionátu.

„Chtěli bychom poděkovat našim partnerům, celému týmu Racing Activities Mládek za skvěle odvedenou práci,“ řekli shodně v cíli oba členové posádky. A jaký bude další program sympatické posádky? „Zatím nevíme. Určitě pošleme přihlášku do Českého Krumlova. Jestli na jihočeské soutěži budeme skutečně startovat ukáží až následující dva týdny, během kterých se pokusíme sehnat finanční prostředky na start v této krásné soutěži,“ prozradil závěrem Pavel Valoušek

Komentářů celkem: 5
ZED
23. 4. 2008 08:43
0 0
No tak doufám, že se prostředky na start sehnat podaří. Snad by se nějaký sponzor mohl najít po jeho výsledcích z úvodu sezony. Go VALDA GOsmajlík
23. 4. 2008 12:28
0 0
Valda a Zdeněk mi letos dělají svými výkony obrovskou radost a jsem moc rád, že boj o první pozici v MMČR už není jen o Romanovi a Ášínovi. Ještě Jarek Orsák a Michal Fiala podle mě brzy zasáhnou do boje o nejvyšší příčky a mohlo by to být po letech konečně zase zajímavé.
23. 4. 2008 15:21
0 0
No Pepíčka Petaka taky nemužeš hned odepisovatsmajlíkMě osobně mistrák po dlouhé době zase bavísmajlíkJen ten Lancer cup...no,horší to snad nebudesmajlík
23. 4. 2008 16:09
0 0
to Tomiik1: Pepík Peták a další borci se Super 2000 jistě budou také hodně v popředí, zvláště na technických tratích. Ale v součtu to podle mě na Lancer Cup stačit nebude, i když bych se moc rád mýlil...Přece jen většina našich soutěží nabízí letecké erzety a ty jsou jako stvořené pro N4.
23. 4. 2008 16:55
0 0
Valda letos překvapil a jsem rád,že se v té konkurenci neztrácí a dává čelu zabrat.Valda GOOOOOOO
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!