Karel Trojan v Krumlově cíl nespatřil

Letošní Rallye Český Krumlov byla opět těžkou prověrkou jezdeckého umu i techniky a cíl tak spatřilo jen 44 posádek.

Na startu letošní Rallye Český Krumlov stanula posádka Karel Trojan a Petr Řihák v dobré náladě a s ambicemi na slušný výsledek v cíli. Tentokráte hájili oproti zvyklostem barvy týmu Seznam.cz Rally Team. Již čtvrteční shakedown dával tušit, že Karel opět neodolá a bude pořádně skákat a bavit diváky u tratí RZ.

Do pátečního dne vstoupili oba borci, kteří standardně hájí barvy týmu Korno Motorsport, šestým časem a před nimi skončila pouze obvyklá trojice Kresta, Pech a Valoušek následovaná dravým Orsákem a Odložilíkem s papírově lepším speciálem skupiny S2000. Ve druhé vložce se však objevily problémy na voze a motor neměl optimální výkon. Posádka nastalou situaci řešila větším nasazením a občasným zariskováním na místech, kde Karel Trojan obvykle zvolňuje.

V sobotu se sice oba borci propracovali na čtvrtou pozici za vedoucím triem, ale problémy s vozem se stupňovaly a takřka po každé odjeté vložce bylo třeba nechat vůz nadstandardně dochladit. To samozřejmě nevěstilo nic dobrého a posádce to nepřidávalo na klidu. Vůz nicméně statečně držel až do dvanácté vložky, kde Karel Trojan chyboval a skočil mimo trať, kde auto poškodil natolik, že nebylo schopné dalšího pokračování v závodě.

Hlavní aktér smolného skoku k tomu uvádí: „Český Krumlov nám letos opět nepřinesl moc štěstí a my jen můžeme vzpomínat na loňské druhé místo v cíli. Od druhé rychlostky nás trápila technika a auto nejelo na plný výkon. Nevěděli jsme čím to je a snažili se jet s větší mírou rizika než obvykle, abychom tuto skutečnost eliminovali. Více či méně se nám to dařilo a my jsme se v sobotu propracovali na čtvrté místo za trio Kresta, Pech a Valoušek.

Motor však nevypadal vůbec dobře a my jsme po každé vložce museli dochlazovat více, než je obvyklé. Nevěřil jsem moc tomu, že dojedeme do cíle. Ve dvanácté rychlostce jsem si najížděl na menší skok ústící do zatáčky, příliš rychle a skočil mimo trať, kde jsem trefil betonovou zídku. Uražené kolo nám nedovolilo dále pokračovat a my jsme tedy dvě vložky od cíle skončili.“

Spolujezdec Petr Řihák k témuž uvádí: „Letošní Krumlov byl nesmírně náročný a pro nás bohužel nepříliš vydařený. Stávkující auto nás nutilo jet trochu riskantněji, než jsme chtěli a poněkud sráželo náš výkon. Malinko jsme také prokaučovali výběr gum na zmoklé vložky, kdy jsme nestačili prořezat slicky a absolvovali jsme tak zmoklé zkoušky s prořezanými gumami na zadku a se slicky na předku.

Jednu krušnou chvilku jsme absolvovali po skoku na konci Malont, kde Karel zhruba ve stosedmdesátce statečně vybojoval krizi, která se zdála být již neřešitelnou. Také na místě našeho neslavného konce jsem pak viděl, že stačilo dopadnout o deset centimetrů blíže a vše by bylo bývalo bez problému. Taková je ale rallye a my musíme hledět vstříc další soutěži, kterou je pro nás Rallye Saturnus ve Slovinsku.“

Pro úplnost je třeba připomenout, že i navzdory nedokončené krumlovské soutěži, zůstává posádka Korno Motorsport ve složení Karel Trojan a Petr Řihák na průběžném čtvrtém místě v hodnocení MMČR. Dalším podnikem v seriálu MMČR, kde se posádka představí je Rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 6
6. 5. 2008 01:44
0 0
Karel je prostě klasiksmajlík
6. 5. 2008 10:05
0 0
Jak už Karel kdysi prohlásil - kdybych místo Krumlova raději seděl doma na gauči, tak to vyjde bodově nastejno... smajlík Krumlov je pro něj prostě zakletá soutěž (viz starty s Corollou a Oktávkou).
Ifo
6. 5. 2008 10:19
0 0
Škoda, že nedojel na tom čtvrtém místě - výrazně by mi to vylepšilo tipovačku ... smajlík
6. 5. 2008 14:40
0 0
Na druhých Malontech jsem se na něj těšil a ten lumpík to zabalil o RZ dřív... ale i tak díky za super průjezdy!
6. 5. 2008 20:38
0 0
škoda že nedojel za petákem a tím pádem by se posunul štajf na 6 místo a já bych měl tipovačku úplně dobře!
6. 5. 2008 21:17
0 0
tak to máme další bod na kontě krumlova(celika,corola,oktávka,lancer) ve věčném souboji Trojan versus Krumlov. Hlavně že se jim nic nestalo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!