Ondřej Plšek - eWRC.cz
8. 5. 2008 19:36 − 4080× − 71

Je Sebastien Loeb příliš zanedbaný?

Zní to sice jako špatný vtip, ale čelným představitelům FIA vadí vzhled Sebastiena Loeba.

Na veřejnost se nyní dostala velmi zajímavá emailová korespondence, která sice proběhla již v březnu, ale velmi dobře poukazuje na problémy, které v současnosti trápí čelné představitele FIA. V emailu si stěžuje Surinder Thatti, šéf CACMS (Confederation of African countries in motor sport) a dobrý známý Maxe Mosleyho, Morrie Chandlerovi na vystupování Sebastiena Loeba na veřejnosti.

"Včera v noci jsem si prohlédnul sestřih z Mexika a musím se vyjádřit k vystoupení Sebastiena Loeba na "WRC-TV"," stojí v emailu Thattiho. "Byl neoholen, vypadal zanedbaně a nebyl učesaný. Když mu FIA umožní vystupování v televizi po celém světě, tak je pro miliony diváků a pro mnoho mladistvých hrdinou a vzorem. Je více než špatné vystupovat tak, jak to udělal on v cíli Mexické rally. Přitom jeho spolujezdec vypadal čistě a příjemně. Je mi jasné, že k určitému bodu je osobní svoboda povolena, ale mám pocit, že toto zašlo již příliš daleko. Někdo by s ním nebo s jeho týmem o tom měl promluvit."


Oholený a ostříhaný Sebastien Loeb v roce 2005…

"Viděl jsem to samé," stojí v odpovědi Morrie Chandlera. "Je to bohužel problém, který se týká nejen našeho sportu. Děje se to i ve fotbale a jiným mužských sportech. Samozřejmě jsou takoví lidé urážkou pravých mužů."

"K tomu má Loeb tu drzost, že na večeři pro vítěze přijde s 90 minutovým zpožděním," pokračuje Chandler. "Mým jediném řešením by bylo navrhnout ISC, aby si ho již tolik nevšímalo. Dostane pozornost, kterou si vítěz zaslouží, ale bez záběrů zblízka a celkově s méně časem ve vysílání. Pak je možno se koncentrovat na jezdce, kteří náš sport dobře reprezentují."

"Nejsem oprávněn komentovat pozdní příchody jezdců," napsal tomu Simon Long z ISC. "Ale mám dojem, že Sebastienovo vystupování, kdy se prezentuje jako ležérní a dobře vypadající muž, přispělo k tomu, že má fanoušky nejen ve Francii, ale po celém světě. Byla by velká chyba, kdybychom Sebastiena nebo jiné jezdce nutili k tomu, aby se na veřejnosti objevovali jen čerstvě oholení a udržovaní. Mistrovství světa je drsné a poctivé. To je velkou součástí image tohoto sportu, ve kterém Loeb hraje velkou roli."


… a neoholený a zarostlý Sebastien popíjející alkohol na veřejnosti o dva roky později.

Tato odpověď očividně uspokojila i Morrie Chandlera. "Vaše firma je zodpovědná za televizní přenosy a za vzrůstající zájem médií o tento sport. Pokud vaše zkušenost říká, že jeho chování a vystupování se dobře prodává, tak pak tomu asi tak má být."

Lze se ještě divit tomu, že zájem mistrovství světa v rally klesá, když pány ve FIA trápí místo skutečných problémů takovéto nesmysly?


autosport.com

Komentářů celkem: 71
9. 5. 2008 20:4261
0 0
smajlíksmajlíksmajlík to opravdu nema cenu ani komentovat smajlíksmajlíksmajlík
10. 5. 2008 00:3562
0 0
haha to je jen vtípeksmajlík
10. 5. 2008 00:5563
0 0
Sebastian by se měl nejen oholit, ale měl by také jezdit v esesácké masochistické sexy kombinéze. Pak by byl jistě vzorem pro spoustu mladých mužů.
10. 5. 2008 01:4264
0 0
Teda ja sam tomu clanku neverim, protoze treba v US by ty cicmundove za tohle platili moc mega odskodnyho, stejne tak se mi zda pochybnej predposledni odstavec. Ja teda sampony vic nez nemusim (nejlepsi byli gelacky takypankaci v Camdenu :D ) a Mad Maxovi bych za ty jeho kecy obcas nejradsi vytrhnul hlasivky holejma rukama, ale je zajimavy, jaxe tady hned vsichni vrhli na vsechny metrosexualy (co to slovo vubec znamena, ze ho za posledni pulrok vsichni zacali pouzivat? smajlík) a SMaxe, kterej mel urcite hroznou radost, ze ty zabery obletely celej svet. Pokud nebude znasilnovat, zneuzivat deti nebo zvirata, tak mi je po jeho sexualnim zivote ho?no, stejne jako po tom, jestli si Paolo Merde na svy tupy hlavicce necha udelat cerveny meliry nebo narust poradnyho binladina.
10. 5. 2008 02:0665
0 0
Kua zapomnel sem na myslenku dne :D : Spis bych proplesknul ty bulvarni pisalky, co se takovejmhle hovadinam venujou, protoze jak rikam, neverim, ze na tomhle je pravdy vic nez pod mym okousanym nehtem a vlezlost za ucelem senzacniho skandalu mi leze krkem.
10. 5. 2008 11:4466
0 0
Tak tento článek jsem četl s vytřeštěnýma očima smajlík...tohle se opravdu nedá okomentovat
10. 5. 2008 14:2667
0 0
tak to už je opravdu moc.Ale jen to potvrzuje tendence pánů z FIA.Bohužel.smajlík
10. 5. 2008 21:2668
0 0
Milé děti,ještě jednu pohádku:bylo,nebylo,v jedné zemi za devatero erzetami a devatero wrcy,zarostlými kopřivami,v zemi,kde,když se pánové ve FIA uprdli,pánové v místním autoklubu už byli pokakaní až za ouškama,se rozhodlo,že závodníci už nesmí být urážkou pravých mužů a rozhodli,že každý držitel licence se musí za symbolický správní poplatek 15 000 KČ registrovat v jednom,autoklubem určeném,pražském pánském kadeřnicko-vizážistickém studiu,které po každé soutěži provede v úpéčku konečný sestřih každého závodníka.Cena této služby rozhodně nepřesáhne 5 000 KČ.Místní matador Lan Danda se tomuto nařízení smál jen do té doby,než zjistil,že se týká i jeho.A to je konec úplně blbé pohádky,milé děti.
11. 5. 2008 22:3569
0 0
Aha.. pravý muž je tedy čerstvě,oholen,příjemně navoněn a nebzepečně krásný?Nebo jak? smajlík Navdí jak jede.. důležité je,jak vypadá smajlík
Takže pánové - na rally jedině v tangáčích a bezva účesu.. tak přeci podle FIA vypadá pravý chlap ne? smajlík
13. 5. 2008 21:3970
0 0
jak to čtu jen zírám ti (asi pánove) ktěří by měli mít přehled jsou zralí
do ústavu protože vypotit takovou kravinu na to musí být opravdu postavení a titul ja jezdím jak na rally tak vrchy dělat pořadatele a když skončím někdy kolem půlnoci a ráno se začíná kolem sedmé tak je člověk rád že dá sprchu a lehne jenomže to ti (slušně kašpaři) nevidí přijede
si v autě s klímou něco projede a pak sedí někde v bor... s klimatizací
prostě at drží huby a nevymýšlí nes...... jsou horší než děti ve školcesmajlíksmajlíksmajlík
15. 5. 2008 22:1371
0 0
Sebastian by se měl nejen oholit, ale měl by také jezdit v esesácké masochistické sexy kombinéze. Pak by byl jistě vzorem pro spoustu mladých mužů.
Marakl bravo,ještě slzím.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!