Peták: Startovat na sprintu s penalizací nemělo smysl!

V Hroch Rally Teamu zavládlo po odstoupení před startem Rally Lužické Hory veliké zklamání.

V Hroch Rally Teamu zavládlo po odstoupení před startem Rally Lužické Hory veliké zklamání, jelikož posádka Josef Peták – Libor Joska nedokázala se svým Peugeotem 207 Super 2000 dojet ani na startovní rampu. I když technické závady jsou u tohoto týmu velice vzácné, tentokráte jedna kuriózní tuto posádku postihla. A co se vlastně událo?

„Vůz jsme měli standardně připravený, jako na každou jinou rally. Normálně jsme vyjeli ze servisu a jelikož rychlostní zkouška číslo 1 startovala těsně poté, co se sjelo ze startovní rampy, tak jsme se snažili si na voze udržet rozehřáté pneumatiky a také brzdy,“ řekl na úvod Peták.

„Měli jsme v plánu, že ihned po odjetí ze servisu ohřejeme brzdy, srovnáme v zahřátých gumách tlaky a vyrazíme na rampu. Nicméně během zahřívání se nečekaně stal z našeho Peugeotu žigulík se zadním náhonem. Věděli jsme, že musíme rychle zpět do servisu.“

„Tam jsme také po chvíli dorazili a naši mechanici okamžitě začali pracovat na odhalení a následném odstranění závady. Na vině byl prasklý zajišťovací šroub poloosy v levém předním kole, čímž se tato uvolnila a povysunula.“

„Mechanici odvedli velmi dobrou práci a po chvíli vytáhli také zalomený šroubek, nicméně časová ztráta byla již značná, což by znamenalo 70 vteřin penalizace – možná i více. S takovým handicapem nemělo smysl do sprintu startovat, a tak jsme v podstatě museli odstoupit ze soutěže, do které jsme ani neodstartovali,“ pokračoval příbramský jezdec.

„Hrozně nás to mrzí, ale je pravdou, že taková závada se prostě předvídat nedá. Z rally nás tak ale vyřadila součástka, která se dá koupit za nějaké dvě nebo tři koruny,“ dodal na samotný závěr Pepík Peták.

Komentářů celkem: 7
20. 5. 2008 07:10
0 0
Tak takové závady dokážou člověka naštvat nejvíce smajlík
sloní kýta
20. 5. 2008 08:10
0 0
Mne by to nenaštvalo, mně by to nasralo!
20. 5. 2008 08:13
0 0
Mě to teda nas..lo, protože jsem Pepu měl v tipovačce na 2.místě smajlík
20. 5. 2008 11:02
0 0
hmmm.ja ho měl na prvním!!!smajlík
20. 5. 2008 11:34
0 0
velká škoda, moc sem se těšil na pepíka, no co se dá dělat.smajlík
20. 5. 2008 12:53
0 0
Nejdřív jsem se chtěl spravedlivě rozhořčit, že to neměl hned vzdávat a měl vyrazit i tak, ale pravda je, že ztráta 70s by stačila na osmé místo (Pepa by jistě ale něco stáhnul!!!), i pátý měl jen 35s ... Škoda, tak příště!
Koukola J
20. 5. 2008 15:33
0 0
Myslím si ,že Pepa je přemýšlivý člověk a tuto situaci dobře promyslel a spolujezdec taky,prostě rallye se jezdí nejen na RZ ,ale i hlavou.... ,tak proč ryskovat.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!