22. 5. 2008 00:08 − 3176× − 22

Hustopeče s českou premiérou – Jan Kopecký s P207

Již pouze hodiny zbývají do středeční noční uzávěrky přihlášek a dny do startu jihomoravské 4. Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008

Již pouze hodiny zbývají do středeční noční uzávěrky přihlášek a dny do startu jihomoravské 4. Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008. Přihlášeno je již více než šest desítek posádek a hlavně – pořadatelé mohou ohlásit další velmi atraktivní jezdecké eso.


Foto: Motorsport Kopecký

Je jím východočeský pilot Jan Kopecký, který se letos zaměřuje především na starty ve stále prestižnějším seriálu Intercontinental Rally Challenge a doma v Česku startuje jen mimořádně. Jezdec se sice nedávno objevil shodou okolností rovněž na jihu Moravy, ve Vyškově, nicméně tentokrát pojede přímo se svým novým speciálem pro IRC, tedy s vozem Peugeot 207 S 2000. Takže půjde pro českého diváka o premiérový start s tímto speciálem na české soutěži. „Honza dal přednost Hustopečím před plánovanými testy v Belgii a nás to samozřejmě velmi a velmi těší. Je to jistě veliký bonbónek pro diváky i argument pro ty, kteří třeba dosud s osobní účastí váhali,“ raduje se ředitel soutěže Rudolf Kouřil a zve diváky o posledním květnovém víkendu na jih Moravy.


Foto: Motorsport Kopecký

Připomeňme, že Jan Kopecký při svém nedávném druhém startu v IRC 2008 v Portugalsku dokonce stříbrný! Navázal tak na své těsně čtvrté místo z úvodního podniku IRC v Turecku a celkově po dvojici soutěží seriálu drží výbornou třetí medailovou pozici. A připomeňme dále, že Honza startoval v Hustopečích již vloni, kdy bojoval až do posledních metrů, což se mu nakonec vyplatilo. Vysloužil si tak totiž stříbrnou medaili a to s minimálním rozdílem půl sekundy.


Foto: Motorsport Kopecký

Drobnou výhodou pro něj může být právě fakt, že hustopečské tratě již zná, na rozdíl od největších soupeřů a zájemců o absolutní prvenství. Kterými bude trojice vedoucích jezdců MMČR 2008 Roman Kresta, Václav Pech a Pavel Valoušek. Dva prvně jmenovaní pojedou na Agrotec rally shodně poprvé, ale na druhou stranu mají tolik zkušeností, že by jim to nemělo činit problémy. Naopak Pavel Valoušek zde již rovněž startoval a s vozem Toyota Corolla WRC má na svém kontě dokonce i absolutní prvenství. Ovšem stejně na tom je také Roman Odložilík, který tentokrát přijede se stejným vozem, jako Jan Kopecký, tedy s Peugeotem 207 S 2000. A připomeňme, že do třetice s tímto speciálem přijede také Josef Peták, stále zrychlující při předchozích startech a tlačící se na stupně vítězů na již uvedené průběžně medailové posádky s lancery.

Pohled do přihlášek několik hodin před jejich uzávěrkou říká, že už dorazila také očekávaná přihláška Karla Trojana, ale také Vojtěcha Štajfa. V jeho Czech National Subaru teamu se navíc premiérově objeví čistě dámská posádka, ale o tom budeme informovat až později.


Foto: Motorsport Kopecký

Aktuální stav přihlášek najdou zájemci zde: www.agrotecautoklub.cz/jezdci-prihlasene-posadky

Trať měří celkem 189 km a nabídne14 RZ, z toho první den – respektive se startem od večerních hodin – šest. Na sobotu tak zbývá osm úseků. Plánky diváckých míst budou již brzy k nahlédnutí na oficiálních stránkách soutěže www.agrotecautoklub.cz, včetně krátkých videozáběrů s ukázkami průjezdu vozidla.

Komentářů celkem: 22
23. 5. 2008 20:04
0 0
To Marcel S.No Malina ho řešit z horším autem může ale na Honzu nemá,šak barumka ukáže...smajlíksmajlíksmajlík
24. 5. 2008 15:00
0 0
To Robin - Nedalo mi to si tady trošku nerýpnout..smajlík Vždy jsem Romanovi fandil,protože mě při sledování jeho jízdy obohatil o krásné zážitky z tohoto sportu,což se o Honzovi z mého pohledu tolik říct nedá i když je to bezesporu taky skvělý jezdec..smajlík Proto já držím palce Malinovi a doufám,že dokáže,že je u nás pořád nejrychlejší...smajlíksmajlíksmajlík Rallye zdarsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!