Poslední dvě soutěže pro Trojana mírným zklamáním

Ani v další absolvovaném podniku jednodenních soutěží se Karlu Trojanovi s Petrem Řihákem nepodařilo dojet na stupních vítězů.

Další absolvovanou soutěží v seriálu jednodenních podniků byla Rally Lužické hory, kde se posádce týmu Korno Motorsport nepodařilo zajet výsledek, jaký by si asi představovala. Nasazení posádky přitom bylo veliké a tak bylo nutné hledat chybu jinde. Již v nedávno absolvované Rally Saturnus ve Slovinsku se jezdec Karel Trojan velmi podivoval tomu, že navzdory opravdu velkému nasazení a notné dávce rizika, se jim nedaří držet tempo s konkurencí a dojel nakonec až na devátém místě.

Rally Lužické hory slibovala dobrou příležitost, jak prověřit kvality posádky i vozu a diváci jistě ocenili mnoho krásných průjezdů v šotolinových pasážích, kde bylo opravdu na co se dívat. Zde se však již projevila příčina výsledků nekorespondujících s nasazením posádky a bylo zřejmé, že problém je ve voze, respektive v jeho ne zcela optimální funkčnosti, co se výkonu týče.

Karel Trojan k tom,u uvádí: „Nechci, aby to vypadalo jako nějaké výmluvy, ale již ve Slovinsku se nám zdálo, že něco není v pořádku. Jeli jsme místy opravdu hranu a výsledky stále nepřicházely. Celá soutěž však byla koncipovaná tak, že průměr málokdy přesáhl 85 km/h a tak se nejčastěji jezdilo na třetí rychlostní stupeň, kdy moc rezervu ve výkonu nepoznáte. Za celou soutěž jsme pro zajímavost řadili jen asi dvakrát pětku. V okolí Hrádku nad Nisou jsem však již nedostatek výkonu pociťoval. Soutěž se nám ale moc líbila a pěkně jsme se svezli. Minulý týden se nám podařilo závadu nalézt a promptně jí vyřešit. Nyní je již auto opět v top formě.“

Navigátor Petr Řihák k tomu říká: „Rally Saturnus byla opravdu nádherná a troufnu si říct, že zatím asi nejkrásnější soutěž, kterou jsem absolvoval. Přesto že Kája opravdu tlačil na pilu a jel velmi dravě, stále jsme nedosahovali kýžených výsledků a v cíli jsme skončili až jako devátí. Náš start ve Slovinsku se tedy proměnil v pěkný výlet bez bodového zisku. V Hrádku jsme odjeli první rundu standardním tempem a výsledky byly opět nedobré. Další kolo jsme jeli asi zatím s největším nasazením, co jsem u Karla zažil a stejně to výsledkově nebylo ono. Přemíra snahy v samém závěru znamenala drobnou chybu, kdy jsme museli couvat a prohráli tak souboj s Hozákem.“

Dalším podnikem, kde bude možnost posádku Korno Motorsport ve složení Karel Trojan a Petr Řihák vidět, bude Rally Hustopeče, kde se krom obvyklé trojice favoritů na startu objeví také Jan Kopecký a Josef Béreš, oba s technikou S2000. Pro úplnost je třeba připomenout, že Hustopeče odstartují 30.6. a posádka týmu Korno Motorsport zde pojede s vozem v barvách Seznam.cz a aby zmatků nebylo málo, bude hájit barvy Czech National Teamu, v Hustopečích se totiž boduje i do ME. Přijďte nás k erzetám podpořit i vy!

Komentářů celkem: 7
26. 5. 2008 10:491
0 0
V Hustopečích se neboduje do ME.Pouze EP koef. 2.
26. 5. 2008 11:062
0 0
smajlík
VK
26. 5. 2008 11:593
0 0
Rozumim. Škoda, že tu není něco jako vývěska.
Koukola J
26. 5. 2008 16:244
0 0
Kluci,doufám že v Hustopečích to bude bez problémů.......smajlík
26. 5. 2008 20:425
0 0
Karle drzime palce, at to jede lepe smajlík
27. 5. 2008 13:536
0 0
Kluci, hlavně přijeďte do Hustopečí raději o měsíc dřív, 30.6. by mohlo být už trochu pozdě... Hodně štěstí.
27. 5. 2008 17:407
0 0
joeking: To by byla penalta za pozdní příjezd, že by se nedala stáhnout ani za dvě sezony.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!