Hustopeče 2008 představují sobotní trať druhé etapy

V pátek večer odstartuje Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008, které se zúčastní 20 prioritních jezdců, z toho 5 s prioritou FIA B.

V pátek večer odstartuje IV. Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008, které se zúčastní rovných 20 prioritních jezdců, z toho 5 elitních jezdců s Prioritou FIA B. Na Hustopečsku se kromě běžných účastníků celého šampionátu představí i světově ostřílení Jan Kopecký a Josef Béreš, oba s vozy S2000.

Páteční první etapa se jede celá prakticky za tmy a končí až nad sobotním ránem, když poslední noční erzeta startuje 14 minut po půlnoci. Některé RZ se pak pojedou částečně v obou směrech. Vstup na jednotlivé rychlostní zkoušky i divácká místa bude zdarma.

Představení sobotních RZ IV. Agrotec New Holland Rally Hustopeče 2008 – druhá etapa:

RZ 7/10/13 Bořetická
Jede se ve dne (v sobotu 31. května) a je v podstatné části totožná s páteční RZ 3, 6 – jen se jede v protisměru. Po startu u obce Bořetice následují rychlý úsek kolem Kraví Hory, levá do prudkého stoupání se dvěma těžkými zatáčkami. Dále pravá „u rozhledny“, šotolina a nájezd do lesa. Ten je projížděn technickým úsekem s mnoha zatáčkami a horizonty a průjezd je zakončen „zeleným tunelem“ a následným nájezdem na hlavní silnici.

Následuje přírodní retardér na křižovatce u Němčiček, odbočení vlevo na účelovou komunikaci, další přírodní retardér „u kapličky“ a stoupání na vrcholek kopce. Těsně za ním je třetí přírodní retardér a prudké klesání do čtvrtého. Po něm trať pokračuje prudkým uskákaným klesáním přes „nekonečný horizont“ a dále s několika zatáčkami k odbočení vpravo na úsek s rychlými zatáčkami a horizonty. U výjezdu odbočením vlevo na hlavní silnici následuje DM B (divácké místo B).

Další odbočení vpravo vede do rychlého stoupání s několika „protahováky“ až k DM A na vrcholku kopce. Po několika odbočeních a prudkém klesání následuje nájezd na šotolinový úsek směrem do cíle.

RZ 8/11/14 Hustopečská
Jede se ve dne a v celém úseku je protisměrně totožná s RZ 2/5. Startuje v prostoru Křížového vrchu, přes dvě zatáčky a areál Petra Kuchaře (s možností nadhledu na „přírodních tribunách“ – překážkách areálu) se dostane na dlouhý horizont a za ním následuje pravý „vracák“. Rychlé mírné klesání se sérií zatáček vede k přejezdu hlavní silnice v Hustopečích (nájezd na hlavní u garáží a po asi 200 metrech odbočení u JZD a další odbočení do stoupání). Stoupání kolem Hustopečí několika zatáčkami na obslužné komunikaci dovede trať přes umělý retardér do nejvyššího místa, odkud klesá k obci Starovice do DM C.

Obec trať obchází technickým úsekem mezi vinicemi s mnoha zatáčkami. Následuje další stoupání přes další retardér. Na vrcholku kopce je dvojí odbočení, které vede ke klesání s několika zatáčkami až do údolí a k prudkému stoupání k „Barvíkově zatáčce“ (v sobotu ve směru loňského nejen Barvíkova výletu mimo trať). Odtud trať mírně klesá přes několik zatáček do cíle.

RZ 9/12 Kurdějovská
Jede se ve dne a na její trati je pět velkých stoupání a pět velkých klesání. Start je v obci Hustopeče za sportovním areálem s koupalištěm. Účelovými komunikacemi kolem rybníka (opět s pohotovostí žabích mužů) vede ke stoupání s několika zatáčkami k prvnímu vrcholku. Dále klesá po úzkém uskákaném asfaltu podél plotu k výjezdu na hlavní silnici (DM D – vloni zde bylo poměrně rušno a došlo zde k několika menším nehodám, najetím do protisvahu) a přes další technické stoupání a klesání pěknými serpentinami do obce Kurdějov (DM E).

Rychlé stoupání za obcí s mnoha rychlými zatáčkami vede na vrcholek kopce a k odbočení vlevo na účelovou komunikaci k vysílači, následuje další odbočení vlevo do brány areálu a strmé klesání se sérií zatáček. Prudkým stoupáním opouští trať oplocený sad bránou a najíždí vpravo na úzký asfalt.

Následuje skákací horizont u Křepic na úzkou šotolinu směrem k Nikolčicím (DM F). Těsně před obcí trať opět přechází na asfalt a prudce klesá do nájezdu na hlavní silnici v obci (DM G). Dalším technickým stoupáním vede trať po hlavní silnici přes vrcholek do technického sjezdu do obce Diváky. Průjezd obcí je kolem kostela na náměstí (DM H – jedná se o dlouhý a celkem přehledný divácký úsek) a následné odbočení vpravo u pošty přes kostky, panely na krátkou šotolinu do lesa.

Následuje další technické stoupání na úzkém (kvalitním, ale i za sucha klouzajícím) asfaltu s mnoha zatáčkami. Asfalt před vrcholem přechází v hladkou, rychlou šotolinu s dalšími zatáčkami (další atraktivní úsek, ale hůře přístupný). Nad obcí Horní Bojanovice se směr obrací a trať prudce technicky klesá přes DM I a DM J až k cíli u Boleradic.

Aktuální (nyní již finální) stav přihlášek zde: www.agrotecautoklub.cz/jezdci-prihlasene-posadky

Pokud někdo ještě nemá ubytování, přehled ubytovacích možností na Hustopečsku najde zde: www.agrotecautoklub.cz/jezdci-ubytovani

Trať měří celkem 189 km a nabídne 14 RZ, z toho první den šest. Na sobotu tak zbývá osm úseků. Plánky diváckých míst jsou od pondělí 26. května k nahlédnutí na oficiálních stránkách soutěže www.agrotecautoklub.cz, včetně krátkých videozáběrů s ukázkami průjezdu vozidla z diváckých míst. Servisní areál bude opět umístěn v osvědčeném areálu v Zaječí.

Komentářů celkem: 1
27. 5. 2008 14:47
0 0
Jo dobrýsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!