Pech jun. s Uhlem triumfovali v Hustopečích

Euro Oil team měl čtrnáct dní po vyhrané rallye Saturnus ve Slovinské Ljubljani na přípravu soutěžního speciálu Mitsubishi Lancer Evo IX.

Velmi cenné vítězství přivezla z jihu Moravy plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel, když po dvou dnech těžkého závodu vybojovala podruhé v letošní sezóně absolutní vítězství v Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye.

„Máme z prvního místa ohromnou radost. Soutěž v Hustopečích byla velmi náročná hned z několika důvodů a pro nás je velmi důležitý bodový zisk z této rallye. Pořadatelé v Hustopečích zvolili náročnou, ale hezkou trať, kde se střídaly rychlé asfaltové cesty s účelovými silničkami ve vinohradech a spojovacími šotolinovými úseky,“ říká úřadující Mistr ČR v rallye Václav Pech jun.

„Pro nás byla tahle soutěž, která je letos poprvé zařazena do Mezinárodním mistrovství České republiky v rallye, zcela nová a tak jsme přípravě věnovali víc energie a času, než v ostatních případech. Jsem zvyklý poznamenat si do rozpisu pokud možno co nejvíce detailů, při tréninku jsme s Petrem i několikrát vystoupili z auta a prošli si zarostlou krajnici silnice abychom nepřehlédli nějaký skrytý kámen. Myslím, že se nám tuhle přípravu povedlo pak v soutěži zúročit. Díky naši mechanikům fungovalo bezchybně i naše soutěžní mitsubishi. Výbornou práci odvedl táta při řízení celého teamu. Ten byl během posledních dvou rychlostek víc nervózní něž my s Petrem, což jsem se dozvěděl ovšem až po závodě od lidí v servisní zóně,“ hodnotí Václav Pech jun.

Ten sváděl neuvěřitelně vyrovnaný souboj s Krestou, když během celé soutěže mezi nimi nebyl větší rozdíl než deset sekund a v cíli pouze 3,2 sekundy hovořících ve prospěch Václava Pecha jun. Celou soutěž provázely tropické teploty, které nyní v ČR panují a ty představovaly další prvek obtížnosti této soutěže. „Je to nesmírně vyčerpávající soutěžit v autě za takových teplotních podmínek. Je nutné dodržovat optimální pitný režim. My s Petrem jsme spotřebovali každý 8 litrů iontového nápoje za den,“ říká Václav Pech jun.

„Jak jsem již vyprávěl v předešlé tiskové zprávě o natáčení filmu s Bolkem Polívkou Svatba na bitevním poli, povedlo se nám zde bydlet čirou náhodou ve stejném hotelu, kde tehdy bydlel celý natáčecí štáb i s herci. Všude na stěnách visely fotografie z tohoto filmu a bylo vidět, že majitelé hotelu si přítomnosti filmařů hodně považovali. K mému velkému překvapení mě nikdo ale jako filmovou hvězdu nevítal, ani kufr neodnesli, ba dokonce mě vůbec nepoznali. A to jsem hrál ve filmu celé čtyři sekundy,“ vypráví s úsměvem Václav Pech jun.

Dalším podnikem seriálu Mezinárodním mistrovství České republiky je Horácká rallye v Třebíči, která se jede za tři týdny, a na kterou již nyní v EuroOil teamu začaly probíhat intenzivní přípravy.

Komentářů celkem: 54
2. 6. 2008 14:52
0 0
TO VEverka: Kopecký rozhodně nejel žádnou testovací jízdu,ale samozřejmě nejel "hranu" zrovna tak jako ROMAN
To BOBAC: Nikdo,aspoň teda Já né,Romana neomlovám,že udělal chybu.
Prostě Venca měl svůj den a jel fantasticky
Na srovnání Romana a Kopeckého si počkejme na Barumku kde oba budou mít stejé vozidlo.roman pojede už s P207 Rally sprint Kopná.
Na Barumce věřím,že Roman bude nejlepší a Kopecký na bedně.
Jinak Kopecký je opravdu špička a na jeho jízdu je se radost podívat.
2. 6. 2008 16:33
0 0
venca: BF Goodrich
2. 6. 2008 17:42
0 0
jaryn: Presne tak, doted jel vzdy na Matadorech.
2. 6. 2008 18:26
0 0
Ale Krumlov (podle fotek) odjel z části na Matadorech a z části na BF Goodrich...
Jinak gratuluju k výsledku a doufám, že v Třebíči to půjde stejně dobřesmajlík
2. 6. 2008 19:00
0 0
ty BF na krumlove byly mokry
2. 6. 2008 19:08
0 0
to venca_stauber: díky za info, zase jsem o něco chytřejšísmajlík
3. 6. 2008 09:26
0 0
to MYS: No Ašín když prohraje, tváří se trochu veseleji. A se srpnem už máš smůlu, Kopec prostě dokázal, že Krestu dokáže pojet, a 50 vteřin rozdílu, který tam byl, je maximum, co mohlo dát Honzovi auto.
3. 6. 2008 10:57
0 0
Jsou to jen spekulace, ale myslím si, že by kopec snad jel rychlejs s enkem... Asi se mi to jen zda, ale rozdíly na jednotlivých RZ nebyly nijak propastný. Kdyz si vzpomenu jak nakládal s EVO 7 ... no nevim, zajimal by mě váš názor.
3. 6. 2008 11:10
0 0
No ja myslim, ze Kopecky e evoIX by neporazil Kopeckeho s 207 S2000, preci jenom to auto je trosku jinde... "Kdyz si vzpomenu jak nakládal s EVO 7 " - no tak ja si vzpominam na jeho jizdu na Barumce, kde se celou soutez tahal s Pechem, ktery jel svou prvni soutez,po dlouhe dobe s N-kem (EVO 8), tam mu tedy rozhodne nenakladal. Ale od te doby Kopec nasbiral spoustu zkusenosti v MS, takze ted uz proste musi byt jinde nez Venca
3. 6. 2008 15:12
0 0
Zkusil se tu někdo zamyslet třeba nad týmovou režií?Jestli to třeba tak nemělo být,oba jedou přeci pod Charouzem.A Pech přeci potřeboval body,aby předstihl Valouška v MMČR.
3. 6. 2008 15:22
0 0
A co se týká těch pneu,určitě nejel poprvé na BF.To je nesmysl,stačí když si projdete fotogalerie z letošních odjetých závodů.
3. 6. 2008 16:13
0 0
jarda klouček: Jak chceš režírovat tři vteřiny rozdílu v cíli??? To neumí ani Špílberk...
3. 6. 2008 16:49
0 0
Jardo, co slovo, to perla. Pech se v noci určitě kvůli Valouškovi neodkopává. Týmová režije u Charouzů? Cha Cha Cha. Těm je úplně jedno, jestli vyhraje nějakej Pech, nebo nějakej Kresta. Těm jde o to, aby vyhrálo jejich auto. Už to prosím nekuřsmajlík
MYS
3. 6. 2008 19:16
0 0
zuzancinlukas: Asi to bude tím, že Venca je na ty druhý místa víc zvyklejsmajlík (upozorňuji, že jde o vtip, kdyby to snad někoho urazilo) A s tím srovnáním.....smůlu máš ty chlapče...pro tebe možná nějaké srovnání proběhlo, ale pro každého, kdo to trošku sleduje, bude směrodatná Barumka, kdy se představí oba střelci se stejnou technikou....Honza předvedl super výkon, ale jak už loni na Barum dokázali jiní, S2000 jedou jnou ligu a právě proto nemůžeš porovnávat Romana s Honzou už po Hustopečích...snad už trošku chápeš........přeju super den.....aloha...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!