Martin Bujáček se představil v Tišnově

V sobotu 7. června se v Tišnově a jeho okolí konala již tradiční Eurostroj Schlager Rally Tišnov.

V sobotu 7. června se v Tišnově a jeho okolí konala již tradiční Eurostroj Schlager Rally Tišnov. Na startu nechyběl ani jezdec Andrea Rally Teamu Martin Bujáček, kterého premiérově navigoval Zdeněk Hrůza, který nahradil obvyklého spolujezdce Billy Latifa. Martin se zde poprvé představil za volantem sedmé evoluce Mitsubishi Lancer. Cílem osmnáctiletého závodníka bylo především bez problémů dokončit celou soutěž, což se podařilo.


Foto: Martin Stanislav

V prvních rychlostních zkouškách po přestupu z Poháru mládeže zajel Martin 31., 20. a 32. nejrychlejší čas. Důležitější než dosažené výsledky byl fakt, že se nově poskládaná posádka bez problémů sehrála a na trati neudělala víceméně žádné chyby. V prvním servisu došlo jen na běžnou údržbu, Lancer fungoval bez problémů.

Ve druhém průjezdu Synalovskou rychlostní zkouškou si Martin se Zdeňkem připsali vynikající jedenáctý čas, kdy na vítězného Pepu Semeráda ztratili pouze 13 sekund, což značí 1,77 s/km. Vypadalo to tedy, že Martin hodně zrychlil a snaží se ukázat co v něm je. V následujícím testu ale bohužel začala zlobit technika, když nastaly problémy s tlakem paliva, které se nepodařilo odstranit až do konce soutěže.


Foto: Martin Stanislav

Po časech víceméně ve čtvrté desítce absolutního pořadí dojeli Martin se Zdeňkem do cíle na 25. místě celkově, v kategorii N4 dokončili soutěž jako čtrtnáctá nejrychlejší posádka. Dokončení hned první absolvované soutěže MČR za volantem velkého Mitsubishi je určitě velkým úspěchem talentovaného závodníka.

„Vstup do závodu se celkem podařil, jel jsem opatrně bez riskování a poznával jsem tratě i auto. Ve druhé sekci jsem trochu přidal, ale stále jsem jel opatrně, protože bylo na trati celkem vlhko a povedlo se zajet celkem pěkné časy. Ke konci RZ 5 ale začalo auto kuckat, a proto jsem opatrně dojel do servisu, protože auto moc nejelo. V servisu se bohužel nepovedlo odstranit závadu a tak jsem poslední sekci jen projel, abych dojel do cíle. To se povedlo a jsem velmi spokojen,“ řekl Martin po skončení soutěže.


Foto: Martin Stanislav

K otázce dalších startů se Martin vyjádřil následovně: „Pokud vše vyjde, pojedeme Horáckou Rally, která je zařazena do velkého mistráku. Na tento závod se už moc těším. Pokud se Třebíč nepojede, bude dalším závodem nejspíš domácí sprint Kopná.“

Závěrem je třeba poděkovat všem sponzorům a partnerům týmu, bez kterých by se posádka na startu nemohla ukázat. Poděkování patří i přes menší technické problémy také Locaru p. Loveckého za přípravu Mitsubishi Lancer evo VII.

Komentářů celkem: 6
9. 6. 2008 00:20
0 0
Stane se, ale jinak parádní výkon ty kluku, jen tak dál.smajlíksmajlík
9. 6. 2008 08:55
0 0
Jel si prostě super na poprvé... moc sem ti fandila....jen tak dále Martinesmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
9. 6. 2008 09:56
0 0
Pěkný závod, škoda té techniky. Na RZ 6 jsem se radoval, že jsi udělal chybu, protože ja ji udělal v RZ 5, ale pak jsem zjistil od táty, že máte problémy, škoda. Líbilo se mi, že oba sbíráme zkušenosti a jeli jsme skoro stejné temto smajlík. Ať se daří smajlík
Peugeot206WRC
9. 6. 2008 21:03
0 0
marto Gratuluji paradni vykon jen tak dale....smajlíksmajlíksmajlík skoda tech problemu jinak super zavod !!!!smajlíksmajlík
11. 6. 2008 20:42
0 0
JOJO Marto pekny vysledek drzim palce
11. 6. 2008 20:42
0 0
JOJO Marto pekny vysledek drzim palce
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!