17. 6. 2008 10:55 − 2589× − 3

Jaroslav Orsák: Chci dojet do pátého místa

Jedním z jezdců, který v pátek odstartuje na trať 19. ročníku Horácké rally, bude i Jaroslav Orsák.

Jedním z jezdců, který v pátek odstartuje na trať 19. ročníku Horácké rally, bude i Jaroslav Orsák. Pilot s národní prioritou ASN zažívá letos nabitou sezonu. Kromě českého šampionátu startuje s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX ve FIA Evropském poháru a zúčastňuje se pravidelně i slovenského mistrovství. Do závodu vyrazí se startovním číslem 5 na dveřích.


Foto: Zlin Press Petr Sagner

Jaroslav Orsák se spolujezdcem Karlem Vajíkem vstupovali do aktuální soutěžní sezony s cílem být na jejím konci do desátého místa v absolutním pořadí. Zatím se posádce z Valašska daří tento.záměr naplňovat. V dosavadním průběhu šampionátu nasbírala 40 bodů a patří jí šestá příčka. Nejlepšího výsledku dosáhla na Valašské rally, kde skončila pátá. „Dojíždíme, ale často s velkými problémy. Technické potíže se nám zatím vyhýbají, ale sráží nás množství jezdeckých chyb. Ještě se musím hodně učit,“ sebekriticky hodnotil dosavadní účinkování v českém šampionátu Orsák. Na další soutěže se však o to víc těší. „Teď přicházejí moje nejoblíbenější závody – Třebíč, Bohemka, Příbram nebo Barumka. Doufám, že zabereme a snad budeme mít i trochu víc štěstí.“ Na úspěch myslí dravý pilot už v nejbližším závodě. „Rád bych hlavně dojel, ale za úspěch bych považoval, kdybychom skončili do pátého místa,“ prozradil na tiskové konferenci Horácké rally v Brně.


Foto: ewrc.cz Martin Stanislav

Horácká rally je součástí FIA Evropského poháru, v jehož rámci odjel Orsák před měsícem Saturnus rallye ve Slovinsku, kde však v poslední rychlostní zkoušce havaroval a nedojel do cíle. „Zkoušeli jsme tam nové tlumiče, které fungovaly bezvadně. Jeli jsme na pátém místě a asi jsem byl v příliš velké pohodě, protože jsem v poslední erzetě špatně zvolil stopu, v zatáčce se s námi utrhla krajnice a sjeli jsme do příkopy,“ vracel se k nešťastnému momentu Orsák.


Foto: ewrc.cz Martin Stanislav

Další tři podniky absolvovala posádka ve slovenském mistrovství. „Při úvodním závodu v maďarském Egeru pršelo, což nám docela vyhovovalo. Mám rád, když to klouže. Zajížděli jsme tam slušné časy. V dalším závodě v Rožňavě nás po čtrnácti kilometrech zradila repasovaná převodovka, takže jsme po druhé erzetě skončili. Nejlépe jsme si vedli na konci května při Slovnaft rally v Bratislavě, kde jsme dojeli druzí,“ vypočítával třiadvacetiletý pilot, který by na tento úspěch rád navázal už o tomto víkendu na Třebíčsku.

Komentářů celkem: 3
17. 6. 2008 15:09
0 0
smajlík!!!!!!!!!!!!! Goooo JARIN Goooo!!!!!!!!"smajlík
Držím palce a doufám že to bude líp než 5 . místo pokád se vyhneš defektum, které si bohužel v dosavadních soutěžách spíš privolaval, tak si myslim ze to bude kurnajs lepsismajlíksmajlík

Fanda z Pola, Valach jak chceš smajlík
17. 6. 2008 18:03
0 0
Taky držím palec.
17. 6. 2008 20:12
0 0
Jarin se parádně rozjel a je radost se na jeho jízdu dívat.
Gooo Jarin Gooosmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!