Trojan s Řihákem opět na stupních vítězů

Na proběhnuvší Horácké rally v Třebíči se posádka Korno Motorsport opět etablovala skvělým výsledkem.

Karel Trojan s Petrem Řihákem tentokráte neponechali nic náhodě a nepokoušeli se ani o žádné taktizování. Hned od první rychlostní zkoušky nasadil Karel vysoké tempo, kterému stačil jen vedoucí tandem Kresta a Pech. Od počátku se dvojici, hájící barvy týmu Korno Motorsport, dařilo a ani jejich Mitsubishi Lancer EVO IX nesužoval žádný technický problém. Po oba dny to znamenalo jen výsledky na samé špici startovního pole, a to se podařilo udržet až do cíle.

"S dosaženým výsledkem jsem maximálně spokojen a je znát, že jsem v poslední době seděl v závodním autě opravdu často, a tak jsem mohl jet prakticky hned od první vložky v opravdu vysokém tempu a nepotřeboval jsem se pozvolna rozjíždět. Zcela se nám vyhnuly technické problémy a nepostihl nás ani žádný defekt. Jediný drobný problém byl únik oleje z mezinápravového diferenciálu, což však znamenalo jen nepříjemný zápach v kabině vozu. Na funkčnost to ale vliv nemělo. Štěstí stálo tentokrát při nás i v souboji s Petákem, který měl defekt, a to ho odsunulo za nás." říká k průběhu soutěže Karel Trojan.

"Třebíč je tradičně velmi rychlá, i když si myslím, že v jejím okolí je celá řada možností, kudy vést tratě rychlostních zkoušek, aby tomu tak nebylo. RZ 13 byla opravdu velmi nešťastná a svědčí o tom i sedm! retardérů, které se měly postarat o její umělé zpomalení. Většina jezdců si na tuto RZ stěžovala již při trénincích a bohužel se zde stalo, co se stalo. Momentálně prochází náš vůz komplexní repasí a na Bohemce bude opět v top formě," uvádí dále Karel Trojan.

Navigátor Petr Řihák: "Hned zkraje soutěže nasadil Karel opravdu vysoké tempo a náš souboj s Petákem a Orsákem se dle mého názoru musel přihlížejícím divákům líbit. Z našeho pohledu šlo o velmi vydařený zíávod, jelikož nás nepostihl žádný problém a soustředili jsme se opravdu jen na jízdu. Karel chtěl také tak trochu umlčet pochybovače, kteří se nechvalně vyjadřovali o jeho rychlosti a myslím, že se mu to podařilo na výbornou. Radost z výsledku je zkalena tragickou událostí z RZ13, kterou již ovšem nikdo nezvrátí. My se nyní již pilně připravujeme na Rallye Bohemia."

Celý tým Korno Motorsport by tímto rád vyslovil upřímnou soustrast rodinám tragicky zesnulých a s vidinou šťastnějších konců si dovolujeme pozvat naše fanoušky na další podnik MMČR, kterým je Bohemia Rallye, konaná v termínu 3. – 5. 7. 2008 v okolí Mladé Boleslavi.

Komentářů celkem: 6
26. 6. 2008 10:551
0 0
Karle, jsi s Losnou nebo s Mažňákem?
26. 6. 2008 10:582
0 0
S Bahňákem...smajlík
26. 6. 2008 11:223
0 0
Vždy se Štětináčem.
26. 6. 2008 12:044
0 0
Karek je nej borec...Fandim ti!!!!! na bohemce přeju úspěch... GO GO GO!!!
26. 6. 2008 12:485
0 0
Karel je myslím momentálně No1 v jízdě dveřmi napřed,v podstatě v každé zatáčce,kde to jen jde a hlavně se do toho umí i trefit,jak je vždy potřeba!!smajlík
26. 6. 2008 15:376
0 0
Možná bych oddělil kondolenci a pozvánku na další rally alespoň do jiné věty nebo odstavce, Pospa
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!