10. 7. 2008 20:29 − 2635× − 2

Honzu Jelínka zastavila na Bohemce poloosa

Zlínská posádka Autoline Rally Teamu se i přes chybu v úvodu propracovala na 8. místo, jenže na startu RZ 9 nevydržela poloosa…

Zlínská posádka Autoline Rally Teamu se i přes chybu v úvodu propracovala na 8. místo, jenže na startu RZ 9 nevydržela poloosa…

Rally Bohemia byla dalším podnikem velkého šampionátu, na který se Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou vydali po několikaleté pauze. Čelo startovního pole bylo letos jako obvykle nabité a velmi vyrovnané, takže i tratě v okolí Mladé Boleslavi slibovaly zajímavou bitvu o každou vteřinu. Úvod soutěže ovšem posádce v barvách Autoline Rally Teamu příliš nevyšel.

"Celou první etapu jsem se nějak necítil ve své kůži, nejelo se mi moc dobře a nedařilo se nám najít to správné tempo. Hned na druhé zkoušce jsme navíc s Mirkem projeli jedno odbočení a museli couvat, což nás stálo kolem 10 sekund a pád ze sedmého až na třinácté místo. Skoro celá první desítka navíc v tu chvíli jela velmi vyrovnaně a tak bylo o to těžší se probojovat zpátky na lepší pozice," popisuje začátek Rally Bohemia Honza Jelínek.

Červenobílé Mitsubishi si ale na "staronovou" soutěž zvykalo čím dál více a díky sérii zlepšujících se časů jsme tak mohli posádku vidět před poslední páteční vložkou na jedenácté, a po ní díky pěknému pátému umístění dokonce na deváté pozici celkového pořadí. Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou tak šli spát se ztrátou pouhých 5 s na sedmé místo.

"Druhý den už jsme se rozjeli mnohem lépe. Nejdříve jsme zajeli sedmý a pak i šestý čas – a to nás posunulo o jedno místo vzhůru. Odstupy od posádek před námi byly pořád ještě zvládnutelné a těšil jsem se na pěkný souboj – jenže pak přišla RZ9 a tím i náš konec. V první chvíli jsem si myslel, že se nám na startu rozsypal diferenciál – a pak se ukázalo, že šlo o prasklou poloosu. Kdyby se to stalo v průběhu erzety nebo ke konci, možná bychom ještě nějak dojeli do servisu – ale takhle bohužel nemělo cenu pokračovat," komentuje odstoupení zlínský jezdec. "Mrzí nás to, protože po Hustopečích a Třebíči jsme byli slušně rozjetí a konečně se letos začalo trochu více dařit. Ale to je prostě rally. Takže nám nezbývá než připravit auto na další závod a bojovat dál."

Příštím závodem Jana Jelínka bude za necelých 14 dní téměř domácí Rallysprint Kopná, který slibuje také početné startovní pole a krásné souboje. A pak už bude příprava naplno směřovat na srpnovou Barum Rally.

Komentářů celkem: 2
11. 7. 2008 00:141
0 0
Honzo hodne stesti!!! Az se Ti dari a na Barumce smajlík
11. 7. 2008 10:272
0 0
Na RZ 7 jel Honza plnou palbou 200 m po louce. Nebude tam ještě něco ohnutého, co bylo důvodem prasknutí té poloosy?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!