24. 7. 2008 19:36 − 4652× − 45

BFGoodrich Drivers Team – jak se hlasovalo?

Jak probíhal výběr jezdce, který pojede na Barum rally s Peugeotem S2000?

Ve čtvrtek dopoledne čtrnáct českých motoristických novinářů hlasováním vybíralo jezdce, který dostane možnost startovat v rámci projektu BFGoodrich Drivers Team s vozem kategorie S2000 na zlínské Barum Rally. Teď už všichni víme, že tím šťastlivcem je Pavel Valoušek, ale pojďme se podívat jak hlasování probíhalo a co mu předcházelo.


Marc Van Dalen

Prvním mezníkem byl podpis spolupráce BF Goodrich, týmu Kronos a společnosti Mediasport, která projekt zaštítila v České republice. Nutno podotknout, že bez této společnosti by byl projekt BFGoodrich Drivers Team v lepším případě na Barum Rally nejistý. Do 15. 7. 2008 mohli soutěžní jezdci posílat přihlášky do tohoto projektu. Čtenáři jistě zaznamenali seznam přihlášených, který se mimo jiné objevil zde. Je dobře, že se do projetu přihlásilo tolik rozličných jmen. Z počátku jsem se obával, aby i v tomto případě nezvítězila česká podezíravost, kdy je podle některých vše již dávno dopředu jasné. Osobně si cením všech, kteří se do projektu přihlásili, a nesli tak dobrovolně kůži na trh. Cena byla sice lákavá, ale i tak to chtělo od přihlášených jistou dávku odvahy.


Hlasování

Následovala pětice jezdců, která postoupila do užšího výběru. Kostka, Valoušek, Šlehofer, Trojan a Orsák. Musím přiznat, že všechna jména až na jedno jsem v seznamu očekával a sám bych je tam zařadil. Podle mého názoru by nikdo z výše jmenovaných jezdů České republice ani sám sobě ostudu neudělal. Záleželo jen na tom, zda-li novináři podpoří jezdce, kteří jsou zkušení a rychlí, mohou bez debaty zajet hodně vysoko v pořadí, nebo zda-li novináři podpoří dravé mládí, kterému tato volba může pomoci nastartovat kariéru.


Hlasování

Seznam čtrnácti českých hlasujících novinářů uveřejněný níže obsahuje dobře známá jména z dosti širokého spektra médií informující o motorismu. Opět jen sám za sebe mohu prohlásit, že nikdo z jezdců jejich okolí ani nikdo jiný se nepokoušel ovlivňovat moje mínění a výběr.

Hlasující novináři
Petr Krutský – Česká televize
Martin Kunetka – mediasport.cz
Jan Černý – Auto Car
Marek Felt – Offroad magazín
Jiří Uhlíř – Deník Sport
Michal Štěpanovský – Svět motorů
Petr Eliáš – eWRC.cz
Jaroslav Jugas – magazín Rally
Radek Malina – deník Právo
Jan Vaškovič – Autosport.cz
Karel Malina – Motorsport magazín
Tomáš Železník – Mladá fronta DNES
Robert Tesař – ČTK
Jakub Rejlek – Auto Hit

Konkrétní volba probíhala tak, že v první části byla novinářům představena pětka jezdců, abecedně jeden po druhém. Byly promítnuty krátké šoty a informace o jejich kariéře. Následně hlasující novináři obdrželi hlasovací lísky, kde měli označit jednu z pěti variant od A do E. Do zapečetěné losovací urny pak jeden po druhém za dohledu ostatních kolegů, kamer a objektivů fotoaparátů vhazovali své hlasovací lístky do urny. Záhy se krabice s vhozenými lístky ujal Filip Schovánek, který opět za dohledu všech přítomných předčítal jednotlivé volby na hlasovacích lístcích. Za sebe mohu prohlásit, že celá volba proběhla naprosto regulérně a bez pochyb.


Hlasující novináři

Celkový výsledek je dobře znám, připomeňme jen že Pavel Valoušek získal celkem devět hlasů, Jan Šlehofer tři hlasy, Jarin Orsák dva, Tomáš Kostka jeden a Karel Trojan žádný hlas. Výběr umožnil Pavlu Valouškovi aby startoval na domácí Barum rally Zlín se špičkovým vozem. Čeští fanoušci tak uvidí jedno špičkové S2000 navíc a k tomu v rukou zkušeného a velmi rychlého soutěžního jezdce. Podle mého názoru dnešní volba nemá poražené, protože i samotná účast mezi pěti vyvolenými stojí za povšimnutí a za uznání.

Foto: Zdeněk Sluka

Komentářů celkem: 45
25. 7. 2008 09:13
0 0
Honza14 nemyslím že by na tom byl Valda stejně.I kdyby z toho nevzešel například nový sponzor.Ono nové kontakty, další kilometry v závo'dáku někdy mají cenu zlata.Třeba vyjedná slevu na tovární BFGsmajlík
25. 7. 2008 11:45
0 0
Souhlasím se Shackim smajlík
Valda ok,ale spíš bych též dala šanci někomu koho by to mohlo posunout, zviditelnit,pomoci v kariéře.. Docela jsem se těšila,že bude vybrán třeba někdo takový..
25. 7. 2008 12:01
0 0
Breaky:Podívej se nato,kolik top pilorů sedí doma,nebo nemá pořádné angažmá(Duval,Wilks,Meeke),naopak se podívej,kdo to MS v klídku polehoučku jezdí,Compac,Wilson(tragédie,i ten Rautenbach ho za chvilku bude pojíždět),Rautenbach,Villagra,atd.)Prostě Rally není o nějakým jezdectví,talentu a kvalitní výsledek,ti je z 99% úplně k ničemu.Takže o nějaký velký šanci tady podle mě nemůže být vůbec řeč.No a Rally není hokej,nebo fotbal,kde by 30 let bylo neperspektivních,ono Gronholm svoji největší šanci taky nedostal zrovna ve 20.
25. 7. 2008 12:27
0 0
Honzo14 rozumím, já neočekávám a žádný realista ani nemůže očekávat nějaké velké věci které by se děly.Nemluvím tu o velkých plánech ale například o klidnějším dojetí sezony.Duval,Wilks a Meeke jsou si myslím na tom trochu jinak. Tito pánové mají své jméno a spíš ho nechtějí"prodat " pod cenou například na národním mistráku.
jac
25. 7. 2008 13:33
0 0
2 Shacki: Souhlasím,byť jsem byl za to včera na pranýři smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!