4. 12. 2008 08:28 − 2703× − 2

Kart centrum Radotín na Pražském Rallysprintu

V Radotínském Kart centru mají před sebou již jen poslední dny příprav před Pražským Rallysprintem.

Datum XIV.ročníku TipCars Pražského Rallysprintu se nezadržitelně blíží, a tak mají před sebou v Radotínském Kart centru již jen poslední dny příprav. V loňském roce nebyl Pražský Rallysprint pro posádku Luboš Tenkl – Jarda Vosádka, tehdy ještě s Opelem Kadett, příliš úspěšný. Přestože se jim podařilo zajíždět velmi pěkné časy kolem 12.místa absolutně, bohužel nedokončili, protože museli odstoupit z rychlostní zkoušky na Strahově pro poruchu motoru.

Letošní ročník Tipcars Pražský rallysprint pojede Luboš Tenkl se zástupcem jednoho z partnerů týmu Richardem Svátkem na místě spolujezdce, ale tentokrát se svým novým BMW M3, takže jistě nebude nouze o velmi atraktivní průjezdy, jak se diváci mohli přesvědčit na předešlých soutěžích.

„Na sprintu pojedeme se dvěma vozy. Já pojedu s mým bavorákem a Zdeněk Tichý se bude loučit s Kadettem, protože už má na příští rok taky rozestavěnou „emtrojku“. O víkendu jsem si měl možnost vyzkoušet diváckou zkoušku na stadionu na Strahově a trať je podle mě postavena dobře na ty možnosti, které má pořadatel k dispozici. Pro diváky to určitě bude zajímavé,“ říká úřadující mistr v rally historických vozidel Luboš Tenkl.

Pražský Rallysprint je brán jako prestižní soutěž uzavírající soutěžáckou sezonu, a každý se tady chce předvést v co nejlepším světle před sponzory i před diváky. Jakou taktiku zvolí Luboš Tenkl? Pojede co nejrychleji na čas, nebo bude bavit i diváky? „Tohle dilema naštěstí řešit nemusím. S autem, které má pohon na zadní kola a dostatek výkonu se dá jet rychle i atraktivně pro diváky současně. Na smyky na strahovském okruhu se už teď těším a jsem si jistý, že se divákům bude líbit i zvuk našeho BMW,“ těší se Luboš Tenkl.

Soutěžáci z pražského Kart Centra Radotín představí divákům dva atraktivní historiky na páteční superspeciálce a v sobotu na dvou klasických rychlostních zkouškách, dvou průjezdech okruhem kolem Strahova a na závěrečné speciálce na atletickém Rošického stadionu. Přijďte si vychutnat poslední burácení motorů v roce 2008 a zafandit nejen historikům z Kart Centra.

Komentářů celkem: 2
4. 12. 2008 10:481
0 0
"Tohle dilema naštěstí řešit nemusím. S autem, které má pohon na zadní kola a dostatek výkonu se dá jet rychle i atraktivně pro diváky současně" - přesně tak, ať žijou zadokolky.... !smajlíksmajlíksmajlík
4. 12. 2008 19:382
0 0
tak na tohle se sakramentsky těšímsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!