Martin Prokop před startem Britské rallye

Se sněhem a ledem se museli Martin Prokop spolu s Janem Tománkem potýkat na trati Britské rallye během tréninkových jízd.

Se sněhem a ledem se museli Martin Prokop spolu s Janem Tománkem potýkat na trati Britské rallye během tréninkových jízd. Před zítřejším ostrým startem do soutěže čekal ale na posádky ještě dnešní shakedown, který byl možností k úvodnímu poměření sil.


zdroj: www.martinprokop.com

Úterní a středeční tréninkové jízdy mimo jiné napověděly, že letošní ročník ostrovní soutěže bude nesmírně náročný a nevyzpytatelný. Mnohá místa v horských oblastech totiž pokryl sníh, což potvrzuje po jejich projetí i Martin Prokop. „V horách nasněžilo a na cestách navíc sníh namrzal, takže byly téměř nesjízdné. Pokud toto počasí přetrvá, bude Britská rallye bojem o udržení se na trati. Většina vložek se totiž jede převážně v horách, kde leží spousta sněhu. Bude to hodně zrádné, ale více uvidíme zítra. Úvodní etapa je navíc oproti loňsku kompletně nová. Ovšem jedna z „erzet“ – Sweet Lamb, se jede na úseku, kde jsem před pár dny testoval C4 WRC. Sobotní a nedělní úseky jsou pak obdobné jako vloni,“ přibližuje charakter posledního podniku letošní sezóny mistrovství světa pátý muž průběžného pořadí PWRC.

Shakedown, na jehož trati si české duo ověřilo připravenost svého mitsubishi, se odehrál stejně jako vloni na úseku nedaleko Swansea. „Zkusili jsme trať projet a ověřit nastavení auta. To se nám i podařilo. Trať byla těžká a rozbitá,“ komentuje průběh předzávodního testu Martin.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!