Ondřej Plšek - eWRC.cz
9. 12. 2008 00:27 − 3782× − 60

Leszek Kuzaj přerušuje svou kariéru

Po sobotní tragické nehodě, při které přišli o život dva lidé, se polský jezdec rozhodnul dočasně přerušit svou kariéru.

Po sobotní tragické nehodě na Pražském rallysprintu, při které zahynuli dva lidé a další byli vážně zraněni, se Leszek Kuzaj rozhodnul dočasně přerušit svou kariéru. Několikanásobný polský mistr tuto informaci sdělil na své internetové stránce.

Celý STT Racing tým vyjadřuje hluboký zármutek nad událostmi této soutěže a vyjadřuje nejhlubší soustrast všem, kterých se tato nehoda dotkla.

Komentářů celkem: 60
9. 12. 2008 17:36
0 0
Too MPI(13:19)
Trocha soudnosti?TAK JEŠTĚ JEDNOU,vím,že to myslíš dobře,ale já byl u toho...
Diváci?Ty tam jen stáli a v ještě v blbě zapáskovaným místě,nebylo vůbec jasný,daný,že je tam zákaz!!
Říct:Polskej fanda nebyl na rallye poprvý...To máš asi pravdu...
Jenže:za sebe ti řeknu,že když seš na tom místě poprvý,jako jsem byl já to ráno,klidně by sis tam stoupnul!!Vypadá to,že seš nad vozovkou dost,i od ní..vypadá,to,že auto okolo tebe pojede,už jen nahoru..že tečna"je dávno pod tebou a nic ti nehrozí...Jen pěknej výhled..
Jenže,pak mi řekl Dan,že onehdy,ještě o něco víš vyletěl Vojtěch s Celikou,takže jsem tam přestal postávat hned a šli jsme teda níž a vlastně jsem byl teda teprv zvědavej,na ten výjezd zatáčky...To bylo v cca 7:30h,chvíly před začátkem.
Ve chvíly kdy dojdeš níž...a teprv vidíš odkad přiletěj a že ještě slušně zatáčka utáhne,dojde ti,co tě to napadlo za hovadinu.Dan mi zachránil život,byl jsem tam poprvý...Neměl jsem potuchy,jakej to má charakter,žádný upozornění,zákazy,nic....Chápeš?
Ve chvíly kdy přiletěl Roman",začal sem tušit sakra problém...Jako aktivní jezdec amatér.záv.do vrchu,jsem,už prakticky věděl,že kdo bude tady"rychlej půjde slušně ven...
Říct,můžou si za to diváci,připadá v úvahu,když dělaj problémy,tady si,ale stoupli od začátku,netušíce...Nikdo je,jako mě kamarád,neupozornil.
Chci aby se to jelo příští rok,ale přeju si,aby POŘADATEL"za tohle co se stalo,především díky němu,pykal,ODSRAL TO S PLNOU PARÁDOU.....!!!!!!!!!!...Myslím,že všichni chcem,aby se tohle zbytečný neštěstí neopakovalo!!!
A pod tohle se klidně podepíšu i s mým kamarádem,co mi zachránil život!!
Lukáš M.-775117489
a Dan.H
9. 12. 2008 17:49
0 0
Je mi velmi líto celé situace, jezdců i obětí a jejich rodin. Je mi líto i rally. Nevím ale, co je to "dočasně přerušená kariéra".
9. 12. 2008 17:55
0 0
Je to škoda, smajlíksmajlíksmajlík
Leszku vrať se brzysmajlíksmajlík
Jsem pro jakoukoliv podporu
9. 12. 2008 17:56
0 0
Je zima,nic se,už nejede,dočasně to přerušil no...Bude jezdit dál,závodnický srdce bije furt...Držím mu hlavně palce,at si z toho hlavu dloho neláme,on si přijel jen zazávodit.
MPI
9. 12. 2008 18:57
0 0
Willy2.0: Taky ještě jednou a naposledy (už jsem toho k tomu myslím napsal dost) - vím že jsi byl u toho, nechtěl bych být ve tvé kůži, ale věř mi, že vím bezpečně, že bych si tam nestoupl - proboha to potřebujeme na vše zákazy a upozornění? A vlastní rozum je kde? No tady evidentně nebyl nikde...Pokud se bavíme o tečně, myslím tím směr, kterým auto odhodí setrvačná síla (a to nemluvím o tom, že po zavadění o sloup už to mohlo letět kamkoliv), když auto ztratí veškerou přilnavost. A potom už je téměř jedno jestli stojím pod, v nebo nad úrovní silnice (pokud nestojím na 5m vysoké zdi s kolmou stěnou po které to auto nevylítne nahoru).I ten, co natočil to video stál na vyloženě rizikovém místě. Vím, že po bitvě je každý generál, neříkám že vždy stojím na rally v uplně bezpečném místě (ostatně to asi nemůže říct nikdo), nicméně stoupnout si na tohle místo považuju za stejně hloupé, jako stát přímo v únikové zoně před kosou, do které se brzdí z maximálky...Ano pořadatelé asi selhali, jestliže opravdu nezkoušeli ty lidi vykázat, ale co hlavně selhalo, byl rozum těch, co si tam stoupli - a za tím si stojím zase já. Promiň ale uvažování typu ,,když mě nikdo nevyhodil, tak stojím asi správně" mi nepřijde zrovna šťastný... Kdyby to byli děti, budiž (zaplaťpánbůh, že až na jednu holčičku nebyly - jestliže sebou bere někdo na závody malé dítě,měl by pří výběru místa přemýšlet dvojnásob),ale většina postižených byla dospělá a tudíž podle mě schopná posoudit bezpečnost či nebezpečnost toho místa. Víc už k tomu nemám co říct - ty jsi přesvědčen, že za to můžou jen pořadatelé, já říkám ,,ano, pokud nezkoušeli zasáhnout, je to obrovská chyba,ale rozhodně na ně nelze házet celou vinu - největší chyba je, že ti lidé zřejmě moc nepřemýšleli - na vnějšku zatáčky a ještě po takovém příletu prostě NEEXISTUJE bezpečná vzdálenost". Snad si z toho vezme co nejvíc lidí ponaučení, ať nemusíme podobné diskuze vést častěji...
9. 12. 2008 19:04
0 0
A ještě něco pro MPI
Na kolika závodech před tímto si myslíš že mohla být ta desetiletá holčička??? A její maminka??? Od koho by se měla dovědět,co je nebezpečné při tak specifické disciplíně,jako je rally??? Selhal tam pořadatel, nezlob se na mě....
Pokud si chceš v klidu pokecat o tom co tohle všechno obnáší,pošli e-mail na olisz@spoluzaci.cz
MPI
9. 12. 2008 19:10
0 0
Roman: Díky za nabídku na pokec, ale vše, co si o tom myslím, už jsem k tomu řekl a stojím si za tím, nesnaž se mi namluvit, že ta maminka nevěděla, že rally jsou závody a že na závodech se jede rychle. Vše ostatní už od toho snadno mohla odvodit,bohužel neodvodila... Ano, pořadetelé situaci zřejmě značně podcenili, ale celou vinu na ně prostě házet nemůžu. Toť vše.
9. 12. 2008 19:17
0 0
Prosím, všichni mysleme na to, že když blbě stojíme, tak ohrožujeme nejen své zdraví a život, ale minimálně i psychiku jezdců a ostatních diváků, kteří pak musejí koukat na to, jak si vzduchem plachtí naše ruce, nohy a celý těla.
9. 12. 2008 19:25
0 0
MPI"nemůže pochopit,že na závodech krom nás fanatiků tohodle sportu,je pak ještě daleko víc procent lidí,který se jdou před nebo po obědu,jen tak podívat na závody a ty si fakt řeknou,tady asi stojím dobře,když mi nikdo nic neřek,prostě ovce,který absolutně neví vo co jde...Myslíš,že můj fotr ví co je mlíko"?!
Tady fakt selhali pořadatelé...bohužel.Ale každej má právo na názor..
Ta maminka?Doufám,že bude v pořádku!!!Už se v tom nepitvejme...
9. 12. 2008 19:28
0 0
Je fakt,že jako národ fanoušků do rallye,se fakt máme ještě dost co učit...Směrem na Západ"je to fakt o něčem jiném...Ale chtějme taky,aby pořadatelé,neudělali,takovýhle m.r.dy jako tady
9. 12. 2008 21:27
0 0
KKK:smajlík
9. 12. 2008 21:29
0 0
..no podle toho,co se pise,tak jsem pochopil,ze minimalne jeden clovek byl Kuziho znamy,takze podle vseho zadni rallyovy analfabeti..jenom si proste vybrali dobry misto s akcnim vyhledem a zaberem pro video... myslim,ze to zname vsichni.. hold smula a memento pro nas vsechny....
9. 12. 2008 21:35
0 0
Drzse Leszkusmajlík
Fun Fan
9. 12. 2008 22:05
0 0
To Willy 2.0. Chápu, že být na Tvém místě člověkem otřese. Bohužel, dělal jsem aktivně dost rizikové sporty. Na vlastní oči jsem viděl dva kamarády, kteří přišli o to nejcenější, a nemohl jsem jim pomoci. Dodnes mám tyto dva momenty v sobě. Nikdy se jich nezbavím. Říkám to jen proto, abys věděl, že chápu, jak Ti je. Ale prosím Tě, přestaň už s tou zatvrzelou snahou obviňovat jednu stranu. Každý měl svůj podíl viny. A nemá smysl neustále obviňovat. Je to stejně ubohé, jako odosudit ředitele za to, že místo bylo vyznačeno jenom nějakými páskami. Motosport sleduji přes třicet let. Většinu těch let aktivně a pěkně zblízka. Viděl jsem hodně. Špatných pořadatelů i nedisciplinovaných diváků.
Proto prosím, zbavme se emocí, a přestaňme obviňovat a soudit. Je to kruté, ale i takovéto situace k tomuto sportu patří.
9. 12. 2008 22:34
0 0
...apropo vubec bych do toho netahal poradatele,tohle je vec ciste nas fanousku.Je skoro nemozne z poradatelskeho hlediska uhlidat masy lidi kolem trati..... Kdyz tricet fandu v zatacce zarve na dva tragedi co nekam lezou blbe tak tam nepolezou...tak rekl Lojza Tondovi "bacha tam nelez,tam je to o hubu" a pak se tem Polakum spolecne smali a klepali si na celo...o tech klukach,co to jako vydeli na zivo si osobne myslim svoje...takze radoby "zkuseni fanouskove" trosku si to hlidejme vic mezi sebou a pak ten relly adrenalin prezijem vsichni...
9. 12. 2008 22:41
0 0
Kamarád fotí a říkal,že se mu kolikrát stalo,že se o něj auto málem otřelo,ale on to ani nevěděl,protože skrz objektiv to viděl jinak. To samé je asi i s kamerou. Nejhorší je,že je někdo schopný napsat,že Kuzaj měl jet pomaleji. Trochu přemýšlejte. Pokud nebyl opilý,nebo pod léky tak je jasně nevinný!!!
10. 12. 2008 01:39
0 0
Dámy a pánové už dost... nechme už těch debat kdo kde byl nebo nebyl...
Tím nikomu život nevrátíme a nikomu tím nepomůžeme. Pojdme si slíbit, že uděláme vše proto, aby se toto neopakovalo.
A koho prosím neočerňujme tak to je Leszek. myslím, že ten toho má ted sám dost.
Snad se brzy vrátí, byl jedním z jezdců na které sem se neskutečně těšil.
10. 12. 2008 07:28
0 0
..no ja osobne o tom kdo kde byva a nebyva bych si klidne jeste chvili pokecal. Myslim,ze se opravdu nekdy chovame v ramci dobreho vyhledu jak nesvepravne hovada.. Jsem zvedavy co tady budeme psat az to priste vypaskujou preventivne pul kilaku od cesty a my budem cumet z protejsiho kopce....
10. 12. 2008 14:10
0 0
pro krouhace
quote/Kvuli par nezodpovednym lidem ted prerusuje karieru jeden z nej jezdcu na svete...Je to skoda./
To snad nemyslíš vážně!? Je to blbost slovo za slovem, řekl bych
10. 12. 2008 14:45
0 0
Willy2.0: Dost se mi nelibi jak delas z lidi blbce, ktery nemaji absolutne zadny smysleni o tom kam je bezpecne si stoupnout a kam ne. A ver tomu, ze ten mlady Polak to vedel vic nez kdokoliv jiny na tom miste. A presto si tam stoupnul. Lidi nekdy riskuji jen pro dobry vyhled, zaber atd. A tohle je toho jasnym prikladem. Ani nahodou neverim tomu, ze si ti lide co tam stali mysleli, ze jsou naprosto v bezpeci. Predloni jsem na zavodech zazil divaky, co neustale lezli za pasku, poradatel je nedokazal zkrotit a jeste to komentovala jedna divacka slovy: "Proc nas porad vyhanite, jsme tady na vlastni nebezpeci." Co k tomu vic dodat. Mas pravdu v tom, ze stado ovci by na tom miste asi stalo a ani by nehnuli brvou, ale stali tam lidi a clovek je zivocich s ingeligenci.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!