12. 12. 2008 18:49 − 2879× − 22

Ford potvrzuje Hirvonena i Latvalu na rok 2009

Jezdecká sestava týmu Abu Dhabi BP Ford World Rally Team zůstává stejná jako letos.

Před Rally Wales GB oznámil Ford pokračování v mistrovství světa i v roce 2009. Teď je již známa i dvojice, která bude speciály Ford Focus RS WRC v týmu Abu Dhabi BP Ford World Rally Team řidit. A není to žádné překvapení, jelikož sestava zůstává stejná jako letos.

Ford potřebuje piloty, kteří jsou schopni bodovat do poháru konstruktérů, ve kterém Ford již bodoval třikrát. A právě dvojice Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala má splnit vizi na rok 2009 vítěze značek pro Abu Dhabi BP Ford World Rally Team. Jako trojka týmu bude na většině soutěží sezóny operovat Khalid Al Qassimi. Pokud jde o sestavu v týmu Stobart, stále chybí některé díly ve stavbě té správné mozaiky.

Malcolm Wilson jako šéf týmu je se sestavou na sezónu 2009 více jak spokojen. "M-Sportu je ctí pokračovat v programu, zejména přes obtíže spojené s hospodářskou krizí. Myslím, že důvěra ve WRC a M-Sport je dobré rozhodnutí. Jsme přesvědčeni, že máme dva nejlepší piloty budoucnosti – Mikka a Jari-Mattiho. Oba již ukázali, že mohou vyhrát rally, měli těžké sezony, ale už se mnoho naučili. S týmem je stále také Khalid, takže ve většině závodech budeme mít tři automobily. Myslím, že v příští sezóně můžeme určitě bojovat o oba tituly."

Komentářů celkem: 22
14. 12. 2008 16:12
0 0
Gill nevim co podle tebe Ford priznal, ale jeho restruktualizace zacala uz v roce 2005, v US prodal minuly mesic po Toyote nejvice vozu, vice jak Nissan, Honda, nebo Mitsubishi.

"Pokusí se proto překonat recesi bez pomoci státu."

Nevik kde se pise, ze by si nekdo neuvedomoval "krizi-recesi", ale krize sice zacala v u US, ale dotyka se ted vsech automobilek na celem svete, viz odchod Hondy z F1.

Zkus si precist tento clanek...
smajlík

Krizi přežije jen šest automobilek
http://www.autorevue.cz/Magazin/Krizi-prezije-jen-sest-automobilek/sc-17-sr-1-a-16850/default.aspx
15. 12. 2008 14:21
0 0
Na Leeba ještě nemají,ale Latvala bude lepší Hirvonena
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!