Přezbrojí Ponďa na novou techniku?

S blížící se novou sezónou, na kterou řada týmů přemýšlí o novém náčiní, nechce zůstat pozadu ani Ponďa.

S blížící se novou sezónou, na kterou řada týmů přemýšlí o novém náčiní, nechce zůstat pozadu ani Ponďa. Tak během uplynulého roku na blíže nespecifikovaném místě proběhlo utajené testování potenciálních nových zbraní na příští sezónu. Během jednoho dne Ponďa vyzkoušel hned tři speciály, o nichž je možné bez výjimky tvrdit, že by v každém případě byly jednoznačným unikátem na tratích našich rally.

Vzhledem k tomu, že Ponďa je znám i jako velký perfekcionista, chtěl naše rallyové vody rozčeřit opravdu pořádně, rozhodl se usednout rovnou do nejvýkonnějšího stroje, který byl k dispozici.

Přes počáteční problémy s nastavením sedadla a zavíráním dveří se nakonec vše podařilo „přemluvit“ a Ponďa si mohl užít pár okamžiků v takto výkonném stroji.

I když i těch pár okamžiků bylo obrovským zážitkem, rozhodl se Ponďa, že hlavně díky absenci sedadla pro spolujezdce není tato technika tím pravým. Říkal, že si nedokáže dost dobře představit, že by rychlostní zkouškou dokázal proletět na oči bez diktátu.

Nezbývalo tedy než ustoupit z maximalistických požadavků a zkusit další speciál, který není tak rychlý, nicméně co do obratnosti, potřebné hlavně na úzkých a zatáčkovitých rychlostních zkouškách, by určitě nebyl špatným řešením.

Po pár okamžicích Ponďa objevil i sedadlo pro spolujedce. Z počátku mu příliš nevyhovovala jeho poloha, protože je umístěné za jezdcem, ale po krátkém přemýšlení si uvědomil, že z pohledu aerodynamiky a těžiště to zase tak špatné řešení není.

Vše už vypadalo hodně nadějně,i proto, že mechanici přislíbili urychlené vyřešení chybějících částí, aby speciál byl plně funkční. Vše ale „zhatil“ člen týmu, který usedl na místo spolujezdce a po chvilkovém rozkoukání se, našel i na tomto místě řízení a Ponďovi do toho začal „kecat“ tím, že speciál spoluovládal. Jak to vypadalo po chvíli přetahování se o řízení je vidět na další fotce.

A protože se tenhle způsob řízení v žádném případě nemohl slučovat s přístupem litoměřického bouřliváka k závodění a s těžkým srdcem proto zavrhl i tuto možnost.

K poslední možnosti na přezbrojení se Ponďa od začátku stavěl skepticky. Nicméně variantu nevyzkoušet nabízenou možnost i přes počáteční nedůvěru Ponďa odmítl a pustil se i do třetího pokusu.

Se sedadly ani s řízením tentokrát problém nebyl, ale pro jistotu, aby mu do toho zase někdo nekecal, si Ponďa na horké sedadlo posadil přítelkyni.

A aby zafungovalo do třetice všeho zlého, tato varianta se ukázala jako velice obtížná vzhledem k logistice. Na současném podvalníku se tento speciál nedá převážet a na větší nemá nikdo v týmu potřebný typ řidičáku. To by se dalo vyřešit, ale velkou nevýhodou byla hlavně chybějící ruční brzda, takže Ponďa si nevěděl rady, jak tenhle speciál dostat do smyku. Takže nakonec také ne…

Ale jek se říká: Všechno zlé je k něčemu dobré. Nakonec sešlo z investice do nového závodního náčiní, ale ušetřené peníze Ponďa investoval do dovybavení týmového doprovodu. I díky několika letošním ránám, které dal Plíhy a v Prachaticích i sám Ponďa, rozhodnutí padlo na něco, co jim pomůže po sobě vždy uklidit…

Ponďa, Plíhy a celý tým Ponďa.cz děkuje všem partnerům i fanouškům za podporu v uplynulém roce. Do dalšího roku přejeme všem hodně zdraví, pohody a všem fanouškům rally spoustu zážitků i díky našemu krásnému sportu.

Komentářů celkem: 4
28. 12. 2008 14:08
0 0
Co mu to do těch krabic z Francie dali???smajlík
28. 12. 2008 14:49
0 0
to Gill:smajlík
28. 12. 2008 15:47
0 0
smajlík Dobré!smajlík
28. 12. 2008 20:43
0 0
Druhá fotka vrtulníku mě fakt dostala!!! smajlíksmajlíksmajlík
Vypadá to jako z nějakého japonského animáku.
Chodící mechanická bobule s holou hlavou uvnitř smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!