Martin Rada si plní klukovský sen…

…a míří závodit do Monte Carla.

Již brzy si splní svůj dávný sen hustopečský závodník Martin Rada, jinak ale též výkonný ředitel firmy AGROTEC Hustopeče, rovněž dobře známé z aktivit v motoristickém sportu. Ve startovních listinách úvodního podniku letošního stále prestižnějšího šampionátu IRC je totiž jednou ze tří českých posádek také právě dvojice Martin Rada Roman Petr.

"Chci si tak splnit si klukovský sen a zajet si Monte Carlo. Umožnilo nám to také letošní zařazení této soutěže do seriálu IRC a tím přístup pro N-ka," vysvětluje Rada.

Soutěž bude nepochybně hodně náročná a nejtěžší, jakou Martin i jeho spolujezdec kdy jeli. Je to 1625 km dlouhá soutěž, z toho úctyhodných 365 km budou tvořit rychlostní zkoušky. Navíc vzhledem k ročnímu období lze očekávat led a sníh, či alespoň ledové plotny, což může být velmi nevyzpypatelné i záludné, ale především těžké. "Určitě to bude náročné na všechny – posádku, mechaniky, auto. Jedeme společně s Milanem Liškou a informace získáváme kde se dá a kdo to už jel. Milan to jel vloni a tak má docela jasné představy, " podotýká dále Martin Rada.

Jihomoravský tým se na "Monte" objeví v obvyklém složení. Spolujezdcem tedy bude Roman PETR a tým mechaniků tvoří Luboš Horáček, Broněk Dofek a Lukáš Křivinka. Rudolf Kadlec bude jako náhradník a záloha čekat doma, kdyby náhodou něco chybělo a bylo to potřeba rychle dopravit do místa soutěže. Rallye Monte Carlo 2009 se sice koná ve dnech 21 až 24. ledna, ale posádka má naplánovaný odjezd již na neděli 11. ledna. Mechanici se servisním vozem pak vyrážejí i s tradičně rudou Alfou Romeo, která v minulých týdnech prošla celkovou repasí, v pátek 16.ledna. Přejímky se konají 20. ledna a to hlavní se bude dít ve dnech následujících.

V nabité startovní listině se mimochodem nachází jen tři české posádky. Kromě Jihomoravanů již zmíněný plzeňský Milan Liška a také Jan Kopecký v očekávané světové premiéře s tovární Fábií S 2000.

Zda pro Martina Radu bude monacká soutěž jediným letošním startem „ve světě“, to se teprve uvidí. Jasné ale je, že hlavním plánem jezdce, který se stal v roce 2007 mistrem své třídy dvoulitrů, zůstává letos především účast v kompletním tuzemském tzv. velkém mistráku. Možná pak příležitostně i něco navíc.

A ostatně, Martin Rada jistě bude i pozorně okukovat práci pořadatelů nejstarší a nejslavnější rallye světa a sbírat zkušenosti. Také letos totiž šéfuje pořadatelskému sboru jediné tuzemské soutěže mezi vinicemi – AGROTEC rallye Hustopeče 2009. Ta je v kalendáři naplánována na polovina června, jako čtvrtý podnik sedmidílného šampionátu MMČR, a pořadatelé mimo jiné připravují celou řadu změn.

Komentářů celkem: 4
MPI
8. 1. 2009 21:47
0 0
Držím palcesmajlík
Koukola J
8. 1. 2009 22:25
0 0
Tak i já držím palce , ať se daří.....
11. 1. 2009 13:58
0 0
Kluci z Vyškova vám drží pěsti.
12. 1. 2009 19:41
0 0
Pánové, přeju hodně štěstí a držím palce. Standa M
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!