mediasport.cz - eWRC.cz
26. 1. 2009 12:07 − 3814× − 47

BFGoodrich – v ČR pokračujeme!

Společnost BFGoodrich oznámila, že ČR je jednou z pěti zemí, kde bude v projektu Drivers team pokračovat

Mediasport.cz se v loňském roce stal spolupořadatelem projektu BFGoodrich Drivers Team v České Republice. Odborná veřejnost následně v tajném hlasování zvolila posádku Pavel Valoušek – Zdeněk Hrůza jako české zástupce do kokpitu vozu Peugeot 207 S2000 připravovaný týmem Kronos Racing. Všichni si ještě určitě pamatujete krásné 4. místo na domácí „Barumce“.

Čas jde dále a spolupráce Mediasportu s pneumatikářským gigantem se dále rozvijí. Zástupci Mediasport.cz byli pozváni společností BFGoodrich na zahajovací podnik stále se rozrůstajícího seriálu IRC. V úterý dopoledne před samotným závodem měli možnost prohlédnout si nejstarší výrobní závod Michelinu ve francouzském Clermont Ferrand. Ale hlavní bod programu nastal až ve večerních hodinách. To se totiž v zářícím Monaku konala společná tisková konference BFGoodrich Drivers Team a týmu Kronos Racing. Zde byla poprvé zveřejněna pětice závodů, kterých se tento unikátní projekt bude týkat i v letošním roce. Jedná se o tyto země:

Monte Carlo (Francie), Belgie, Česká republika, Itálie a Skotsko

„V letošním roce se do projektu BFGoodrich Drivers Team přihlásilo sedm zájemců o pořádání, zvítězit mohlo ovšem pouze pět zemí. Česká Republika své místo dokázala obhájit. Je to velmi prestižní ocenění nejen naší práce, ale i práce odborné veřejnosti a v neposlední řadě i českých fanoušků, kteří se o tento projekt velmi zajímali. To vše hrálo při výběru finální pětice velkou úlohu. A právě fanoušky chceme do projektu více zapojit v letošním roce,“ prozradil Josef Pátl.

„V úterý ráno jsem opatrně vyzvídal na lidech z oddělení komunikace, zda se společně sejdeme v srpnu ve Zlíně. S úsměvem mi ale odpovídali, že uvidíme až večer, výběr zemí je až do poslední chvíle tajný. A když se v Monaku objevila na projektoru česká vlajka, byla to velká odměna za loňský rok. Letos máme nepoměrně více času i zkušeností na přípravu celé akce a chceme toho stoprocentně využít a celé české kolo ještě více zkvalitnit. Čeká nás hodně práce, ale práce rozhodně příjemné,“ okomentoval „monackou misi“ Filip Schovánek.

V nejbližší době přiletí do České Republiky šéf týmu Kronos Racing Marc Van Dalen a zástupci oddělení komunikace. Na této schůzce budou prodiskutovány detailně veškerá pravidla a představy pro letošní rok. V tuto dobu můžeme prozradit, že přihlásit se může i loňský vítěz, pravidla to umožňují.

Zajímá Vás jaký má názor na pořádání „Drivers Teamu“ v České republice sám Marc Van Dalen? Odpověď nám Marc sdělil přímo do kamery a Vy ji můžete shlédnout na programu ČT4 Sport v pátek 13. 2. 2009 od 19:55!

Komentářů celkem: 47
26. 1. 2009 19:45
0 0
Nezapomente na Vojtěcha!!
kuklík
26. 1. 2009 20:14
0 0
A na mladýho Semiše
26. 1. 2009 20:16
0 0
Videl bych to na Míru Tarabuse. smajlík
26. 1. 2009 20:17
0 0
Mladý semiš jede letos za Pirelli, tak těžko bude nominován ke konkurenci.
26. 1. 2009 21:31
0 0
Ja bych pridal jeste Jakese smajlík
27. 1. 2009 11:02
0 0
Já byh tam dal Gregy !!GO PRASE GO!!smajlík
27. 1. 2009 12:57
0 0
instinkTT....no globalne vzato, proc by nemohl. pokud to nebylo vyslovne napsane v jeho smlouve podminkach atd atd. O jezdci v tomto projektu rozhoduji treti osoby...pokud se semerad nominuje a novinari ho vyhodnoti jako nejlepsi produkt ..nevidim duvod. to ze jede pwrc s pirelli podporou...neni nijakou prekazkou
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!