10. 1. 2004 00:00 − 2542× − 0

Honza a Filip z Rakouska – 12

První sobotní sekci zvládli Honza s Filipem fantasticky. Zvítězili ve všech třech rychlostních testech a dokázali zde získat na vedoucího Baumschlagera 25 sekund. Na třetího Pecha získali během prvníc

Pokračujeme jedenáctým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

První sobotní sekci zvládli Honza s Filipem fantasticky. Zvítězili ve všech třech rychlostních testech a dokázali zde získat na vedoucího Baumschlagera 25 sekund. Na třetího Pecha získali během prvních sobotních rychlostních zkoušek dalších více jak 40 sekund.

Do cíle soutěže zbývají poslední čtyři rychlostní zkoušky.

Po RZ13 je pořadí následující: 1.Baumschlager, 2.KOPECKÝ +1:31.7, 3.Pech +3:42.5, 4.Enge +4:39.1, 5.Béreš 4:41.6, Valoušek +5:20.7. Jozef Béreš se dostal na pátou pozici před Pavla Valouška, který měl technické problémy se svojí Corollou WRC.


Foto: Petr Lusk – RZ 13

Komentář po RZ13 od spolujezdce Filipa Schovánka.
"Před startem RZ11 ve Freistadtu mrholilo a trať byla velmi kluzká, i když se závodilo na mokrém asfaltu. Jelikož RZ11 byla zkrácena na 1,6 kilometru a vedla tedy prakticky po trati čtvrtečního oficiálního shakedownu, byla velmi důležitá naše účast na tomto shakedownu. Právě ráno se projevil velmi pozitivně fakt, že jsme měli možnost vyzkoušet si jízdu na pneumatikách s hřeby po mokrém asfaltu. Trať vede na širokém rovném asfaltu do kopce a připomíná tak vzdáleně závody do vrchu. Během shakedownu jel Honza pro diváky a předváděl jízdu smykem. Dnes ovšem jel naprosto čistě a jízda ideální stopou přinesla své výsledky. Honza zde dosáhl vynikajícího času a zvítězili jsme relativně velkým rozdílem.
RZ12 a RZ13 vedly ve vyšší nadmořské výšce a čekalo na nás vyloženě zimní počasí. Na těchto testech sněžilo a náročný byl i prudký boční vítr. My už prakticky nemáme příliš kam spěchat, a tak se snažil Honza pošetřit spojku a řadil naprosto v klidu a bez zbytečného namáhání vozu. Soutěž máme dobře rozjetou a celý průběh byl náročný pro tým, ale samozřejmě i pro vůz. Stejně tak Fabii WRC šetříme na přejezdech, rozhodně nechceme ztratit výborně rozjetý závod. Honza se plně soustředí na ovládání vozu a já se mu snažím jeho situaci ulehčit ovládáním stěračů a ostřikovačů předního okna.
Na náročných erzetách se podvozek vozu Škoda Fabia WRC choval naprosto špičkově. I když jsme nikam zbytečně nepospíchali, podařilo se nám vyhrát všechny tři rychlostní testy. Plně si uvědomujeme dostatečný náskok Baumschlagera. Měli jsme včera hodně smůly a především při potížích Gassnera a při snaze o jeho předjetí jsme ztratili cenné sekundy. Stále ovšem musíme pamatovat na 28 kilometrů dlouhý závěrečný test a chceme do této RZ odstartovat s co možná největším náskokem před našimi soupeři. Jedeme tedy tempem, které se nám zdá vhodné. "


Foto: Dan Porazil – RZ 13

Děkuji za aktuální informace posádce Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!