10. 1. 2004 00:00 − 2449× − 0

Honza a Filip z Rakouska – 13

Ve druhé sekci sobotní etapy bylo hlavním úkolem Honzy a Filipa neudělat žádnou velkou chybu a udržet náskok před třetím Václavem Pechem. Náskok vedoucího Baumschlagera je z pátku dostatečný a tak nem

Pokračujeme třináctým dílem v seriálu telefonických informací z rakouského Freistadtu od členů posádky Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

Ve druhé sekci sobotní etapy bylo hlavním úkolem Honzy a Filipa neudělat žádnou velkou chybu a udržet náskok před třetím Václavem Pechem. Náskok vedoucího Baumschlagera je z pátku dostatečný a tak nemá smysl zbytečně riskovat.


Foto: Petr Lusk – RZ 16

Do cíle soutěže zbývá poslední rychlostní zkouška, která ovšem měří 28 kilometrů a stále může výrazně zamíchat průběžným pořadím. Po RZ16 je pořadí následující: 1.Baumschlager, 2.KOPECKÝ +1:19.3, 3.Pech +3:40.1, 4.Enge +4:34.1, 5.Béreš 5:06.4, 6.Haneder +6:58.9. Z první šestky vypadl Pavel Valoušek. Na RZ15 se dostala jeho Corolla WRC do sněhové závěje a trvalo bezmála 40 minut, než se podařilo dostat vůz zpět na trať. Tím Valoušek definitivně ztratil šanci na body a opět připomenul, jak náročná a zrádná je letošní Jänner Rallye.

Komentář po RZ16 od spolujezdce Filipa Schovánka.
„Městská RZ14 ve Freistadtu se opět jela na mokrém asfaltu. Neustále povrch trati zkrápěly dešťové přeháňky. Honza jel tuto rychlostní zkoušku naprosto čistou stopou, ale před startem jsme se rozhodli, že tuto erzetu jednoduše „prodáme“ a pošetříme hřeby pro delší rychlostní testy ve vyšší nadmořské výšce.
RZ15 a RZ16 byly pokryty sněhem a neustále hustě sněžilo. My jsme obě rychlostní zkoušky projeli v naprostém klidu. Ačkoliv je cíl velmi blízko, každý výlet do sněhové závěje může znamenat konec všem nadějím. Škoda Fabia WRC funguje znamenitě. Nemáme žádný technický problém a i my s Honzou jsme v naprosté pohodě. Čeká nás poslední rychlostní test. Taktika je jednoznačná. Na první místo ztrácíme jednu minutu a dvacet sekund. Pokud bychom měli v soutěži zvítězit, museli bychom na trati Baumschlagera dojet a ještě do cíle RZ mu ujet o dalších dvacet sekund. Pojedeme tedy v poklidu. Pokud by přeci jenom měl Raimund na trati nějaký problém a my s ním měli vizuální kontakt, potom zapneme na maximum a zkusíme rozhodnout soutěž v náš prospěch.
Dnes je diváků kolem trati výrazně více. Především domácích Rakušanů se dnes přišlo na tratě rychlostních testů podívat hodně. Čeští fanoušci se však nenechali zahanbit a výborně povzbuzují a kolem trati vlají české vlajky.
Bohužel diváci způsobili těžké dopravní komplikace ve Freistadtu. Při výjezdu z městské RZ14 diváci absolutně zablokovali výjezd, až je musela rozhánět policie. My jsme při výjezdu čekali na uvolnění trasy zhruba deset minut. Pořadatelé museli dokonce najít objízdnou trasu do přeskupení, protože ta původní byla naprosto neprůjezdná.“


Foto: Dan Porazil – RZ 17

Děkuji za aktuální informace posádce Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!