Po první etapě vede suverénně Meeke

Kris Meeke zcela opanoval první etapu Rallye de Curitiba, když vyhrál všech sedm rychlostních zkoušek.

Kris Meeke zcela opanoval první etapu Rallye de Curitiba, když vyhrál všech sedm rychlostních zkoušek. Do druhé etapy si tak veze náskok více než 48 vteřin. "Byl to pro mne úžasný den. Opravdu jsem si to užíval. Musím říct, že je to jedna z nejkrásnějších rally, co jsem kdy jel. Když máte dobrý pocit z vozu, jde to všechno samo."


Kris Meeke všem ukazoval jen záda

Největší boj je tak od začátku jen o druhé místo. Na něm se dlouho držel Anton Alén, ten ale ve třetí rychlostní zkoušce poškodil ve vracáku zavěšení zadního kola. Ztratil tak hodně času nejen na této zkoušce, ale i na té další, kterou musel projet pomalu. V servisu mu mechanici dali vůz do pořádku, Alén ale ještě nabral penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly.

Od té doby se boj o druhé místo zúžil na dvojici Basso – Vouilloz. Prvně jmenovaný se nakonec dokázal až v poslední RZ první etapy před Vouilloze dostat, byť pouze o tři desetiny vteřiny. Dnes se tak dá čekat velký boj o druhé místo. "Během dne jsem neměli žádný problém," uvedl v cíli etapy Basso. "S Nicolasem vedeme krásný souboj. Odpoledne jsem nebyl s vozem moc spokojen, ale dokázali jsme zabrat a zajet dobré časy. Zítra to bude náročnější, trať je techničtější a užší. Je tam větší riziko defektu a také bude lehké udělat chybu. Pokusíme se tomu vyhnout."


Nicolas Vouilloz

Vouilloz hlavně nechápal výkony Meeka. "Kris si jede úplně jinou ligu s bohužel s tím nejde nic dělat. Musíme se soustředit na náš souboj a Bassem. Tratě se mi tady líbí, ale nejsou tak lehké, jak vypadají. Je důležité najít rytmus a jet plynule. Zítra budou tratě odlišné a předpovídá se i déšť, takže to bude ještě velmi zajímavé."

Hned za nimi je už první jezdec s Lancerem Evo IX, Argentinec Cancio, který zajíždí výborné časy a pravidelně se míchá mezi vozy S2000. Až za ním je pak Freddy Loix, který doplácí na to, že před závodem netestoval a také na to, že jede první a čistí tak trať. Otázkou je, zda dokáže ve druhé etapě zrychlit. Celkově šestý je pak Victor Galeano z Paraguaye. Další známý jezdec, Marcos Ligato, musel ze závodu odstoupit, když zničil motor v důsledku proraženého chladiče.

Dnešní druhá etapa závod uzavře, na jezdce čeká 6 rychlostních zkoušek o délce necelých 120 kilometrů.

Komentářů celkem: 15
7. 3. 2009 09:07
0 0
Uz je to jak v ms loeb 1 a zbyek za nim
7. 3. 2009 09:08
0 0
V servisu mu mechanici dali vůz, Alén ale ještě nabral penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly.


To by mě zajímalo,s čím,nebo na čem, jel do té doby.....smajlíksmajlíksmajlík
7. 3. 2009 09:44
0 0
Meeke nám ukazuje, že holt MS je jiná liga. Už to vítězství Ogiera to naznačovalo. Přesto nemám nic proti IRC a jsem za něj rád smajlík
7. 3. 2009 10:21
0 0
Ogierovo vítězství bylo nejen o rychlosti, ale o dobře zvolené taktice. A Meeke je prostě střelec, který by s kvalitním vozem dokázal honit i špičku MS
7. 3. 2009 10:45
0 0
O talentu Chrise Meeka není pochyb. Už dávno měl sedět ve WRC, ale tam obasazují místa mnohem horší jezdci. Bohužel ale týmů není dost a prosadit se je těžké. Takže mu přeju úspěch aspoň v IRC. Jinak si nemyslím, že v IRC jezdí tak slabí jezdci, protože Vouilloiz, Basso, Loix atd. by určitě na asfaltu ve WRC zajeli mnohem lepší výsledky než třeba Henning či Wilson.
7. 3. 2009 10:57
0 0
poté co se tu kdysi objevil onboard z jeho jízdy s cliem někde na ostrovech, tak si o něm myslím, že je na půl blázen bez pudu sebezáchovy a hodně mu fandím smajlík, každopádně musí jet barumku, to by byla jedna z top atrakcí
7. 3. 2009 11:22
0 0
Presne tak,Meeke je blazen,presne jako byl Colin,venec nebo kotrmelec,ono neni nahoda,ze to byl dlouhou dobu Colinuv chranenec a snazil se mu sehnat misto v MS... Skoda,ze to tehdy nedopadlo,aby jezdili oba za skodu,to by byla teprve strelba a razem by byly i vysledky! Jinak mu moc fandim,je to jeden z mych obllibenych jezdcu! smajlík
7. 3. 2009 11:23
0 0
škoda že tam nejede Škoda!smajlík
7. 3. 2009 11:39
0 0
Ale zkousky a vubec cela rallye vypada moc hezky. Trate docela hezke.
7. 3. 2009 11:53
0 0
Colinek:Jj,Meeke dokázal loni na morkých irských rztách porážet i WRCa,což je výkon. Když tehdy Colin jel za škodovku v Británii,jel tam i Kris právě s Imprezou připravenou Colinem...tehdy si Colin dělal srandu s tím,že jestli ho Měěke předežene,nařídí týmoovu režiismajlík
7. 3. 2009 13:20
0 0
Dnes na techničtějších tratích již tolik nedominuje, vychází mi z toho, že to na těch včerejších letištích prostě uměl víc podržet.
7. 3. 2009 13:29
0 0
A nebo melu kraviny a Meeke čistí trať, nenapadlo mě, že pojede dnes první smajlík
7. 3. 2009 13:35
0 0
Basso uz dnes po 2 RZtach Meeka pekne stahnul, vyhral 2 zkousky. Loix nijak nezrychlil, myslim ze spis jede s cilem dojet na jistych bodech..
7. 3. 2009 13:53
0 0
Kam by Meeke pospíchal s takovým náskokem?smajlík
8. 3. 2009 02:49
0 0
...dlouho držel Anton Alén, ten ale ve třetí rychlostní zkoušce...

2 RZ mi moc dlouho nepripadaj teda :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!