Stobart jede na Kypr pro další body

Henning Solberg i Matthew Wilson se na kyperskou výzvu v podobě kombinace asfaltu a šotoliny těší.

Oba jezdci týmu Stobart Henning Solberg i Matthew Wilson jedou na Kypr s cílem získat co nejvíce bodů. Soutěž bude jedna z nejtěžších v této sezoně, proto věří, že mají velkou šanci na zisk bodů. Z prvních dvou odjetých soutěží v Irsku a Norsku získali jezdci dohromady 16 bodů pro tým Stobart. Na juniorský tým Citroenu má „Ford 2“ náskok osmi bodů. Henning, starší z bratrů Solbergů, dokončil obě soutěže na nádherné čtvrté pozici, z čehož vytěžil deset bodů do šampionátu jezdců a průběžné čtvrté místo. Matthew Wilson, syn slavného otce, se podvakráte umístil na sedmém místě, díky tomu má průběžně čtyři body a je sedmý též v průběžném pořadí šampionátu.

V roce 2005 na Kypru dokončil na čtvrtém místě, a když se jela rally na Kypru naposledy v rámci WRC (v roce 2006), umístil se Nor na šesté příčce. Solberg věří, že potom, co mu v Norsku těsně unikla bronzová příčka, na kyperské rally se to změní v jeho první letošní umístění na stupních vítězů. Mnoho jezdců není spokojeno s rozhodnutím pořadatelů o kombinaci asfaltových a šotolinových etap, Henning si důvěřuje. "Opravdu se na kyperské rychlostní zkoušky moc těším a jsem na tuto výzvu připraven," řekl Solberg. "Je fajn, že organizátoři připravili něco jiného než na co jsme zvyklí. Myslím, že během prvního dne uvidíme spoustu taktiky. Velmi důležitá bude startovní pozice, většina „rychlostek“ se pojede jen jednou (v sobotu a neděli pozn.red.), ale i tak budou dlouhé RZty velice náročné. Jsem přesvědčen a budu o to usilovat, abychom dokončili soutěž v první pětce, možná i na stupních vítězů, samozřejmě pokud nebudeme mít problémy a pojedeme čistě."

Wilson se na Kypr vydává podruhé za svou rallyovou kariéru, při prvním setkání s ostrovním povrchem dokončil na desátém místě. Anglická dvojice Matthew Wilson se spolujezdcem Scottem Martinem jsou po dvou podnicích průběžně sedmí, na Kypr se moc těší. "Tato rally je pro nás něco úplně jiného, pojede se na dvou odlišných površích během jednoho víkendu, bude to bezpochyby jedinečný zážitek," řekl Wilson. "První den bude obtížný, bude to hodně dlouhý den, pojedeme v neobvyklých podmínkách. Myslím, že se v pátek pojede tak, aby si každý vypracoval ideální pozici pro zbývající dva dny. Tato rally byla v roce 2006 bezvadná, nízké rychlosti byly úplně jiné než většina ostatních soutěží. Bude dobré dostat se do druhé etapy na normální šotolinu. Fyzička tu bude hodně důležitá, pravděpodobně ne kvůli jarním teplotám, ale kvůli dlouhým pomalým zkouškám."

wrc.com

Komentářů celkem: 6
10. 3. 2009 17:01
0 0
jen do toho kluci,už se těším jak se poperete s dlouhými erzetami smajlík
10. 3. 2009 18:37
0 0
hlavne at dojedousmajlík
10. 3. 2009 19:30
0 0
wilson jr jede utratit eura sveho otce a přijede do cíle zhruba týden po Loebovi a spol. fujtajbl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11. 3. 2009 03:15
0 0
va.mo Závist (lat. invidia) je nemoc! Z hlediska náboženského bývá odsuzována jako hřích! smajlík
11. 3. 2009 08:56
0 0
re va.mo: dobrá hláška smajlík
11. 3. 2009 09:50
0 0
Až na to že jeho starty neplatí taťka ale Stobart, jeho osobní sponzor.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!