Opavský rallye team před novou sezónou

S optimismem a chutí dosáhnout co nejlepších výsledku vstupuje opavský team KurkaRacing do nové sezóny.

S optimismem a chutí dosáhnout co nejlepších výsledku vstupuje opavský závodní rallye team KurkaRacing do nového ročníku v automobilových soutěžích, který začne 27.-28. března 2009 ve Valašském Meziříčí populární Valašskou rallye, která je zařazena do mezinárodního mistrovství České republiky.

Už od konce prosince loňského roku se v dílnách KurkaRacing teamu usilovně a skoro nepřetržitě pracuje na novém závodním voze pro letošní sezónu, kterým je Mitsubishi Lancer EVO X. I přes velkou snahu a obětavost mechaniků nebude nová zbraň na Valašku 100% připravena.

„Proto jsme se rozhodli,že ve spolupráci s Jarkem Orsákem pojedeme Valašskou rallye s Mitsubishi Lancer EVO IX,ale už v dubnu na rallye Šumava chceme startovat s novým Lancerem EVO X,“ zamýšlí se nad závodní technikou jezdec a šéf týmu Tomáš Kurka.

Jaké jsou tedy ambice a cíle jezdce a teamu před novým soutěžním ročníkem? „Jelikož pojedeme s úplně novým autem tak bych si moc přál, kdyby se nám vyhnuly technické problémy. V minulém roce nás zlobily docela často. Ve třídě N4, do které byly zařazeny i vozy kategorie Super 2000, je obrovská konkurence, a proto je velmi těžké dělat nějaké prognózy,ale mým přáním je si „vyjet prioritu“,tzn.být v Mezinárodním mistrovství České republiky do patnáctého místa celkové klasifikace,“ nahlas přemýšlí a opatrně volí slova Tomáš Kurka.

A co sprintrallye? Loni jste jezdili sprinty s „ačkovým“ Lancerem EVO VII, budete v tom pokračovat i letos? „Ano,určitě se s ním na sprintech svezeme i v letošním ročníku. A ve výsledcích si přejeme ještě o kapku lepší umístění než v MMČR,“ upřesňuje opavský jezdec.

Na populární Valašku jezdí také hodně fandů z opavského regionu,chceš jim něco vzkázat? „Jasně, přijeďte všichni na závody, které máte za „kopcem“. Kromě nás uvidíte i souboje továrního týmu Škoda s Fabii S2000 a Romana Kresty s Peugotem S2000 a mnoho dalších. Myslím,že koukat bude na co. V našem servisním stanu se pro všechny kamarády, známé i fandy nějaký suvenýr teamu vždycky najde,“ nadšeně slibuje Tomáš Kurka.

A jaký bude tvůj spolujezdec pro úvodní podnik MMČR Valašskou rallye? „Valašku se mnou pojede Milan Škubník,“ rozhodl pilot.

Členové KurkaRacing teamu v sezóně 2009 (www.kurkaracing.cz):
Tomáš Kurka – jezdec a šéf týmu
Milan Škubník – spolujezdec
Jindřich Müller – spolujezdec
Jiří Skupina – mechanik
Michal Valigura – mechanik
Jiří Hrbáč – mechanik
Pavel Paláček – media,foto

Komentářů celkem: 1
20. 3. 2009 14:481
0 0
Jo jo to auto je fakt krása ale ještě není hotové,sám Orsák je autem nadšen a uvidíme čím nás příští sezonu překvapí...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!