25. 3. 2009 17:24 − 2741× − 8

Trojan na prahu nové sezóny

Karel Trojan testoval v Bělé pod Bezdězem nový vůz a chystal se na svůj start s Michalem Ernstem.

Po veškerých eskapádách, které v loňském roce Karel Trojan a Petr Říhák absolvovali se přehoupl čas do další soutěžácké sezóny a před startem prvního podniku letošního MMČR, tedy Valašské rally, se Karel Trojan opět po delším čase svezl v závodním voze.

Šlo o poslední test před startem do velkého mistráku a Karel si na testovací okruh do Bělé pod Bezdězem přijel taktéž vyzkoušet systém HANS. Nově postavený vůz Mitsubishi Lancer EVO IX z dílny Korno Motorsport byl odzkoušen a s jeho funkčností panovala na místě naprostá spokojenost.


Foto: Irena Študantová

Samotný jezdec týmu Korno Motorsport k tomu uvádí: „V Bělé jsem se zase po delší odmlce svezl v závoďáku a zrovna jsem s i také naostro osahal HANS. Až na drobná omezení při nastupování do vozu či připoutávání mi vůbec nevadí a při jízdě ho prakticky nevnímám. Test nově postaveného vozu proběhl v poklidu a vše fungovalo perfektně. Myslím, že auto je bezvadně připraveno na první závod letošní sezóny a bude jen na mě, jak se vyrovnám s opravdu silnou konkurencí a s alternativním spolujezdcem.“

Nebyl by to ale asi klasický Karel Trojan, kdyby se přeci jen něco nepřihodilo. „Po našem zakončení testu se zastavil na kus řeči souběžně testující jezdec Richard Kirnig a ten mě přemlouval, abych jej svezl s jeho vozem. Zprvu jsem nechtěl, že nerad jezdím cizími auty, ale nakonec jsem přeci jen svolil. Stalo se tak to, že v celkem rychlé pasáži jsem jel na čtyřku ne zrovna malou rychlostí a když jsem sešlápl brzdu, tak nedošlo prakticky k žádné odezvě a my i s autem vycestovali ven a zastavili se až o strom. Na vině byla prasklá brzdová hadice a jen shodou šťastných okolností jsme ani moc neublížili autu. Bok ani střecha vozu nebyly poškozeny a odneslo to tak jen vylomené zadní kolo. Každopádně to bylo opravdu nemilé Déjà vu, když jsem sešlápl brzdu a nic."


Foto: Irena Študantová

Jak již je asi dostatečně známo, na sedadlo spolujezdce se tentokrát vedle Karla Trojana posadí příbramský Michal Ernst, kterého jsme loni měli možnost vidět na této soutěži vedle Jaroslava Vančíka a jistě jej všichni důvěrně znáte z působení po boku Štěpána Vojtěcha. Letos by měl Michal jezdit s Petrem Bryndou, který však v okolí Valašského Meziříčí nestartuje a tak se pro tentokrát uvolil navigovat Karla Trojana.

Michal Ernst k tomu říká: „Slovo dalo slovo a já se rozhodl vypomoci Karlovi, když Petr asi letos nebude schopen a jiný spolujezdec zatím nebyl zajištěn. Tratě mi povětšinou nejsou neznámé, což je asi v českém mistráku dost dobře nemožné a tak jen doladíme některé změny v rozpisu, na které je Karel zvyklý a můžeme vyrazit. Dobrý výsledek je zde asi velmi vysokou laťkou, když se podívám na startovku a tak se budeme snažit hlavně dojet a uvidíme, co z toho vzejde.“

Celý tým Korno Motorsport si Vás tímto dovoluje pozvat na Cetelem Valašskou rally a věříme, že vás naším výkonem nezklameme. Konkurence v okolí Valašského Meziříčí bude letos opravdu nesmírně silná a tak se dá očekávat, že zajíždět časy do patnáctého místa nebude zrovna snadnou prací.

Komentářů celkem: 8
25. 3. 2009 17:451
0 0
škoda že je opet jen ten Lancer Evo IX......smajlík hodila by se S2000 ale na tu museji byt prachysmajlík
25. 3. 2009 18:212
0 0
hezký design smajlík
25. 3. 2009 18:403
0 0
Karel má na ty brzdy opravdu smůlu, snad už to bylo naposled!
Hodně štěstí nejen na Valašce smajlík
25. 3. 2009 21:364
0 0
no mohl by met S2000 to by bylo lepsi ale je krize a to auto taky neni za darmo jinak go karel gosmajlíksmajlík
25. 3. 2009 21:425
0 0
Kájo chcem vidět pořádný dveře jak to umíš!!!smajlík
25. 3. 2009 23:036
0 0
No ale samozřejmě ne viset na stromě! smajlík
26. 3. 2009 00:147
0 0
Tak doufám, že to co se stalo na Slovensku ho nějak nezpomalí....páč to by byl začátek konce....přeju do sezóny hodně štěstí a koukej jezdi pěkně srdíčkem a pořádnou hranu né žádnou plíseňsmajlík
26. 3. 2009 19:288
0 0
design fakt paradni smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!