S Honzou Jelínkem před Valašskou rally

Zimní přestávka byla opravdu dlouhá a tak se i posádka Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou velmi těší na první závod sezony.

Zimní přestávka byla opravdu dlouhá a tak se i posádka Autoline rally teamu, Jan Jelínek s Miroslavem Kotěnou, velmi těší na první závod sezony. Jaké byly přípravy před Valašskou rally a zda jsou nějaké změny na závodním stroji, to prozrazuje následující rozhovor.

Honzo, na úvod klasická otázka – jak se těšíš po dlouhé pauze na letošní sezonu?

Těším se moc. Konkurence je obrovská, přibylo speciálů S2000, a když se podíváš na startovku Valašsky…tak to je něco, co jsme tu už dlouho neměli. Moc se těším i na diváky. Vypadá to, že je před námi jedna z nejatraktivnějších sezon za poslední roky.

Mnoho týmů ladilo nebo rovnou měnilo závodní techniku. Jak probíhaly přípravy u vás?

Stejně jako loni pojedeme s evo devítkou. Proběhlo několik vylepšení a doladění, například větší brzdy vzadu a podobně. Takže auto je teď už komplet v plné polní bez nějakých kompromisů. Samozřejmě probíhalo i testování a poctivá fyzická příprava. Naposledy jsme najeli teď o minulém víkendu zhruba 70 ostrých kilometrů a pocit z auta je velmi dobrý.

Takže S2000 se zatím nechystá?

Samozřejmě jsme o této variantě uvažovali, ale zatím je to pro nás přece jen nákladné. Prozatím tedy zůstáváme u devítky a uvidíme co dále. Možná napřesrok, když se podaří. Ale to je ještě hodně daleko.

Do startu Valašské rally už zbývá jen několik málo hodin. Co říkáš na obsazení a jak vidíš své šance?

Valašku mám rád, je to pěkná soutěž a letošní startovka je parádní. Pro diváky to musí být krásný dárek hned na začátku sezony. Konkurence je obrovská. Myslím, že bojovat s továrním týmem nebo třeba Peugeotem Romana Kresty asi nemá smysl, takže se budeme snažit jet hlavně proti enkům a těm, se kterými můžeme závodit. Moc spokojený bych byl, kdyby se podařilo dokončit v první desítce. A pokud by to bylo blíže někam k první pětce, to by byl rozhodně velký úspěch.

Valašská rally doznala zajímavých změn, co na ně říkáš?

Myslím, že těch úplně zásadních změn až tak moc není. Je tam několik tratí otočených v protisměru. Mně se třeba hodně líbí Bystřička a podobné těžké valašské erzety, na kterých jezdím rád.

Design auta zůstává stejný jako loni?

Ano, zůstává. Stejně jako spolupráce s našimi partnery, kteří nás podporují také letos a patří jim za to veliké díky.

A co závody v tomto roce? Kde vás ještě s týmem uvidíme?

Zatím máme v plánu komplet velký šampionát a některé vybrané závody ze sprintů u nás na Moravě.

Honzo, tak ať se daří a budeme se těšit na tebe i Mirka Kotěnu na Valašce!

Díky moc. Já se budu těšit také. Hlavně i na diváky a celkovou atmosféru, která bude určitě super.

Komentářů celkem: 1
25. 3. 2009 14:55
0 0
Jo jo test to byl super mam taky video + rozhovor ale na ewrc porad ne a ne porad me blbl videoportal pak rto slo ale neni to tam je to na tomto odkazu

http://www.jatlikrallysport.estranky.cz/stranka/...

1.video Novikov, 2.video Orsak, 3.video Škoda S2000, 4.video Jelínek onboard (sem sa snažil natočit to zevnitř) a 5.video Jelínek + rozhovor tak kuknetesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!