Ondřej Plšek - eWRC.cz
3. 4. 2009 14:59 − 2655× − 0

Vychází kniha 'Dakar 2009 Legenda pokračuje'

Dvojice autorů Ladislav Lála a Petr Lusk prožila rallye na vlastní kůži a přináší unikátní pohled do zákulisí rallye i na její první linii.

Letošní Rallye Dakar byla v mnoha ohledech jiná než předchozí ročníky. Podle některých účastníků se jednalo dokonce o nejtěžší distanční závod historie. Jižní Amerika nabídla atraktivní podívanou, závodilo se od Atlantiku k Pacifiku a zpět, v Patagonii, Andách i poušti Atacama. Závodu se účastnila i rekordní česká účast.

Dvojice autorů Ladislav Lála a Petr Lusk prožila rallye na vlastní kůži a prostřednictvím původních kvalitních fotografií přímo z epicentra dění přináší unikátní pohled do zákulisí rallye i na její první linii. Kniha přináší rovněž originální textovou část, která je prošpikována mnohdy dosud nepublikovanými historkami českých účastníků.

Ladislav Lála: "Jediné, co Rallye Dakar zaručí, je nejistota. Naším cílem bylo vydat knihu, která dokáže čtenáře doslova přenést do centra dění a umožní mu okusit chuť a poznat kouzlo fenoménu jménem Dakar."

Petr Lusk: "Měl jsem možnost fotografovat rallye prakticky po celém světě, nicméně nic z toho se svou náročností nevyrovná Dakaru."

Podporu projektu vyjádřila drtivá většina českých týmů, které se 8.4.2009 zúčastní jejího slavnostního pokřtění. Kniha bude distribuována prostřednictvím internetových stránek www.dakar2009.cz.

Vydal Martin Macík, Tiskárna Macík, s.r.o., 224 stran, 216 fotografií, pevná vazba, formát 300 x 230, 429 Kč, ISBN 978-80-254-4185-5

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!