8. 4. 2009 14:21 − 3349× − 33

Reprezentace podepsala smlouvy

Českou republiku bude v rally reprezentovat Pech, Valoušek, Orsák, Štajf, Prokop a Tlusťák.

Autoklub České republiky každoročně rozděluje část finančních prostředků pro reprezentaci České republiky na soutěžích rally v zahraničí. Dnes vybraní soutěžní jezdci podepsali reprezentační smlouvy v budově Autoklubu v Opletalově ulici v Praze, a zavázali se tak, že odstartují na několika zahraničních soutěžích, na které dostanou finanční podporu právě od Autoklubu ČR.


Foto: Marek Felt

Martin Prokop bude Českou Republiku reprezentovat při startech Mistrovství světa a Antonín Tlusťák v závodech Mistrovství Evropy. Další jezdci, mezi které patří Václav Pech jun., Jaroslav Orsák, Pavel Valoušek a Vojtěch Štajf odstartují do soutěží Mistrovství zóny Střední Evropy.


Foto: Marek Felt

V kalendáři Mistrovství zóny Střední Evropy najdeme tyto soutěže:

Aktualizováno

02.-04.01. IQ-Jänner Rallye /AUT

17.-19.04. Mogul Šumava Rallye Klatovy /CZE

08.-10.05. Saturnus Rally /SLO

22-24.05.2009 37. Rallye Cesky Krumlov /CZ

12-14.06.2009 Agrotec Rally 2009 /CZ

04-06.09.2009 40. Rally Tatry /SK

18-20.09.2009 Orlen Rally /PL

02-04.10.2009 6. Rally Postojnska Jama /SLO

15-17.10.2009 Rally Bohemia /CZ


Foto: Marek Felt

Přejeme našim reprezentantům mnoho úspěchů nejen při zahraničních startech a reprezentaci České republiky.


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt

Komentářů celkem: 33
9. 4. 2009 18:18
0 0
Josef Vrátil: Pepo, ale i ten náš fotbalovej a hokejovej svaz leští kliky u firem, co maj škváru a pár jich je. Nemůžu se zbavit pocitu, že tady Autoklub trochu zaspal. Už jsem se ptal dříve, ale fakt by mě zajímalo, kolik firem dotáhl AČR k motoristickýmu sportu, kolik to dělá vyjádřeno penězi. Státní dotace a almužna (jak se to vezme) ze Sazky to nevytrhnou.
9. 4. 2009 19:11
0 0
Milane, mýlíš se... Myslím, že fotbalový svaz, nebo hokejový svaz se stará tak leda o někoho zastřešujícího... A to, že pár velkých firem cpe peníze do fotbalu a hokeje není vůbec v "leštění klik" fotbalovým/hokejovým svazem, to je ve zcela iných věcech, které tady nebudu rozebírat... Kluby si shání peníze samy... Nebo mě chceš namluvit něco jiného? Znojmo nemá peníze, tak muselo prodat extraligu... Hokejový svaz na to nic... Nezajímá ho to. Proč taky? Pořadatelé rallye jsou samostatné podnikatelské subjekty... Máš ten pocit, že by AČR měla třeba Rallye Bohemia dát X milionů, aby si pozvali toho a toho, zajistili to a to a pořadatelský podnikatelský subjekt by si namastil kapsu ze svých sponzorských peněz, z vkladů a podobně? To by bylo normální? Nebo že by AČR mělo shánět sponzory Frantovi Vopršálkovi, aby si mohl zajezdit? To snad nemyslíš vážně... Navíc, fotbal/hokej a jejich svazy fungují poněkud jinak, než motorismus... Například volení trenérů a činovníků reprezentace... Celkově ty sporty fungují úplně jinak... Podívej se, jaké obrovské peníze jdou z FIFA klubům za to, že postoupí v poháru, kolik jde našemu fotbalovému svazu za jekékoliv reprezentační úspěchy! Dá snad FIA AČR milióny za to, že Kopecký, nebo třeba Prokop někde zabodují? Ani korunu, ani euro! Pleteš dohromady něco nesrovnatelného... To jsou dva úplně jiné světy! Myslíš, že ÖAMTC shání peníze pořadatelům rakouských soutěží, nebo rakouským jezdcům? Myslíš, že ADAC něco takhle rozdává?
9. 4. 2009 19:28
0 0
Pepo jen krátce: Repre. Nebyla řeč o Ogierovi a francouzké federaci a penězích? Co s tím společnýho Znojmo, boha jeho? Nepiš proč to nejde, napiš kdo a kolikrát vyletěl oknem, když šel přesvědčovat o sponzoringu motorsportu a kolikrát se vrátil oknem smajlík
9. 4. 2009 19:37
0 0
Milane, o Ogierovi a Francii jsme tu napsali dost a tohle téma ukončím tím, že prostě Česko se nemůže s Francií srovávat. Tečka. Proč by měl někdo někde lítat a lézt oknem a shánět sponzoring motorismu??? Ať tam lezou, skáčou lítají pořadatelé jednotlivých soutěží, jezdci atd. Píšu to Tobě už po x-té a pořád meleš svoje... Promiň, není to myšleno ve zlém... Proč by se měl Ječmínek, Novák, Kopecký nebo Rosický, nebo třeba já starat o peníze pro Rallye Kotěhulky, nebo pro Frantu Vopršálka??? To je jen a jen jeich problém!
9. 4. 2009 19:41
0 0
Já si myslím, že těch peněz od státu je celkem dost,příspěvek na repreposádku je podle mých neoficiálních informaci okolo 500 tis. Kč a výše, což malá častka rozhodně není a pokryje se z ní určitě více ,než startovné, které je navíc v zahraničí mnohdy odpouštěno a doplněno nějakými motivačními prvky. Ale jistě by to mohlo být lepší, myslím, že by tady mělo být zhodnoceno a ohodnoceno to, že jsou soutěže na rozdíl od ostatních motoristických disciplín výrazně finančně někde jinde, než je to u kopců,závodů do vrchu, rallycrosu a autokrosu, kde je navíc podporováno vzhledem k počtu celkově startujících výrazně více našich jezdců, než by to podle mne mělo být. Nechci zasévat nějakou řevnivost,ale to je prostě fakt. Tady by tady "náš" Svaz Rally mohl více zapracovat!!!
Další cestou je zúžit repre třeba jenom na 2-3 posádky a těm logicky tak zbude více.Na ředitele Barum Rally p.Regnera mohu mít kvůli spoustě věcí " svůj" názor, ale mám pocit, že nebýt jeho a "juniorské reprezentace" o dvou posádkách Kresta a Holý v letech 1995-6/?/a s možnostmi se vyjezdit hlavně v zahraničí, tak by se alespoň u R. Kresty nemohlo hovořit v roce 2000 jako o Mistru republiky.
Jinak moje úvodní poznámka směřovala na to, že pokud beru repre peníze, tak to alesponˇ dle mne diskvalifikuje tu dotyčnou posádku v jednání s FASem jako člena AJR, neměl jsem na mysli jezdeckou úroveň , to si nedovolím hodnotit .
9. 4. 2009 20:22
0 0
Josef umíš číst (psaní ti problém nečiní, tak i čtení by snad šlo)? Tak prosím čti! Repre! Repre! Repre! Proto! Kdo jinej proboha, když ne NÁRODNÍ SPORTOVNÍ AUTORITA a AUTOKLU ČESKÉ REPUBLIKY by se měla starat o zajištění reprezentace, nebo je to žumpa, kam padaj prachy ze státní kasy, členskejch příspěvků a jinejch poplatků? Snad i pod Špilas to dorazí a ty pochopíš proč. Pokud ne, mnohé se mi tím vysvětlí smajlík
9. 4. 2009 22:49
0 0
Milane, já chápu co myslíš, ale čti tedy také! Já nevím, kolik dostali, ale tady vejš Zdeněk píše, že každý snad půl mega! Možná je to málo, ale taky si přepočítej, kolik AČR zastřešuje disciplín, kde jsou reprezentanti! Rallye, X kategorií okruhových, vrchy, autokros, rallyekros, maratóny, motorky všeho druhu... A všude máš reprezentaci! Tak si spočítej, kolik to dělá milionů! Já nikoho a nic nechci obhajovat, ale ty miliony se nevycucaj z prstu! A když si opravdu soudně zapřemýšlíš nad výsledky, tak mnoha a mnoha jiným sportovním disciplínám se mnohem lépe drancuje z té státní kasy, než těm motoristickejm...
10. 4. 2009 00:04
0 0
Já bych zkusil i jinou otázku do placu... Proč vůbec FAS sponzoruje starty v jinak zcela bezvýznamném EC Central, když fakticky se jedná pouze o sponzorování startů v MMČR. Pokud řekněme 6 posádek dostane po tom půl milionu na starty v MMČR a dva výlety na Slovensko a do Slovinska, nebylo by lepší ty 3 miliony utratit na podporu jednoho perspektivního v MS/ME/IRC?
10. 4. 2009 01:23
0 0
Josef Vrátil: Pepíčku, jsi mistr v odpovídání na nepoložené otázky, takže zopáknu tu, která je zásadní ju? Kolik firem dotáhl AČR k motoristickýmu sportu, kolik to dělá vyjádřeno penězi. Stačí mi jen ta dvě čísla smajlík a pouze ve vztahu k reprezentaci.
10. 4. 2009 06:16
0 0
Milane, nevím, asi žádnou a je mi to jedno, dává na reprezentaci ze svých peněz! Povinností FASu není shánět někomu sponzory...
10. 4. 2009 06:46
0 0
Pepo, díky moc. Krátké, jasné, výstižné. Nemám co dodat, všichni si udělají názor sami. Hezký den.
10. 4. 2009 07:56
0 0
Mirek-607: podruhé během dvou dní ti musím dát za pravdu. Z mého pohledu toto také není repre a EC Central opravdu nikoho nezajímá. Kolik zahraničních jezdců se díky tomu objeví u nás? Na to mi stačí prsty vysloužilého truhláře...

A k tomu sponzoringu - nevěřím, že by FAS nepřesvědčil nikoho o tom, aby šel dělat sponzoring. Třeba by šlo zaplatit spousta věcí, třeba i z hlediska bezpečnosti.
11. 4. 2009 21:20
0 0
járo, gooo, drž se si nej....smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!