Václava Pecha jun. čeká domácí soutěž

Šumava Rallye Klatovy bude druhou soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

Šumava Rallye Klatovy bude druhou soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pro posádku EuroOil-Čepro teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel jde bez nadsázky o domácí soutěž, protože jak známo oba pochází z Plzně a právě Rallye Šumava již druhým rokem zavítá přímo do západočeské metropole. "Jsem rád, že budu mít šanci se svézt doma v Plzni na rychlostní zkoušce v centru města, i když cítím velkou zodpovědnost za svůj výkon. Dřív jsem vždy záviděl mému tátovi, kterému se v minulosti poštěstilo, doma závodit na již neexistující Rallye Plzeň. Určitě proto zvu všechny Plzeňáky, a nejen je, aby se přišli podívat,“ říká Václav Pech jun.

Ten byl pro letošní rok opět zařazen do reprezentace České republiky v rallye a zúčastní se tak se svým spolujezdcem i několika zahraničních soutěží v regionu Střední Evropy. Pech má šumavské rychlostní zkoušky rád, ale má z nich i respekt.Obzvláště v sobotní etapě na Vimpersku patří tamní rychlostky k těm nejlepším a zároveň nejtěžším u nás. "V minulosti se nám na ,,Šumavě“ podařilo zvítězit, ale poznali jsme také hořkost odstoupení pro technickou závadu. I proto se závodnímu vozu věnovala zvýšená péče, s důrazem na nejvíce problémový díl vozu, kterým je převodovka," říká posádka.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem z EuroOil-Čepro teamu odstartují se svým Mitsubishi Lancer EVO IX z klatovského náměstí v pátek 17. dubna krátce po 15. hodině. Po slavnostním startu soutěžní vozy absolvují populární okruh v Klatovech. V sobotní etapě zamíří na Vimpersko, kde je čeká devět rychlostních zkoušek. Závěrečná druhá etapa Rallye Šumava zavítá i do již zmíněné Plzně, kde bude v neděli v 10:56 odstartována divácká rychlostní zkouška ve Štruncových sadech. Cíl soutěže čeká na posádky po odjetí celkových 650 kilometrů tentýž den ve 14:04 opět v Klatovech na náměstí.

Komentářů celkem: 25
17. 4. 2009 00:06
0 0
Vena ma vodu rad tak hodne stesti GO ASIN GOsmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
17. 4. 2009 05:28
0 0
smajlíka rychle porazit Krestusmajlík
17. 4. 2009 05:28
0 0
porazitsmajlík
17. 4. 2009 07:46
0 0
Porazí někdo někoho . Ale kdo a koho ?smajlík
17. 4. 2009 13:31
0 0
vede Nejrychlejší, za ním Věčně druhý a následuje Číslo tři
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!