17. 4. 2009 13:56 − 2432× − 6

Radotínské BMW zaburácí na Šumavě

Luboš Tenkl s Jardou Vosádkou jsou připraveni bojovat o nejvyšší pozice Rallye Vltava

Radotnínské BMW M3 posádky Luboš Tenkl – Jaroslav Vosádka se přes zimu podrobilo důkladné ozdravené kůře a dalo by se říci, že i navštěvovalo posilovnu. Právě tak se totiž dá popsat zástavba nového motoru mnichovského čtyřválce, který má vskutku skvostné parametry. Výkon olizující hranici 300 koní je jen jednou ze silných stránek nového motoru, který také disponuje mohutným kroutícím momentem se skvělým průběhem. „Po prvních kilometrech odjetých s novým motorem jsem nadšený. Mám pocit, že jedu v úplně jiném autě a zatáčky teď projíždím o kvalt výš. Bohužel se to asi projeví na spotřebě gum, protože za „bavorákem“ zůstávají teď z každé zatáčky dvě dlouhé černé čáry na zemi,“ říká s úsměvem mistr republiky v soutěžích historických vozidel Luboš Tenkl.

Silný vůz s pohonem zadních kol se skvělým zvukem je divácky velmi oblíbenou záležitostí a mnoho diváků se na něj těšilo už při jeho premiéře na loňské Rallye Vltava (Šumava). Tehdy velmi čerstvě postavený vůz ale stávkoval od prvních kilometrů a nakonec nedorazil ani do cíle první etapy soutěže. „Samozřejmě si letos chceme na Šumavě trochu spravit chuť a pro přípravu auta jsme udělali opravdu hodně. Najeli jsme i pár testovacích kilometrů v Milovicích a snad se to projeví. Tratě Rallye Vltava se mi tradičně hodně líbí. Hodně úseků je pokryto velkou vrstvou štěrku, který bude hodně klouzat, a proto bude nutné mít bezchybný rozpis. Vyhovují mi úzké uskákané tratě, kterých je tady opravdu hodně, ale rád se svezu i na rychlejších silnicích, proto jsem s tratěmi spokojený. Během seznamovacích jízd byly pěkně značené retardéry na silnici, za což pořadatele chválím. Samozřejmě vyhraje ten, kdo bude první v cíli, a tak se budeme snažit velkou zahraniční konkurenci potrápit a pobavit i diváky, pro které bude určitě zajímavé sledovat to velké množství atraktivních historických soutěžních aut,“ doplňuje Luboš Tenkl.

Rallye Vltava odstartuje z Klatovského náměstí v pátek 17.4.2009 odpoledne a posádky historických vozidel budou rozehřívat fanoušky na Čínovském okruhu u Klatov před průjezdem soudobých soutěžních vozů. V sobotu se soutěžní týmy přesunou do okolí Vimperku, kde budou soutěžit na klasických šumavských rychlostních zkouškách. Závěrečná etapa Rallye Vltava zavede účastníky soutěže na Plzeňsko a i do samotné západočeské metropole, kde se ve Štruncových sadech uskuteční divácká rychlostní zkouška. Všechny příznivce historických soutěžních aut zve ke sledování Rallye Vltava Luboš Tenkl s Jardou Vosádkou.

Komentářů celkem: 6
17. 4. 2009 14:191
0 0
posádky historiků nebudou rozehřívat... jak sem to viděl na přejímce tak historici nás pěkně nažhavísmajlíksmajlík
17. 4. 2009 15:342
0 0
Tak co jsem měl dnes možnost vidět,bude to velmi zajímavé.Ať už historici,kteří mají opravdu pěkné startovní pole a techniku,tak "soudobá" auta.Viděl jsem i lehké potrénování Orasáka a bude to asi boj.Stále poprchává,tak to bude pěkně klouzat.Za chvíli začíná okruh,tak vyrážim.
Rally zdar.smajlík
17. 4. 2009 22:583
0 0
JJ....Byl jsem na okruhu a stálo to za to,celkem to tam klouzalo.........smajlík
17. 4. 2009 23:144
0 0
ne ze bych to jarinovi přál, ale ve vysledcich nema zadnou penalizaci a to primo pred myma ocima i pred poradateli projel rovne retarder. Podle ceho se to udeluje?
18. 4. 2009 15:335
0 0
Mozna podle toho, jaxe komu chce smajlík
18. 4. 2009 20:526
0 0
Tenklův Baworák jede jak Super1600ckasmajlíksmajlíkfakt super kára,jede to mocsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!