24. 4. 2009 19:32 − 2526× − 2

Honza Jelínek sedmý na Šumavě + mp3 rozhovor

Na Mogul Šumava Rallye Klatovy vyrazili Jan Jelínek a Miroslav Kotěna s jasným plánem – především dojet do cíle.

Na Mogul Šumava Rallye Klatovy vyrazili Jan Jelínek a Miroslav Kotěna s jasným plánem – především dojet po předchozím neúspěchu do cíle. Konečné sedmé místo absolutního pořadí je pro Autoline rally team velmi příjemným výsledkem a tečkou za náročným víkendem.

„Na Valašce obrovská smůla, že nám praskla hřídel, která vede z mezinápravy k poloose. Praskla, i když měla najetých jen pár kilometrů. Nechápeme, jak se to mohlo stát. Prostě je to pryč…,“ vrací se ještě k minulé soutěži a odstoupení na RZ1 Honza Jelínek. „Před Šumavou jsme proto udělali všechny preventivní možnosti, vyměnili všechno, co se kolem toho dalo… A měli jsme jediný cíl – dojet do cíle. Nechtěli jsme riskovat, udělat chybu, a tomu jsme podřídili vše ostatní.“

Celá soutěž začala pro červeno-bílý Mitsubishi Lancer Evo IX v deštivém pátečním počasí pomalejším rozjezdem na první rychlostní zkoušce. Na vině byla špatná volba pneumatik. V sobotu už začala posádka jezdit časy v první desítce a to znamenalo rychlý návrat na bodované příčky. Vzhledem k několika zrušeným erzetám a dopočítávání času ale Honza s Mirkem téměř celý den nevěděli aktuální pořadí. Se startovním číslem 18 se nacházeli až ve skupině, která musela dvakrát čekat na zrušení zkoušky, z toho jednou startovali na RZ9 s asi půlhodinovým zpožděním oproti špičce startovního pole.

„Každá taková mezera v rally je hodně nepříjemná. Já jsem měl hlavně strach, když se objevily vyvěšené žluté vlajky na té dlouhé erzetě při prvním problému, k čemu vlastně přijedu – co tam bude za nepříjemnou záležitost. Při tom druhém jsem stál na startu, měl jsem asi dvacet vteřin do odstartování a časomíra mě zastavila. Tak to jsou takové hodně nepříjemné pocity. Člověk neví, co se mohlo stát a komu,“ popisuje zlínský jezdec sobotní průběh.

Několik hodin po dokončení sobotní etapy byly dopočítány výsledky a posádka Autoline rally teamu se tak ukládala ke spánku s vědomím, že v neděli bude startovat z šestého místa s minimálními odstupy na soupeře před i za sebou.

„Bylo to hodně těsné, ale my jsme pořád jeli to svoje. Říkali jsme si – hlavně neudělat žádnou chybu, žádný problém, žádný defekt a jet rychlejší tempo,“ říká Jan Jelínek k plánu na pět nedělních rychlostních zkoušek. Ten nakonec vyšel a do cíle šumavské soutěže dorazila posádka na velmi solidním sedmém místě se ziskem devíti bodů do letošní tabulky MMČR. Jaké byly i přes ztrátu jednoho místa v závěru rally pocity v cíli? „Spokojenost maximální. Na Karla Trojana jsme neměli, ten jel neděli hodně rychle a dobře. Dá se říct, že jsme neměli ambice se s ním honit nebo udržovat šesté místo.“

A jaké jsou další plány Autoline rally teamu? „Samozřejmě velký mistrák pokračuje, těšíme se do Krumlova. Doufám, že přijde tolik diváků jako na Šumavu nebo do Vsetína. Hlavně bych chtěl všem divákům doporučit, aby dbali pokynů všech pořadatelů a stáli na bezpečných místech, aby se nestal žádný problém,“ uzavírá Jan Jelínek účast na letošní Mogul Šumava Rallye Klatovy.

Na závěr přinášíme také bonus v podobě kompletního mp3 rozhovoru s Honzou Jelínkem pořízený v neděli několik hodin po skončení soutěže:

Komentářů celkem: 2
24. 4. 2009 20:121
0 0
24. 4. 2009 20:502
0 0
škoda, že ten rozhovor nejede v exploreru a blokuje zobrazení stránky... Mozilla v pohodě.

Jinak dobrá práce, chlapi! Jen tak dál smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!