4. 5. 2009 13:38 − 2570× − 7

AJR: Vyplněné dotazníky Hodnocení rally nejsou zbytečné

Jednou z letošních novinek je i vyplňování dotazníků hodnocení uplynulých podniků rally.

První dva závody MMČR v rallye máme za sebou a jak jsme již dříve předeslali, jednou z novinek je i hodnocení podniků samotnými posádkami.

Na adresu AJR posádky zasílaly vyplněné formuláře Hodnocení rallye. Posádky z předních míst výsledkových listin se tohoto úkolu ujaly zodpovědně a formuláře dodaly. Bohužel právě posádky ze středu a konce startovního pole si na vyplnění formulářů zatím nenašly čas. Je to velká škoda, protože i jejich hlasy jsou důležité a právě od nich bychom očekávali potřebu se vyjádřit k odjetým podnikům. Byli bychom rádi, pokud svůj přístup v této věci napraví a hodnocení budou zasílat. Na základě našich připomínek a postřehů by se totiž měla každá konkrétní rallye hodnotit. Podívejme se tedy na to, jak v kostce dopadly Cetelem Valašská Rally a Mogul Šumava Rallye:

Valaška

kladné hodnocení: přejímky formální, přejímky technické, převzetí itineráře

záporné hodnocení: servisní zóna, itinerář (chyby), jízdní profil tratě, provedení retardérů (standardních)

Šumava

kladné hodnocení: převzetí itineráře, přejímky formální, itinerář, vyhlášení výsledků, servisní zóna Janovice, přístup pořadatelů, sobotní etapa, provedení retardérů (standardních)

záporné hodnocení: servisní zóna Vimperk, zmatek v ČK před RZ1, technická přejímka, časový harmonogram, nedělní etapa, přidělování náhradních časů, startovní pořadí

Tak toto je pouze velmi krátké a stručné hodnocení, které vychází z vyplněných dotazníků. Podrobné hodnocení předáme pořadatelům a rallykomisi.

Na našich stránkách www.ajr.cz Vás budeme dál informovat.

Komentářů celkem: 7
4. 5. 2009 15:48
0 0
Tak to hodnocení myslím vystihuje docela přesně skutečnost. Teď je otázkou, zda se tím bude někdo zabývat. Pravdou ale je, že vypsat ten dotazník by mohla každá posádka, tolik času to nezabere a je šance, že se to příště zlepší. Pojmenovat problémy je první krok ke zlepšení.
4. 5. 2009 17:25
0 0
A kde seženu dotazník k vyplnění?
4. 5. 2009 18:43
0 0
No rekl bych ze to neni vubec zadna novinka, delalo se to i loni a vime jak to vsechno dopadlo, aspon to tvrdili lidi z rally komise ....
4. 5. 2009 18:52
0 0
endop: Dotazník je překvapivě tady smajlík http://www.ajr.cz/images/formular_hodnoceni_rally.pdf
4. 5. 2009 19:09
0 0
Možná by nebylo od věci, kdyby pořadatele hodnotili i diváci, samozřejmě pověření. Nejlépe bývalí závodníci, nebo skuteční registrovaní fandové. Protože i pohled z vnějšku je leckdy zajímavý a poučný. Kolikrát si totiž pořadatel pochválí jak to měl všechno zmáklé, ale poměrně často je to spíš náhoda, že se nic nestane.
4. 5. 2009 21:09
0 0
dá se někde zjistit kolik procent posádek se tím dotazníkem zabývalo?? i to by bylo možná zajímavé číslo.
4. 5. 2009 21:56
0 0
Ten dotazník je dobrý nápad. Myslím,že lepší než jen na stránkách AJR je rozdat ho posádkám spolu s itinerářem. Tak to bylo teď v Lužických horách a je fakt,že ty 3 minuty na vyplnění si najde každý. Když na chyby neupozorníme tak se těžko něco změní. Jinak zdravím 3Ksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!