Østberg hledá spolujezdce, zn. spěchá

Mads Østberg se začíná shánět po novém spolujezdci. Ole Kristian Unnerud se rozhodl, že si dá s rally pauzu.

Mads Østberg se začíná shánět po novém spolujezdci. Ole Kristian Unnerud se nyní rozhodl, že si dá s rally pauzu. "Není to nic dramatického. Chci mít prostě více času na jiné věci než je rally," řekl pětatřicetiletý spolujezdec Madse Østberga.

Osmnáctinásobný účastník soutěží MS nyní hledá tu správnou osobu na obsazení navigátorského křesla. Rozhodnutí Ole Kristiana Unneruda respektuje. "Máme v poslední době nějaké problémy a tvrdě jsme pracovali na zlepšení řady věcí, včetně spolupráce mezi námi v autě. Ocitáme se teď v hektickém období s mnoha závody, a když Ole Kristian chce dát více času rodině, než je investovat do rally, tak to respektuji," říká k situaci norský závodník, který zdůraznil, že se jedná o rozhodnutí Ole Kristiana.

Østberg potřebuje najít nového co-pilota na Rally d'Italia Sardegna. Do té doby bude v seznamu přihlášených s Unnerudem.

Norský navigátor Ole Kristian Unnerud, který navigoval i lyžaře Thomase Alsgaarda ve Finské rally 2003, řekl, že se jedná o rozhodnutí, o kterém přemýšlel již dlouho. Již v minulosti silně zvažoval, že by kariéru přerušil, ale nepodařilo se mu dostat z úžasné atmosféry soutěžního týmu mistrovství světa. Nyní však již dospěl do bodu, kdy nemohl najít kompromis. "Dvě děti, dům a podnikání, k tomu spolupráce s Madsem, práce bylo prostě moc. Teď chci priorizovat jiné věci, a hlavně trávit více času se svými dětmi. S Madsem jsme dobrými kamarády, měli jsme spolu tři skvělé roky v rally. Proto nebylo rozhodnutí vůbec snadné a strávil jsem dost času přemýšlením o něm. Cítím úlevu, když mé rozhodnutí vzal," je rád Ole Kristian.


Nejlepším výsledkem této dvojice je 6. místo z letošního Portugalska.

Chyba tohoto spolujezdce stála Madsa Østberga vítězství na uplynulé Rally Sørland 2009. Mads Østberg dostal penalizaci pět minut za předčasný příjezd do ČK. Bez ní by vzhledem k prvenstvím na všech 9 rychlostních zkouškách bez problémů zvítězil. S penalizací dokončil soutěž na třetím místě. "Někdo si může myslet, že chyba v Rally Sørland je důvodem, proč teď odcházím, ale to není pravda. Tým musí tvrdě pracovat, aby se dostal na pořádnou úroveň a tým to chce. Já jsem došel k závěru, že nemám již takové možnosti, jaké jsou požadovány," prozradil Nor.

madsostberg.com

Komentářů celkem: 24
13. 5. 2009 17:4721
0 0
Prej Chod.smajlík
13. 5. 2009 18:4722
0 0
No tak kdyby si ti dva nepadli do oka tak ať Mads brnkne mě, já mu tam naduktuju pár slovíček z norštiny (vedle not budu mít slovník smajlík smajlík
13. 5. 2009 19:3923
0 0
Norové běžně rozumí Švédštině i Dánštine, dokonce i já s mojí norštinou to zvládnu. Úplně jako Čeština/Slovenština to není, ale pořád blízko.
14. 5. 2009 08:3824
0 0
Marťas: když jsem koukal na ten facebook, tak mi to přišlo, že to je Madsova baba smajlík V tom případě bych ji měl mít na fotce tady: http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=25363
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!