Marek Felt - eWRC.cz
13. 5. 2009 15:35 − 2937× − 4

Eva Vykydalová v týmu s Petrem Bryndou

Po delší odmlce se na tratě rychlostních zkoušek vrátila dámská posádka ve složení Eva Vykydalová a Ivona Vyštejnová.

Po delší odmlce se na tratě rychlostních zkoušek vrátila dámská posádka ve složení Eva Vykydalová a Ivona Vyštejnová, která bude po celou sezónu startovat za XTG Rally Team spolu s Petrem Bryndou a Jiřím Sutrem. V loňském roce startovala posádka s půjčeným vozem Renault Clio Sport ve třídě N3. U této techniky zůstala Eva s Ivonou i pro letošek, pouze s rozdílem, že vůz již patří Evě, která jej zakoupila od Josefa Vyštejna.

Další novinkou je nové servisní zázemí, které pro letošní sezónu dámská posádka využívá. O vůz před a během závodu se bude starat hlubošský Montcar Autosport bratří Bryndů. „Jsem nesmírně ráda, že moji nabídku bratři Bryndové přijali, a že nám s Ivonou budou zajišťovat servis. Před samotnou sezónou se na přípravě vozu podílel ještě Zbyněk Novotný, ale od jeho odkoupení jej servisují kluci z Hluboše, kteří by rádi vůz ještě vylepšili a zrychlili. Petr mi navíc slíbil, že se pokusí zrychlit i mne samotnou. Budu se snažit poslouchat každou jejich radu,“ vzhlíží ke spolupráci s Montcarem posádka žlutého Clia.

Eva Vykydalová s Ivonou Vyštejnovou mají v plánu kompletní rallysprintový šampionát, včetně domácí Rally Příbram, která se pojede jako předposlední podnik Mediasport MMČR v rally.

Prvním závodem XTG Rally Teamu byla Rally Thermica Lužické Hory s centrem v Hrádku nad Nisou. Kromě Petra Bryndy (Renault Clio R3) a Jiřího Sutra (Škoda Fabia 1400) se představila na sedmi měřených úsecích i Eva Vykydalová.

Dámská posádka zahájila letošní sezónu šestým nejrychlejším časem ve třídě N3 na prvním měřeném úseku, z čehož příliš nadšená nebyla. „Udělala jsem několik chyb a navíc jsem skoro vůbec neposlouchala Ivonu. Na závod jsem se strašně moc těšila, protože mi závodění již hodně chybělo, ale nějak jsem se nemohla najít. Postupně se však vše obrátilo k lepšímu a zbytek závodu jsme absolvovaly již bez problémů,“ zhodnotila v krátkosti úvodní kilometry sezóny Vykydalová.

Na zbývajících rychlostních zkouškách zajížděla Vykydalová s Vyštejnovou vyrovnané časy s posádkou Hrubý – Krbec, přesto v cíli za touto dvojicí zaostaly o dvaadvacet vteřin. I tak páté místo ve třídě a vítězství v Dámském poháru není na úvod sezóny zklamáním. „Jsem spokojená především s dokončením závodu a se spolehlivostí našeho Clia. Tímto bych chtěla moc poděkovat klukům z Hluboše za skvěle odvedenou práci během závodu a rovněž za perfektní podmínky, které jsem v týmu bratří Bryndů nalezla. Díky patří rovněž našim partnerům firmám Dynal a Mankiewicz, bez kterých bychom v této době ekonomické krize jen těžko mohly startovat,“ s úsměvem doplnila Eva Vykydalová.


Foto: Pavel Douša

Druhým letošním startem dámské posádky bude Rally Vysočina s centrem v Telči, kde se opět XTG Rally Team představí v plné síle. „V Telči to pro mne bude nový, neznámý závod. Ale moc se na něho těším. Věřím, že na Vysočině se bude dařit i mým týmovým kolegům Petrovi Bryndovi a Jirkovi Sutrovi,“ podotkla závěrem vítězka Dámského poháru.

Komentářů celkem: 4
13. 5. 2009 18:361
0 0
Tož pěkná cérečka..smajlík
13. 5. 2009 21:152
0 0
Spíš hérečka smajlík
13. 5. 2009 23:373
0 0
Ještě doplním,že holky vyhráli sklenice na pivo. V Telči to bude paráda. A to holky nevíte,že spolu bydlíme ve stejném penzionu smajlík. Jirka
15. 5. 2009 15:334
0 0
Ale jo!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!