Stobart chce upevnit třetí příčku

Na středomořském ostrově Sardinie chce Stobart opět bodovat a udržet tak náskok na pronásledovatele v hodnocení týmů.

Další díl mistrovství světa v rally se odehraje již tento týden na Sardinii. Kololoč MS se vrátil zpět do Evropy a na programu je jedna z nejrozbitějších soutěží letošního kalendáře. Minulý rok se týmu v okolí Olbie dařilo, Gigi Galli zde vyjel pěkné čtvrté místo. Letos ale italský jezdec místo závodění sedí doma a tak se o zisk bodů pro tým budou snažit Henning Solberg a Matthew Wilson.

"Protože v hodnocení jezdců máme na Pettera trochu větší náskok, tak se důležité zde opět bodovat. Proto chci opět dojet do pátého místa," řekl Henning, který na Sardinii v roce 2007 skončil čtvrtý. "Umístění na stupních vítězů v Argentině bylo fantastické a přišlo přesně ve správný čas. U šotolinového nastavení se soustředíme na základy, pokusíme se ho moc nekomplikovat. V Argentině to tak fungovalo a snad tomu tak bude i na Sardinii."

Pro týmového kolegu Matthewa Wilsona bude letošní start na Rally d'Italia Sardegna již čtvrtým, nejlepším umístěním dvaadvacetiletého Brita je dvanácté místo z let 2007 a 2008. "Sardinii mám rád a mám s ní již hodně zkušeností," pověděl syn Malcolma Wilsona. "Tato soutěž má své záludnosti a vyžaduje velmi přesný rozpis. Kolem tratě je hodně velkých kamenů, kterým je třeba se vyhnout, ve druhém průjezdu se pak často tvoří hluboké koleje. Letos nás čeká několik nových zkoušek, bude to zajímavé. V Argentině se nám dařilo a bylo by fajn, kdyby to pokračovalo."

Komentářů celkem: 5
17. 5. 2009 22:011
0 0
NO GIGI NO RALLY smajlíksmajlík
17. 5. 2009 22:022
0 0
Taky je mi ho líto... Ach jo, chudák Gigi...smajlík
17. 5. 2009 22:053
0 0
nedá se no smajlíkje to spousta penězsmajlík
17. 5. 2009 22:114
0 0
len male upozornenie v poslednej vete je malinka chyba v slove argentina.
kozy00
17. 5. 2009 22:295
0 0
Stobart je uz skoro lepsi nez tovarni ford rek bych ze na konci sezony bude zajimave videt kde stobart zkonci...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!