Luboš Tenkl provětrá BMW M3 v Českém Krumlově

Nepodařená Rallye Vltava ještě více navnadila na závodění Luboše Tenkla.

Loňský vítěz kategorie historických vozidel Luboš Tenkl se už nemůže dočkat až si zazávodí na Rallye Český Krumlov. Se svým stálým spolujezdcem Jaroslavem Vosádkou měli pěkně rozjetou předcházející Rallye Vltava, ale z prvního místa je sesadila banální závada v podobě prasklého plynového lanka. Mechanici radotínského Kart centra mezi soutěžemi na inkriminovaném díle provedli úpravy, které by měly podobné závadě zabránit. „I přesto, že se podobné závady nikdy vyloučit nedají, udělali jsme všechno proto, aby se to už neopakovalo. I další části na autě jsme kontrolovali a repasovali jsme diferenciál, který na Šumavě dostal pořádně zabrat. Nastavovali jsme také podvozek, který by tak měl teď líp fungovat na uskákaných českých rychlostních zkouškách,“ říká k přípravě BMW M3 Luboš Tenkl.


Foto: Tomáš Wanka

Krumlovská soutěž technickým charakterem trati a množstvím klesání a stoupání radotínskému bavoráku vyhovuje. I Luboš Tenkl má krumlovské tratě rád a loni se mu zde podařilo v kategorii historických vozidel zvítězit. „Dobře víme do čeho v Krumlově jdeme. Místní erzety patří k tomu nejlepšímu, co v Čechách je. Klikaté úseky na pěkném asfaltě, ale i uskákaná místa a samozřejmě i skoky. Vypadá to, že by mělo být během soutěže i pěkné počasí, a to je dobré jak pro nás, tak pro diváky, kteří si určitě přijdou na své. Jakmile v Českém Krumlově zaprší, tak se některé úseky v lese stávají velmi kluzké a je pak trochu problém udržet se v koleji. Jakmile by se zadek BMW dostal mimo vyjetou kolej je konec. Harmonogram soutěže také nedovoluje moc přejíždění, a tak věříme, že na pěkná historická auta počká většina diváků. My se budeme snažit udělat všechno proto, aby se jim naše jízda v Krumlově líbila,“ zve diváky na Rallye Český Krumlov Luboš Tenkl.


Foto: Tomáš Wanka

Rallye Český Krumlov hostí nejen Mezinárodní mistrovství České republiky v rally, ale také mistrovství České republiky v závodech historických vozidel, které je právě pro BMW M3 z Radotína prioritním. Diváci, kteří dovedou ocenit kouzlo historických soutěžních vozidel si ale v Českém Krumlově mohou přijít dvojnásob na své, protože tu správnou kulisu zde vytvoří i další slavné vozy historie, zařazené v kategorii Rally Legend. Přijďte podpořit všechny historiky na Rallye Český Krumlov !

Komentářů celkem: 1
19. 5. 2009 16:38
0 0
Už aby to bylo!!! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!