Škoda Motorsport po první etapě

Dvanácté a patnácté místo patří po prvním dni Rallye Monte Carlo jezdecké dvojici týmu Škoda Motorsport, Alexi Bengue a Arminu Schwarzovi.

Dvanácté a patnácté místo patří po prvním dni Rallye Monte Carlo jezdecké dvojici týmu Škoda Motorsport, Alexi Bengue a Arminu Schwarzovi. Při své premiéře v týmu a teprve druhém startu na legendární soutěži zajel Alex hned na prvním měřeném úseku devátý nejrychlejší čas. Pak ale přišly problémy s hydraulickým systémem jeho Fabie WRC, které omezily funkčnost tzv. launch control. Armin absolvoval téměř celé první dvě rychlostní zkoušky se zapříčeným plynovým pedálem a tento problém se podařilo odstranit až v servisní zóně. Oba jezdci jsou ale po první etapě úvodního podniku MS 2005 nadále v soutěži.


Foto: Petr LUSK eWRC.CZ

Podle očekávání byl na většině rychlostních zkoušek dnešního dne suchý povrch. Na nejvýše položených místech se ale místy objevovaly ledové plochy a sníh. Pro jezdce to byla připomínka klasických podmínek, známých z minulých ročníků proslulé soutěže.

Také další posádky týmu Škoda Motorsport pro rok 2005 (Janne Tuohino/Mikko Markkula, Jani Paasonen/Jani Vainikka a Jan Kopecký/Filip Schovánek) přijely do Monte Carla, aby se zúčastnily seznamovacích jízd.

Zítřejší etapa zahrnuje pět rychlostních zkoušek, které jsou situovány ještě blíže Monaku, než byly dnešní úseky. Během nejdelšího dne ujedou posádky celkem 562,04 kilometrů, z nichž 128,48 bude měřených.

Alex Bengue: „Dnes jsme se s Caroline hlavně učili. Odstartoval jsem dobře, ale pak přišly problémy, za které mohla částečně technika a částečně moje malá zkušenost s vozem. Pro tuto soutěž jsem si po zralé úvaze nedával žádné konkrétní cíle. Mým přáním je co nejvíce se naučit a vytvořit si dobrý základ pro budoucí starty s Fabií WRC.“

Armin Schwarz: „Tohle je ta nejméně vhodná soutěž pro jízdu s porouchaným plynovým pedálem. Nakonec jsem rád, že jsme na prvních dvou rychlostních zkouškách neztratili více, než jen čas. Pak už bylo auto v pořádku, ale udělal jsem chybu při výběru tlumičů. Zvolil jsem příliš tvrdé a auto bylo poměrně nervózní.“

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): „Doufali jsme v lepší výsledek, než jakého jsme dnes dosáhli, ale štěstí nám nepřálo. Měli jsme několik malých technických problémů, které nás stály drahocenný čas. Také naši jezdci udělali několik chyb. Věřím, že problémy jsou již za námi a že během zbývajících dvou dní výsledek vylepšíme.“

Komentářů celkem: 90
Anonym
22. 1. 2005 20:13
0 0
No hlavne kdyz si neurazil svoje rameno-to by mechanici neopravili smajlík
Anonym
22. 1. 2005 20:33
0 0
fili
22. 1. 2005 20:53
0 0
masy,copak delá tvuj skvělý armin?Kdyby mu nechali zablokovaný ten plynový pedál,možná by dojel..A kdyz ho bengue poražel jak učně, tak to raději rozbil,aby měl alibi pro šéfa,že má olšové ruce i nohy.. a hlavu na nošení čepice s reklamami.kdyby jel místo něho tuohino nebo i erkstrom, nebyla by to taková ostuda pro škodovku..ale co chtěli,mají.. z armina jen ostudu...škoda škody...zdá se,že roman se chytil a v klidu dojede na bodech..čím výš , tím líp,uvidíme zítra
PROSIM
22. 1. 2005 21:15
0 0
KDE ZJISTIM KDO VYPADL A PROC A TAKY CERSTVE INFORMACE Z TRATI PROSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIIIIIIIMMMMMMMMMMMMM A TAKY ROMANE KURVA GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JSI DOST DOBREJ
22. 1. 2005 21:16
0 0
Koukal jsem na Eurosport a nahrával jsem si ho.Ten KRETEN měl všechno jiný jen ne zaseknutý plynový pedál.Specielně jsem si to ještě teď přehrával a plyn mu normálně fungoval.Jinak Beny překvápko co?Jede super,až na 9,ale to k tomuto sportu patří.Jsem rád že to tomu Helmutoj tak pěkně nandával.
Anonym
22. 1. 2005 21:18
0 0
Armin je pica ktera zabira jednu fabii je to skoda kdyby tam daly radsi nakeho mladeho ktery se vyjezdi a ne nemcoura CESKE AUTO = CESKY PILOT melo by to tak byt !!!!!!
JSOU TO PORAD ZLATE CESKE RUCICKY A VZDY BUDOU GO ROMANE GO
janm
22. 1. 2005 21:29
0 0
Subaru je japonsky auto = japonskej jezdec ? ;) to je blby prirovnani. Ale kazdopadne mr. Black je peknej vocas.
Corolla
22. 1. 2005 21:31
0 0
Taktika opatrné jízdy asi Romanovi dnes přece jen nevyjde, do cíle SS9 po třech a k moři už mu to nedojelo...Tak snad zítra s +5 min... A Bengue přes kopírák totéž - ten ale zjevně nejel na údržbu už od rána.
Anonym
22. 1. 2005 21:33
0 0
no hlavne ze dojeli. A penalizace pro Bengueho? Uvidime zitra
Anonym
22. 1. 2005 22:25
0 0
doprdele, takova chyba smajlík(( ach jo
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!