Villagra odstoupil kvůli nemocnému spolujezdci

Argentinská posádka na Sardinii bojovala s technickými problémy, ale odstoupila až kvůli zdravotním potížím spolujezdce.

Poprvé v této sezóně nespatřil Federico Villagra cíl a bylo to zrovna na Rally Sardinia, kde před dvěmi lety v MS poprvé startoval s vozem WRC. Po čtvrtém místě v Argentině přijížděl Villagra na italský ostrov velmi motivován, ale od prvního dne bojoval s technickými problémy. V pátek ráno přestala fungovat jeho startovací automatika a odpoledne ho zastavila zlomená hřídel spojky. V sobotu ráno se Federico díky SupeRally opět vrátil na start, ale startovací automatika znovu přestala fungovat. O definitivním odstoupení posádky ze soutěže pak rozhodnul zdravotní stav Jorge Pereze Companca, kterému bylo čím dál tím hůře.

"Samozřejmě je takový konec soutěže pro nás zklamáním," přiznal sedminásobný mistr své země v cíli. "Vždy chci jet až do cíle a sbírat tak cenné zkušenosti. Ale Jorgemu bylo již tak špatně, že nešlo pokračovat. Již v pátek se necítil nejlépe a přesto odváděl skvělou práci. Byla to těžká rally. Ale i tak: podařilo se nám výrazně vylepšit nastavení našeho vozu a to byl skutečný pokrok, hlavně v pomalejších zatáčkách. Toho chceme v další rally využít." Dalším startem bude pro argentinskou posádku řecká Rally Acropolis.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!