Nabitý Pohár Pirelli v Telči

Týden po Rally Český Krumlov se některé posádky přesouvají do okolí Telče, kde se uskuteční druhý podnik MČR ve sprintrally.

Týden po absolvování Rally Český Krumlov, která byla součástí Mediasport MMČR v rally, se některé posádky přesouvají do okolí Telče, kde se o nadcházejícím víkendu uskuteční druhý podnik MČR ve sprintrally.

Rally Vysočina nahradila původně nahlášený rallysprintový podnik ve Vyškově. Ve startovní listině nalezneme 19. posádek bojujících o celkové prvenství v Poháru Pirelli 2009 v rámci rallysprintového šampionátu.


Foto: Marek Felt

Při úvodním závodě na Lužických Horách se nejvíce dařilo Martinu Hudcovi, který si připsal vítězství a vkročil tak ze vše posádek do druhého ročníku nejlépe. Naopak chuť si budou chtít na Vysočině napravit otec a syn Semerádovi. Oba dva museli při úvodním podniku ze závodu odstoupit, a tak se v Telči dá očekávat útok na příčky nejvyšší. Novou dvojicí v rámci třídy N4 je od Rally Vysočina Jiří Skula a Jiří Volf, kteří usednou do vozu Mitsubishi Lancer EVO IX za tým Mediasport.


Foto: Marek Felt

Ve druhé nejsilnější enkové třídě patří mezi největšího favorita David Štefan, startující s Peugeotem 206 RC. Podařilo se mu zvítězit v Hrádku nad Nisou a při neúčasti Oldřicha Hrubého má pozici ulehčenou.

Zajímavé souboje nabídne třída N2. Zde se představí čtveřice posádek v čele s vedoucí dvojicí Jaroslav Pešl a Radek Juřica s vozem Honda Civic VTi. Pozadu však nebudou chtít zůstat Kaválek, či Pešl.


Foto: Marek Felt

Mezi nejsilnějšími áčky, tedy ve třídě A7 startují dvě vyrovnané posádky. Roman Štefan s Jiřím Grimmerem na voze Renault Clio R3 a Karel Pohner s Janem Husákem (Honda Civic Type-R). Oba dva svedli hezký souboj při prvním závodě, kde se z vítězství nakonec radoval Pohner. Uvidíme v Telči, zdali se podaří Štefanovi porážku vrátit a bude to tentokráte on, kdo vystoupá na příčku nejvyšší v rámci Poháru Pirelli ve třídě A7.

Startovní listina Poháru Pirelli MČR v Rally 2009

Martin Hudec/Bob Černoch N4
Josef Semerád/Roman Niemetz N4
Martin Semerád/Bohuslav Ceplecha N4
Jaroslav Hejzlar/Josef Král N4
Jan Havel/Petr Dufek N4
Karel Macek/Aleš Pilný N4
Zbyněk Krestýn/Jana Krestýnová N3
David Štefan/Petr Brixí N3
Aleš Kaválek/Jaroslav Miko N2
Jakub Brázda/Zdeněk Brázda N2
Jaroslav Pešl/Radek Juřica N2
Václav Lichovník/Pavel Šivic N2
Tomáš Král/Daniela Králová D9
Karel Pohner/Jan Husák A7
Roman Štefan/Jiří Grimmer A7
Martin Lošťák/Jiří Wimmer A5
Jiří Hendrich/Daniel Hendrich SA3
Zdeňek Václavík/Václav Hájek SA1
Karel Macek/Aleš Pilný N4

Komentářů celkem: 1
29. 5. 2009 07:53
0 0
Tak Hude a Jardo Pešle. Seremedů ani starých ani mladých se nelekejte a tvrdě do nich a tvrdě na body. Za Wallachian ultras Vám chlapi přejem hodně štěstí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!