Posádka akcesport.cz opět přivezla skvělé výsledky

V pořadí druhý závod mistrovství ČR ve sprintrally se uskutečnil v okolí Telče.

V pořadí druhý závod mistrovství ČR ve sprintrally se uskutečnil v okolí Telče. Do soutěže bylo přihlášeno 120 posádek a většina z nich do závodu také odstartovala. Od začátku až do konce soutěže pršelo a rychlostní zkoušky byly náležitě slizké a posádkám nepříjemně ztěžovali jejich situaci.

První RZ byla kvůli složitější havárii Martina Hudce zrušena a tak pro další posádky byla první rychlostní zkouškou RZ2. V tomto měřeném testu byly dlouhé rovné a úzké lesní cesty, ve třetím průjezdu s kolejemi plnými vody, lemované blátem a vzrostlým lesem. To znamenalo žádný prostor pro korekce a rozházená auta hned po prvním průjezdu. aquaplaning již od rychlosti 150km/h měnil auta na této RZ ve třetím průjezdu na čluny.

Do prvního kola odstartovala královéhradecká posádka s uvolněným pravým "rejdovým" čepem a přesnost i tak nepřesného sériového řízení s elektrickým posilovačem byla nulová. Od druhého kola s utaženým čepem začala posádka Pohner a Husák stoupat pořadím kupředu.

Po druhém kole byla posádka akcesport.cz druhá nejenom ve své třídě, ale i v "áčkové skupině". V RZ6 posádka Pohner a Husák dosáhla dokonce 13. čas absolutně. Konečné vynikající patnácté místo v absolutním pořadí začlenilo opět téměř sériovou Hondu mezi řádově lepší tovární speciály a silná auta s pohonem všech kol. 2. místo ve třídě A do dvou litrů a 3. ve skupině "A" znamená pro posádku akcesport.cz opět skvělý výsledek ve velmi těžkém a nehezkém závodě, kde na startovní rampu dojelo pouhých 71 nepoškozených nebo jen mírně havarovaných vozů.

"Každý kdo tuto soutěž vůbec dokončil si zaslouží uznání. Nic jsme si tentokrát nepřáli víc, než dovést auto vcelku. Už 5.7. nás totiž čeká v Hradci Králové rallyshow.cz a velmi neradi bychom na ní chyběli" říká závěrem Karel Pohner.

Komentářů celkem: 3
1. 6. 2009 20:571
0 0
Jenom detail.Přihlášeno bylo 120 aut.
1. 6. 2009 21:462
0 0
Omlouvám se. Chyba. smajlík
2. 6. 2009 05:513
0 0
Opraveno. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!