Kuba Brázda – Telč a mírné zklamání

Po více jak půlroční pauze jsme konečně vyrazili na náš první letošní závod – Rally Vysočina Telč.

Po více jak půlroční pauze jsme konečně vyrazili na náš první letošní závod – Rally Vysočina Telč. Celkem 11 přihlášených a nakonec 9 převzatých posádek v naší třídě N2 slibovalo velmi zajímavé souboje. Velkou výzvou byla pro nás účast Míry Tarabuse s Honou Civic. Zajímalo nás, jak rychle se dá s Honou závodit a kolik vlastně budeme dostávat na kilometr.


Mechanici posádky Jakub Brázda – Zdeněk Brázda

Do Telče jsme dorazili už ve čtvrtek večer. Po ubytování jsme si zajeli na večeři na náměstí, kde bylo centrum soutěže. Zaparkovali jsme mezi ostatní tréninková auta. Z toho měli určitě obrovskou radost místní policisté. Všichni jsme měli za stěračema pozvánku k zaplacení pokuty za zákaz parkování v pěší zóně.

Na páteční trénování jsme si naštěstí přivstali a stihli jsme většinu průjezdů za sucha. Kuba má totiž na tréninkáči nazuté suché závodní gumy. Už páteční déšť napověděl, že to bude mokrý závod. Ráno jsme nazuli mokré a vyrazili bojovat. RZ1, kterou jsme měli jako rozjezdovou po půlroční pauze, byla bohužel zrušena po havárii Martina Hudce. Začali jsme tak závodit až na těžké RZ2, která vedla převážně úzkým lesním úsekem, kde se chyba neodpouštěla. V cíli jsme dostali na necelých 10km od Míry Tarabuse 17 vteřin, což nás zařadilo až na 4. místo v N2. V tu chvíli jsme pochopili, že bude zle. Nasazené tempo už jsme za celý den nedokázali změnit a odvezli si tak s Telče 10 bodů za 4. místo. Na Tarabuse a Pešla jsme prostě neměli. Kaválek musel odstoupit pro tech. závadu. Hodně nás však mrzí prohra s třetím Honzou Jindrlem o 2,4 vteřiny. Sportovně uznáváme, že poslední dvě vložky musel jet neskutečně rychle.


Z předsezónního testování v Bělé po Bezdězem

Odjeli jsme z Telče mírně zklamaní. Mechanici, kteří si za celý den v dešti užili své, a vlastně i my, jsme však rádi, že Honda odjela celý závod bez problému a přivezli jsme ji do cíle bez škrábance.

Teď v sobotu 13.6. jedeme v okolí Rokycan MaxSport Pneu Erzetka Rallye, kde se budeme snažit získat zpět ztracenou rychlost a jistotu. Chceme se tak připravit na další velmi těžký sprint v Kopné, na který se moc těšíme. www.kubabrazda.estranky.cz

Komentářů celkem: 3
10. 6. 2009 23:211
0 0
Jedna stříbrná A3 na suchých BFkách stává u nás v ulici. Vždycky si řikám co na to asi "pomahači a chrániči".smajlík
10. 6. 2009 23:262
0 0
to: finn No to nevim jestli bude náhoda :o) jestli jsi Plzeňják :o)
23. 6. 2009 14:153
0 0
Bezinky...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!