Marek Antoš - eWRC.cz
17. 6. 2009 20:20 − 2666× − 0

Doba bronzová pokračuje i po Hustopečích

Hustopeče vždy byly Ponďovou oblíbenou soutěží i nejen kvůli tratím, ale i kvůli organizaci.

Hustopeče vždy byly Ponďovou oblíbenou soutěží i nejen kvůli tratím, ale i kvůli organizaci. Po letošním ročníku se na Ponďově vztahu k této soutěži objevilo několik škraloupů: „Tratě byly hrozně rozbité, což hlavně na vodě a po tmě bylo hodně na hraně. Jinak vždy perfektní organizace taky pokulhávala. Příkladem může být neakceptování připomínek jezdců k posunutí cíle RZ 13/17 a zcela zbytečné kolize Hozáka se zaparkovaným vrakem mezi cílem a stopkou.“ Výborná myšlenka se zajímavým prologem na brněnském výstavišti měla také svou kaňku – nesmyslnou zatáčku v brodu. „Proboha proč takhle? Nejsem proti brodu, ale líbilo by se mi to rovně, je to zajímavé pro diváky a mohou z toho být i atraktivní fotky. Ale takováhle zatáčka ve vodě? Nepochopím…“

Ale i když Ponďa kritizuje organizaci, díky výsledku se určitě na letošní Hustopeče zlobit nebude. Celou soutěž odjeli s novopečeným bakalářem Pavlem v pohodě. Po nečekaně hektickém servisu v Krumlově se tentokrát nic dramatického neodehrálo – jednou vyměněné gumy a nastavení podvozku a pouze běžná kontrola doplněná o odbahnění auta po pátečních průjezdech. Takže jedinou škodou byla přední pneumatika od dodávky, která mechanikům bouchla v plné rychlosti na dálnici při přejezdu z Brna do Hustopečí. Naštěstí se ale nikomu ani dodávce nic nestalo.

Páteční počasí bylo opět příšerný, na zkouškách spoustu vody a do toho ještě další bouřka, jak Ponďa říká – „padaly hovna s hákama“. Ponďa se soustředil na rychlé, ale bezpečné projetí, ale nebylo to nic jednoduchého. Při čekání na druhý noční servis se odehrál následný minirozhovor: „Tak jak?“, „Dobrý.“, „Nějaká krize?“, „No, ty vole, asi sto, ale samý drobnosti, nic vážnýho, jen to dost klouže.“ Do servisu však Ponďa přijel jako třetí v A6 i A a jako druhý v rámci Citroen Racing Trophy CZ.

V sobotu se počasí umoudřilo, tratě byly suché, ale stále hodně rozbité. Hlavně v prvních průjezdech se Ponďa blýskl velmi rychlou jízdou kdy i přihlížející diváci oceňovali agresivní a rychlé průjezdy. To Ponďa v servisu komentoval: „Super svezení, fakt dobrý. Teď to ještě musíme dotáhnout až na rampu.“, a v duchu předchozích slov se v druhých průjezdech zaměřil na uhájení pozic a dojetí. V posledním servisu pak Ponďa s úsměvem od ucha k uchu mechanikům říkal: „Budeme muset koupit kolečka do převodovky, když se jede rychle, tak se to tam prostě dává…“

Svou pozici z pátku Ponďa v sobotu s přehledem uhájil a výsledkem je tedy 3. místo ve skupině A6 i ve třídě A. Toto další výborné umístění Ponďu vyneslo premiérově do čela průběžného pořadí MMČR ve skupině A6, na kterém zůstane minimálně do Barum Rally Zlín.

Kromě toho Ponďa opět uspěl i Citroen Racing Trophy CZ, ve které ho tentokrát dokázal porazit pouze Polák Habaj. Ponďa tak skončil druhý a průběžně Citroen Racing Trophy CZ vede.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!