Vysoko nastavená laťka před Rallysprintem Kopná

Tak nějak by se dala charakterizovat situace Petra Bryndy před nastávajícím podnikem MČ ve sprintrally.

Tak nějak by se dala charakterizovat situace Petra Bryndy před nastávajícím podnikem MČ ve sprintrally. Laťku si nastavil Petr již v Lužických horách a na Vysočině ji ještě zvýšil. Nominace na „eWRC hvězdu rally Telč“, počet získaných bodů a řada kladných ohlasů Petra velice potěšila. Využívá této formy, aby všem svým příznivcům, ale i fandům soupeřů, kteří dokázali ohodnotit jeho výkon, co nejsrdečněji poděkoval. Zároveň je zve i na „Podkopku“, na kterou se velice těší. Podle Petrových slov je to jedna z nejhezčích soutěží u nás doma. Určitě neponechá nikoho na pochybách, že to s útokem na „áčkový“ trůn myslí vážně.


Foto: Jan Pilát

Pozorní příznivci rally si jistě povšimli zprávy o startu posádky Enge – Ernst na Kopné. Proto považuji za správné objasnit situaci. Tato posádka byla vytvořena pouze pro tento podnik. Vzhledem ke kamarádským vztahům mezi jednotlivými sportovci došlo k dohodě, že Michal pojede s Tomášem Engem. Důvod je prostý. Tomáš, byť velmistr volantu, je více zvyklý na jízdu na okruzích – tedy dokola mezi vytyčenými mantinely. Proto byl požádán zkušený matador Michal, aby mu hlídal mapu a zabránil zabloudění. Toto pochopila i posádka Vaňáč – Palivec. Proto po bok Petra zasedne Štěpa Palivec, jinak stálý „mitfára“ Honzy Vaňáče. Tedy náhrada naprosto rovnocenná.


Foto: Jan Pilát

Jako tradičně se ve stejném servisu setkají Petr a Štěpán s dámskou posádkou Vykydalová – Vyštejnová a posádkou hlubošské Fabie Jirka Sutr – Michal Mrlina. I u těchto posádek lze zaznamenat určité novinky. Ta méně viditelná, leč podstatnější, bude na vozidle Renault dámské posádky. Obě závodnice velice zklamal přístup techniky k jejich rasantní jízdě v Telči. Poloosy i další díly náprav, které jim v Telči zabránily ve výstupu na bednu, byly „uploadovány“. Prostě došlo ke generálce podvozku, takže se slušovické okolí má na co těšit. Jirka Sutr se také nechtěl dát zahanbit. Protože však shledává techniku vozu, který sedlá, jako dokonalou, rozhodl se se svým spolujezdcem a kamarádem Michalem Mrlinou polechtat estetické buňky fanoušků. Na trati ho uvidíte v neobvykle bílé Fabii. Co tomu řeknou majitelé dlouhých skel a fotomašinek, to je věc druhá.

Ještě jednou zveme všechny fanoušky na Valašsko. Věříme, že podpoří naše jezdce a přitom budou dodržovat veškeré zásady bezpečnosti na tratích. Dámám přejeme, aby jim ta bedna tentokrát vyšla, Jirkovi s Michalem, aby zářili stejně jako jejich bílá Fabie. A Petrovi se Štěpou? Jednoznačně to, aby pokračovali v úspěšném pokořování hor a vršků. Po Lužických horách a Vysočině i Valašské kopce a vrchy.

Komentářů celkem: 4
29. 6. 2009 20:031
0 0
Go PETAN go !!!!! smajlík
29. 6. 2009 20:412
0 0
Mantinely jo? Hm, a kluziště by na okruzích nebylo? Mi to docela lechtá estetické buňky smajlík)
Fun Fan
29. 6. 2009 21:433
0 0
To K+K+K: Kluziště by bylo i na okruzích. Stačí trocha vyteklého oleje. Na češtině je krásné, že jeden výraz má i několik významů. Tak na zdraví... smajlík
30. 6. 2009 12:384
0 0
Já se těším já se tak těším..hlavně aby nepršalo diváci stáli tam kde mají pivo bude klobásy taky trošku slunce a spálených gum a smrad z laufu....co víc si přátsmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!