Hołowczyc získal Abu Dhabi Spirit of the Rally

Posádka Krzysztof Hołowczyc a Lukasz Kurzeja obdržela prestižní ocenění Abu Dhabi Spirit of the Rally.

Posádka Krzysztof Hołowczyc a Lukasz Kurzeja, která jela v Polsku se třetím vozem Ford Focus WRC RS v týmu Stobart VK Ford Rally Team, obdržela prestižní ocenění Abu Dhabi Spirit of the Rally. Cenu získali za velmi dobrý výkon v odjetém Orlen Platinum 66. Rajdu Polski, osmé části mistrovství světa v rally.

Tuto cenu uděluje sponzor celého světového šampionátu posádce, která se nejvíce ukázala během soutěže. Domácí matador Hołowczyc dojel na šesté pozici, což je zároveň nejlepší výsledek polského pilota v MS. Před polským podnikem byl nejrychlejším také Hołowczyc – v roce 1998 dojel na argentinské rally na sedmém místě.

"Jsem velice rád," řekl Krzysztof Hołowczyc při převzetí ceny. "Byla to fantastická rally a pro mě velká zkušenost, navíc před domácími fanoušky. Návrat do světového šampionátu po pěti letech byl úžasný a zároveň obdržení ceny je pro mě velká čest." Nejlepším dílčím výsledkem o uplynulém víkendu byla 4. pozice na RZ15, kde posádce na skalp všech protivníků chyběly pouhé tři desetiny vteřiny.

Zdroj: autoklub.pl, holek.pl

Komentářů celkem: 5
30. 6. 2009 09:16
0 0
pěkný výkon smajlíksmajlíksmajlík
30. 6. 2009 10:22
0 0
Jo,jo,jel velice pekne,byla to paradni podivana,zaslouzi si ji! smajlík
Skoda tech jednech hodin,mohl dostat i mathewa,ale to je rally... smajlík
30. 6. 2009 11:03
0 0
Ve svem veku kdy seda do auta jen obcas prohanel Wilsona a porazel Rautenbacha. Ukazal, ze v MS jezdi nekolik jezdcu, kteri neoplyvaji vyraznym talentem, zatimco doma sedi mnoho lepsich jezdcu, bohuzel prilezitost nemaji. Holek uz je na sklonku kariery, ale sezona se mu povedla - 5.misto na Dakaru a ted 6. v Polsku s WRC. Z "naseho" regionu patri k nejlepsim a nejuspesnejsim jezdcum historie rally.
30. 6. 2009 12:17
0 0
Hmm, osmactyricetiletej europoslanec dojel v relativne kvalitne obsazeny evropsky MS na 6. miste. Nic proti nemu, on i dalsi polsky jezdci byli moje hvezdy v dobach, kdy to u nas stalo za h., ale TO JE TEDA UROVENsmajlík
2. 7. 2009 14:39
0 0
Kenny_pce: Zatraceně rychlej europoslanec smajlík

Peťan72: To by muselo být WRC koncipovaný podobně, jako bylo A1 GP ve formulích - všichni by měli totožný auto a jezdce by si nominovaly "státní týmy" - to by dalo šanci regionálním jezdcům a byla by možnost srovnání, ale to je utopie smajlík
A hlavně - kdo by se koukal na šampionát, kde pojede třeba padesát Fordů nebio padesát Citroënů? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!